Schweiziske Oris har skruet ure sammen siden 1904 med fokus på selv de mindste detaljer, og derfor er deres dykkerure også verdensberømte som uvurderlige værktøjer for dykkere, der lægger livet i hænderne på pålideligt udstyr. Der er ikke plads til fejl, og Oris-urene har 100% styr på tiden. Derfor er det våde element også en af kerneværdierne hos ur-firmaet, og det hylder de nu med to nye Limited Edition dykkerure, hvor der virkelig er skruet op for liren. Oris er nemlig meget bevidste om, at verdensmiljøet med både dyrearter og vand er vigtigt at beskytte og respektere, og det synes vi er mega fedt. Det respekterer vi faktisk, og det samme gælder for de nye ure. Herunder får du et nærmere kig på de to eksklusive varianter The Source of Life Limited Edition og Clipperton Limited Edition.

Oris hylder vandet med deres to nye Limited Edition dykkerure

Oris the Source of Life Limited Edition hylder Rhinen , og der bliver lavet 2.343 eksemplarer – det er søen Tomasees, der er Rhinens udspring, højde over havniveau.

ORIS THE SOURCE OF LIFE LIMITED EDITION

Rhinen strækker sig over 1.233 kilometer gennem seks lande, der alle kan takke det livgivende vand for hele deres eksistens, og det hylder Oris med det nye The Source of Life Limited Edition. Uret er baseret på et Oris Aquis dykkerur med en 43,5 millimeter urkasse af rustfrit stål, der klarer et dyk ned til 300 meter under havoverfladen, og der er desuden en roterende skive med Tungsten-indlæg og en flydende sekundviser med et automatisk urværk til at drive det hele. Og så er der selvfølgelig de unikke features, som kun findes i denne specielle udgave. Bagsiden af uret er nemlig forsynet med et oversigtskort af Rhinen med markeringen af, hvilket nummer af de 2.343 eksemplarer, du har fået på armen, mens forsiden er forsynet med en mørkeblå urskive matchende vandets nuancer. Det er imponerende at se, når design og en filosofisk grundtanke går op i en højere enhed, og det her er virkelig en flot markering af, hvor vigtigt vand er for jordkloden. Respekt.

Oris hylder vandet med deres to nye Limited Edition dykkerure

Der medfølger selvfølgelig en eksklusiv kasse til Oris the Source of Life Limited Edition komplet med Rhinens signatur til at få det hele til at gå op i en højere enhed.

 

Oris hylder vandet med deres to nye Limited Edition dykkerure

Oris Clipperton Limited Edition er specialdesignet med fede detaljer omkring den ubeboede atol Clippertonøen i det østlige Stillehav, der er verdens mest isolerede landmasse, men alligevel er dybt påvirket af menneskets forurening på Jorden.

ORIS CLIPPERTON LIMITED EDITION

Oris er en af sponsorerne på “The Clipperton Expedition” der aktivt går ind og beskytter det skrøbelige økosystem på Clippertonøen i det østlige Stillehav. Selvom det er verdens mest afsidesliggende landmasse – færre mennesker har faktisk sat fødder på Clippertonøen end på toppen af Mount Everest –  så er den stadig under pres fra menneskelig indblanding som ulovligt fiskeri og forurening, hvilket bare viser, at Jordens økosystem berører alt. Det skal der gøre noget ved, og dykkeruret Clipperton Limited Edition sætter fokus på Clippertonøen.

Oris hylder vandet med deres to nye Limited Edition dykkerure

Der bliver kun lavet 2.000 eksemplarer af Oris Clipperton Limited Edition, og en del af overskuddet fra salget går direkte til initiativer til at beskytte miljøet omkring Clippertonøen.

Clipperton Limited Edition er også baseret på et Oris Aquis dykkerur med de velkendte dyder som automatisk urværk, flydende sekundviser med selvlysende LumiNova-teknologi og frit valg mellem en rem af gummi eller rustfrit stål, mens specialversionen smider det hele i en kasse lavet af miljøvenlige alger – ja, det kan godt presses så hårdt sammen, at det kan holde til meget – og er designet med fede detaljer som en urskive med en gradueret mørkeblå farve til at efterligne det dybe fald på 60 meters vanddybde umiddelbart ud for atollens kyst, mens du også får et kort over Clippertonøen på urets bagside med de præcise koordinater og et tal fra 1 til 2.000 for at markere status som Limited Edition. Og det holder selvfølgelig til trykket 300 meter under havets overflade, selvom du nok ikke selv dykker så langt ned. Men det er jo også fedt at sidde i en superbil, som kan køre 300 km/t, selvom du aldrig får brug for det.

Oris hylder vandet med deres to nye Limited Edition dykkerure

Clippertonøen ligger cirka 1.100 kilometer syd for Baja-halvøen i det vestlige Mexico, og atollens farvand er blandt andet hjemsted for truede hajer.

De to specialversioner er udstyret med yderst fornuftige priser, for ifølge Oris selv, skal det hele give meningen i den virkelige verden, så almindelige mennesker også kan være med til at gøre en forskel.

Oris the Source of Life Limited Edition koster derfor 15.000 kr. med gummirem og 15.500 kr. med rem af rustfrit stål

Oris Clipperton Limited Edition koster 14.200 kr. med gummirem og 14.800 kr. med rem af rustfrit stål