Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Når det kommer til at banke ure sammen med en unik historie, er danske REC Watches nogle af verdens bedste.

Det har de bevist med deres ure lavet af materialer fra Steve McQueens motorcykelCarroll Shelbys Ford Mustang, to sprøde Porsche 911’ere og endda også den smukke 1967 Ford Mustang Fastback, der blev verdensberømt som Eleanor i filmen “Gone in 60 Seconds”.

Nu er de så klar med nye ure baseret på råmaterialer fra et legendarisk jagerfly, og det kigger vi nærmere på her i artiklen.

SE MERE HOS REC WATCHES

Ægte jagerfly fra Anden Verdenskrig

Autencitet er hele fundamentet for REC Watches, når de designer og bygger fede armbåndsure. Deres filosofi er “RECover, RECycle, REClaim”, hvor hele processen benytter sig af originale materialer, mens det endelige resultat er liret med lækre designreferencer til at binde det hele sammen.

Det nye REC Watches X4009 er et glimrende eksempel på dette.

Her har de nemlig allieret sig med Hunter Fighter Collection, der er en australsk almennyttig organisation, som restaurerer og udstiller gamle fly. De er netop nu i gang med at restaurere et Spitfire Mk1a jagerfly, der blev fundet i 2020, og herfra modtager REC Watches altså materialer, der bliver brugt i deres nye ure.

Og det er ikke bare et hvilket som helst fly.

Dette Spitfire Mk1a X4009 blev nemlig fløjet af den australske krigshelt Pat Hughes under The Battle Of Britain i sommeren 1940, da han gjorde tjeneste for RAF. Luftslaget blev jo afgørende for Anden Verdenskrig, fordi Royal Air Force holdt stand imod Luftwaffes forsøg på at erobre luftherredømmet og dermed forhindrede en tysk invasion af England.

Det er virkelig eksklusive sager, du kan spænde på armen, og der bliver kun lavet 2.510 eksemplarer. Du ved, der er jo begrænsede materialer.

SE MERE HOS REC WATCHES

REC Watches X4009

Design med unikke detaljer

Når du har med så enestående materialer at gøre, skal designet jo yde retfærdighed til historien. Derfor er det nye REC Watches X4009 forsynet med et gennemtænkt design med referencer til de store bedrifter i skyerne.

Det betyder, at du for eksempel kan pryde armen med en urkasse på 41,5 millimeter lavet af 316L rustfrit stål med beskyttende safirglas, og du kan vælge mellem tre forskellige urskiver, så der er frit slag mellem Anthra Gray, Midnight Blue eller Semtra Black.

Lige meget, hvad du vælger, er der en kronograf på nederste halvdel af urskiven, som er forsynet med et stykke aluminium fra det originale Spitfire Mk1a X4009 jagerfly.

Og det hele bakkes op af vingeformede kronebeskyttere, en krone formet som flyets snude og en bagside med mineralglas, der giver frit udsyn til den skræddersyede Sellita caliber SW-461 bevægelse, som selvfølgelig er fuldendt med en rotor formet som selve flyet.

Det er virkelig en lækkerbisken, og så er det bare ekstra fedt, at REC Watches har stylet helheden til at være en hyldest til de armbåndsure, RAF-piloterne rendte rundt med dengang.

Hvis du leder efter et lækkert ur med en vild historie, bliver det ikke meget bedre.

SE MERE HOS REC WATCHES

REC Watches X4009


Se andre seje sager om: ,