Det danske urfirma REC Watches benytter mantraet “RECover, RECycle, REClaim” til at omdanne gamle Mini Coopers, Ford Mustangs og endda også Spitfire jagerfly til fede ure. Nu er de klar med deres mest blærede ur til dato i form af det nye P-51 Eleanor, der er lavet fra metallet af en vaskeægte Ford Mustang med det specielle Eleanor-look fra sin rolle i filmen “Gone in 60 Seconds” med Nicolas Cage. Her i artiklen kigger vi nærmere på det unikke armbåndsur.

Du kan springe direkte til REC Watches og kigge nærmere på uret VED AT TRYKKE LIGE HER.

I videoen herunder kommer du helt tæt på det eksklusive ur.

Den fede historie bag uret

Har du set “Gone in 60 Seconds”? Da filmen kom frem i år 2000 var det ren forkælelse til bil-freaks og action-fans, og her var der især én stjerne, som stak snuden lidt længere frem end alle de andre. En Ford Mustang, som Nicolas Cage og resten af banden døbte Eleanor i deres kodesprog, så politiet ikke vidste, hvilken bil de talte om. Det er lige præcis en Mustang Eleanor, der er fundamentet for det nye REC Watches P-51 Eleanor, der har fået en omgang af virksomhedens “RECover, RECycle, REClaim”. Her er de tre trin i processen.

RECover – Ford Mustang

Først skal donorbilen lokaliseres. Dette eksemplar kommer fra Belgien, hvor to brødre benyttede bilen til opvisninger i deres autoshow med amerikanske muskelbiler. De har selv modificeret deres Ford Mustang Fastback fra 1968, så den ligner den originale Mustang Eleanor designet af Chip Foose.

RECycle – urskiven

Det hele starter med bagageklappen fra Mustang Eleanor. Denne blev fjernet og afsyret, hvorefter 498 skiver blev skåret ud af hele bagageklappen. Det er netop disse, der er brugt som urskiver i P-51 Eleanor, og for at beholde den originale patina, er urskiverne kun behandlet med en klar lak.

REClaim – designet

Så er der styr på materialet med sjæl og vildskab som en Mustang Eleanor. Men der skal mere til. P-51 Eleanor er derfor designet med flere referencer til den legendariske bil med racerstriber, kurver, krom og viserne på urskiven. Det er ikke til at tage fejl af den eksklusive arv.

Det er alt sammen en proces, som viderefører ånden fra Mustang Eleanor, og resultatet er et voldfedt ur med en fed historie, som du med glæde flasher på armen.

Du kan se uret hos REC Watches VED AT TRYKKE LIGE HER.

Og lad os slutte med en video, der indkapsler rejsen fra bil til ur. Så er det bare ekstra fedt, at det er et dansk projekt der sparker liv i legenden.


Se andre seje sager om: , , ,