Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er en af verdens mest berømte motorcykler – kørt af en legendarisk mand i en ikonisk film.

Og nu kan du smide noget af magien på din arm.

Danske REC Watches, der specialiserer sig i at omdanne råmaterialer fra ældre biler og jagerfly til blærede ure, har nemlig kastet sig over motorcykler, og de begynder simpelthen med den hellige gral: den 1962 Triumph TR6 Trophy, som blev brugt i “The Great Escape” i 1963.

Ja, så er vi ligesom i gang, og her i artiklen kigger vi nærmere på det voldfede ur, som helt officielt hedder REC Watches TTT Great Escape.

Først en video med det forkromede overblik.

SE MERE HOS REC WATCHES

Uret fanger motorcyklens magi

Som vi har set med blandt andet det mega lækre REC Watches P-51 Eleanor, der er baseret på en Ford Mustang med det specielle Eleanor-look fra filmen “Gone in 60 Seconds” med Nicolas Cage, så er de virkelig eksperter i at få de specielle design-detaljer overført til deres ure.

Det gælder selvfølgelig også det nye TTT Great Escape, der er lavet af materialer fra den oprindelige motorcykel.

REC Watches har således forsynet uret med tydelige design-referencer til den originale motorcykel, så du får nummerpladen WH-13371 på urskiven, en krone der ligner forlygten, den originale grønne lakering på urskiven og de markante afgangsrør efterlignet i beslagene til remmene.

Her er der så lige tilført muligheden for at dreje selve urskiven 30 grader, så du kan skifte mellem RIDE eller DRESS. Du ved, når man sidder på en motorcykel kan det godt være svært at fjerne hånden fra styret for at se, hvad klokken er, men når uret er i DRIVE-MODE er det let at aflæse tiden – selv når hånden er på styret.

Det er virkelig gennemført med en sans for detaljer, der kan tilfredsstille selv den største fan af Steve McQueen, motorcykler, “The Great Escape” og bare generelt fede ure.

Smid så lige et automatisk SELLITA caliber SW 200-1 S B urværk ind i urkassen på 43 millimeter, som du kan nyde arbejde via den skeleterede bagside, og det simple faktum, at der kun bliver produceret 393 eksemplarer af uret, så er resultatet altså et badass ur.

SE MERE HOS REC WATCHES

REC Watches TTT Great Escape

Fra motorcykel til ur

Bare rolig, REC Watches har ikke brugt samtlige dele fra den originale 1962 Triumph TR6 Trophy for at lave de seje ure.

Historien er derimod, at da indspilningen af “The Great Escape” var færdig, så røg motorcyklen til opbevaring i en lade i Norfolk, før verdens største private samler af Triumph-motorcykler, Dick Shepherd fandt den og satte den i stand.

Han restaurerede den fuldstændig med originale dele, så den stod lige så skarpt, som da den hoppede over hegnet i 1963, men i processen var han nødt til at fjerne koblingspladen og forbindelsesstænger.

Og det er netop disse, som er brugt i udarbejdelsen af REC Watches TTT Great Escape.

Motorcyklen lever altså videre, og du kan få en del af arven på armen.

SE MERE HOS REC WATCHES

REC Watches TTT Great Escape


Se andre seje sager om: ,