Denne artikel indeholder sponsorerede links.
Kan du godt lide at lave mad, og bruger du gerne flere timer i køkkenet for at få stegen til at få den helt rette rosa farve? Så er du det, vi kalder for en passioneret hjemmekok. Men oplever du nogle gange, at du mangler inspiration til at tage dine gastronomiske færdigheder til et nyt niveau? Laver du tit de samme retter, fordi du ved, at de er en succes? Det er meget naturligt, men hvis du drømmer om at få mere ud af din tid i køkkenet og få gang i nogle nye ting, så er vi her for at hjælpe.
Vi har samlet nogle gode råd, tips og tricks, som du kan tage med dig i køkkenet. Lad dig inspirere til at imponere dine venner og familie med fantastisk mad.
Sørg for at have udstyret i orden
Du har sikkert allerede en masse gadgets, som du bruger i køkkenet, men vi vil alligevel komme med et par eksempler her, som du kan overveje. Det første er et trådløst stegetermometer, som du kan styre gennem en app. Dette er en fordel, når du ikke er hjemme, hvis du gerne vil lave kød, der skal langtidssteges.
Et andet forslag er en sous vide, hvor du i vakuum kan tilberede dit kød til perfektion ved lave temperaturer i vandbad. Foruden kød kan du også lave grøntsager, fisk osv. Denne fås både med vandbad og vakuumeringsmaskine, men kan også købes som tilbehør, der kan bruges i en af dine egne gryder.
Som en sidste finish og vores tredje idé, så prøv en røgpistol. Den kan skabe prikken over i’et ved dine retter.
Stå selv for maden hele vejen fra jord til bord
Holder du af at bruge masser af tid i naturen, kan du passende inddrage denne i din madlavning – det såkaldte fra jord til bord-princip. Hvis ikke du allerede har din egen køkkenhave, så kan du anlægge dette eller sætte krydderurter i krukker og højbede, hvor du nemt kan hente det, du har brug for. Har du mod på at tage skridtet videre, kan du også overveje jagt og fiskeri, hvor du virkelig kan imponere dine gæster med vildt fra skoven eller fisk fra havet. Mangler du udstyr til fiskeriet, så kan du tage et kig her: https://www.lystfisk.dk/.
Lad dig inspirere af de professionelle
Der er mange måder, hvorpå professionelle kokke deler ud af deres viden og erfaring – det er både gennem tutorials, magasiner og andre fora, hvor du kan efterligne og øve dig. Vil du gerne selv have hænderne i maden, mens du lærer, så overvej et kokke-kursus, hvor du kan få ny viden og tips til dine kokkerier.
Vi håber, du er blevet inspireret til at bruge endnu mere tid i køkkenet på at imponere familie og venner med lækker mad.
Se andre seje sager om: Stegetermometer