Denne artikel er lavet i samarbejde med Braun, som har stillet en Multigrill 9 til rådighed.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg er vild med snedige redskaber til køkkenet, som kan gøre det lettere at bikse noget mad sammen. Derfor er det også ret fedt, at jeg har haft mulighed for at teste den smarte Braun MultiGrill 9, for det er virkelig en altmulig-maskine til de hurtige måltider, og så giver den faktisk ret mange muligheder for at være ekstra kreativ.

Her i artiklen kan du se, hvad der gør den så smart, og først får du lige en video med overblikket.

Overtager de fleste opgaver

Den klart bedste feature ved Braun MultiGrill 9 er, at den er så ekstremt alsidig.

Den fylder ikke særligt meget på køkkenbordet, og jeg har hurtigt fundet ud af, at min ovn, komfur og grill bliver sjældnere brugt efter ankomsten af multigrillen. Det skyldes de tre tilberedningspositioner og ekstraudstyret.

Når der lige skal laves en hurtig sandwich, ryger den i kontaktpositionen, og så klemmer den stille og rolig på brødet med et perfekt grillet resultat. Det fungerer også hamrende godt til panini og kød, som får varme på begge sider.

Hvis det så er lidt mere sarte madvarer som fisk eller genopvarmning af pizza fra dagen før, er ovnpositionen perfekt, for så kommer der stadig varme på begge sider ude kontakt med den øverste plade.

Og så er der den åbne position, hvor begge plader ligger fladt ved siden af hinanden. Det giver masser af plads, og her er det fedt, at du kan indstille temperaturen manuelt på hver plade. Det giver bare ekstra frirum til at lave kød på den ene side og grøntsager på den anden, mens der faktisk er tre forskellige plader med en rillet grillpande, en stegepande og endda også en vaffelplade.

Ja, en vaffelplade, og modsat mit gamle vaffeljern, så bliver der faktisk lavet vafler med Braun MultiGrill 9.

Det giver faktisk sygt mange muligheder for at være kreativ, og den kan sagtens levere mad nok til min familie på fire personer. Her er det ekstra lækkert, at pladerne kan ryge direkte i vaskemaskinen, så der ikke skal bruges alt for meget tid på at rydde op.

Braun MultiGrill 9

Den bliver faktisk brugt

Som tidligere nævnt, er jeg vild med snedige ting til køkkenet. Problemet er bare, at mange af de ting, der på papiret virker som en god investering, ender med at ryge ind i skabet, fordi de simpelthen aldrig bliver brugt.

Sådan er det ikke med Braun MultiGrill 9, for den bruger jeg rent faktisk.

Den er ekstremt hurtig til at blive varm og klar til kamp, og det samme gælder oprydningen. Det betyder i praksis, at hele madlavningen bliver mere effektiv, og jeg må bare konstatere, at det er et kæmpe plus i hverdagen. Jaja, det er da hverken svært eller mega omstændigt at bruge et komfur eller en ovn, men det er bare fedt, at den her fætter kan klare det meste.

Og det gør den virkelig godt.

Nu må jeg selvfølgelig se, om den holder i længden, men indtil videre har den nærmest overtaget køkkenets basale opgaver, og så er jeg endda endnu ikke rigtigt kommet i gang med at give fantasien frit løb.

Jeg har til gengæld masser af kreative idéer, som jeg glæder mig til at teste på multigrillen.

Braun MultiGrill 9


Se andre seje sager om: