Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Udover at lave lækre ure, er Schweiziske Oris også dybt involveret i at beskytte verdenshavene og økosystemets udsatte dyrearter.

Det har de for eksempel tidligere bevist med dykkerurene The Source of Life Limited Edition og Clipperton Limited Edition, som du kan læse mere om LIGE HER.

Nu er de så på den igen, og denne gang er det simpelthen verdens største fisk, der er på menuen. Her i artiklen kigger vi nærmere på det nye Oris Whale Shark Limited Edition, der kun bliver lavet i 2.016 eksemplarer.

Oris lancerer limiteret ur inspireret af verdens største fisk

En fredelig kæmpe

Selvom Hvalhajen vejer 20 ton og er lige så lang som en bus, er den ganske fredelig. Derfor findes der også utallige billeder af dykkere, som svømmer fredfyldt rundt med den enorme fisk. Den passer egentlig bare sig selv, og det skal den have lov til.

Derfor er det også fedt, at der er fokus på at redde dens økosystem, og det er lige præcis dette formål, Oris skaber opmærksomhed omkring med deres nye ur.

Oris lancerer limiteret ur inspireret af verdens største fisk

En hyldest til havet

Oris har lavet fede ure siden 1904, og deres nye ur har til opgave at skabe opmærksomhed omkring Hvalhajen og hvordan forureningen af verdenshavene truer dens økosystem.

Uret er limiteret til 2.016 eksemplarer, hvilket indgraveringen på bagsiden bevidner. Antallet skyldes, at det netop var i år 2016 IUCN (the International Union for Conservation of Nature) tilførte hvalhajen til listen over truede dyrearter.

Oris Whale Shark Limited Edition er selvfølgelig udstyret med designreferencer til Hvalhajen med en blågrøn urskive med en ru overflade magen til Hvalhajens skind, og der er desuden en Hvalhaj på bagsiden af uret. Det ser virkelig skarpt ud.

Oris lancerer limiteret ur inspireret af verdens største fisk

Selve uret er baseret på det fremragende Oris Aquis GMT dykkerur, og det er kvalitet fra yderst til inderst  med en Oris 798 bevægelse med en reserve på 42 timer. Urkassen af rustfrit stål måler 43,5 millimeter, og der er domed safirglas til at beskytte herligheden mod et hårdt liv på armen, mens vandtætheden ned til 300 meter under havets overflade er perfekt til dykkerturene.

Når du nu engang render rundt med et Hvalhaj-ur, skal du da også ned i baljen og svømme med den mega store fisk.

Oris Whale Shark Limited Edition er på markedet lige nu, og du kan se mere LIGE HER.

Oris lancerer limiteret ur inspireret af verdens største fisk


Se andre seje sager om: ,