Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Med en arv der strækker sig hele vejen tilbage til 1904, er schweiziske Oris en af sværvægterne i urbranchen, men historikken forpligter også, og i dag er Oris med til at definere schweizisk præcision og kvalitet.

Her i artiklen kigger vi nærmere på urene fra Oris.

Urene fra Oris er en rejse gennem schweizisk præcision og kvalitet

Fra luften til havets dyb

Med 119 år på bagen, har Oris været med helt fra begyndelsen af de stolte schweiziske urtraditioner, og da Paul Cattin og Georges Christian stiftede virksomheden i 1904 i Hölstein var det med produktion af lommeure.

Med den teknologiske udvikling indenfor ure skiftede Oris dog til armbåndsure, og i 1910’erne rykkede fokus over på piloture, der så kulminerede med lanceringen af den ikoniske model Big Crown i 1938. Den dag i dag er Big Crown stadig et af deres mest populære ure, og det findes i et hav af versioner med flere specialmodeller.

Men det er især dykkerurene, Oris er berømt for.

I 1968 lancerede de det første dykkerur Oris ProDiver, der kombinerede det gode håndværk med et innovativt design, og det banede vejen for den store succes med dykkerure. Dem har de flere af i dag med Divers Sixty-Five og modellen Aquis, som kom på markedet i 2011.

Det specielle med dykkerurene fra Oris er, at de tilbyder mekaniske urværker af ægte schweizisk kvalitet med kæmpe fokus på detaljer, der er så pålidelige, at professionelle dykkere ikke tøver med at bruge dem som essentielle værktøjer i deres ture ned i verdenshavene.

Faktisk er Oris verdens førende producent af mekaniske ure i kategorien under 30.000 kroner, og den store succes skyldes, at du simpelthen får meget mere end du betaler for.

Urene fra Oris er en rejse gennem schweizisk præcision og kvalitet

Fokus på bæredygtighed

Når dykkerure er et af dine kerneprodukter, er det jo også meget nærliggende at gøre noget godt for verdenshavene.

Og det er lige præcis, hvad de gør hos Oris, for her er det våde element en livsvigtig del af hele forretningsplanen, og virksomheden er dybt engageret i miljøet og beskyttelse af truede dyr og planter verden over.

Det har vi set med flere specialmodeller, hvor de for eksempel har lavet et ur af genbrugsplast fra havene, et Whale Shark Limited Edition og to unikke ure for at hylde verdenshavene.

Det er virkelig fedt at se, hvordan Oris tager ansvar for vores fantastiske planet, og udover eksklusive produkter med fokus på bæredygtighed, involverer Oris sig også i et væld af organisationer, der kæmper for at bevare koralrev, truede dyr og genbruge det plastik, der hærger verdenshavene.

Det er god stil, og fundamentet for det hele er jo de lækre ure, der kombinerer schweizisk præcision med højeste kvalitet.

Urene fra Oris er en rejse gennem schweizisk præcision og kvalitet