Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vi har tidligere skrevet om den geniale Cozze Pizzaovn, der laver sprøde pizzaer hjemme hos dig selv – den kan du læse mere om LIGE HER – og nu er Cozze klar med endnu mere lir til pizza-folket.

De har nemlig netop lanceret en større version, som samtidig er opgraderet med en snedig funktion og nyt tilbehør. Vi har selvfølgelig testet det nye pizza-bæst her på redaktionen, og selvom vi ikke troede, det kunne blive bedre, så er den altså endnu skarpere end originalen.

Her i artiklen kigger vi nærmere på pizzaovnen og det nye ekstraudstyr, og vi starter lige med en video, der viser den i funktion.

Ja, det ser pænt lækkert ud.

Mere plads til at gå pizza-amok

Hvor den originale model på 13 tommer gav godt med gastronomisk legerum, er friheden helt oppe at ringe med den nye version.

Du kan nemlig lave sprøde pizzaer på hele 17 tommer. Ja, det er 42 centimeter, hvis du skulle være i tvivl.

Det er ret genialt, hvis du ligesom mig skal brødføde en hel familie med sultne unger, der ikke har tålmodighed på at vente til deres pizza er klar. Her er der plads til en ordentlig moppedreng, og den skal bare lige have 2 minutter i pizzaovnen, så er der serveret.

Her er det så også ekstra genialt, at selve højden i pizzaovnen er forstørret, så den nu snildt klarer 8 centimeter. Jojo, det er pænt meget, men nogle dage skal der bare fyres helt op for toppingen, og det give faktisk flere muligheder for at benytte pizzaovnen, som jeg kommer ind på længere nede i artiklen.

Så er det klart, at du ikke nødvendigvis behøver udnytte pizzaovnens fulde kapacitet, men det er jo også meget fedt at sidde i en bil der kan køre 300 km/t.

Cozze Pizzaovn

Ny feature – samme fantastiske pizzaer

Selvom den første pizzaovn fra Cozze var genial, da jeg første gang fyrede op i den sidste sommer, så haltede den på et enkelt punkt. Du kunne ikke aflæse temperaturen. Men det kan du på den nye version.

Pizzaovnen er nemlig forsynet med et termometer på toppen, så du mega nemt kan se, hvor varmt der egentlig er inde i skidtet. Netop temperaturstyringen er mega vigtigt for at bage en god pizza, og Cozze Pizzaovnen er oppe på den optimale temperatur på 400 grader efter 20 minutters opvarmning, hvorefter den kan tilberede pizzaer på bare 2 minutter.

Resultatet er mega sprøde pizzaer, der bare sidder lige i skabet. Jeg er vildt imponeret over, hvor autentiske de smager, når de kommer ud ad Cozze Pizzaovnen, for det kan slet ikke sammenlignes med, hvad du tilbereder i en almindelig ovn.

Det gælder både den første version og den nye opdaterede af slagsen. Med sidstnævnte får du så bare endnu mere plads til dine lækkerier, som du så kan udnytte til at tilberede meget mere end bare pizzaer.

Selvom det smager fantastisk, så kan du jo ikke spise pizza hver dag. Eller kan du?

Cozze Pizzaovn

Meget mere end pizza

Det kan da godt være, at det hedder en pizzaovn, men den kan altså tilberede meget mere.

Du kan for eksempel forkæle smagsløgene med hjemmebagt fladbrød, pitabrød eller en knasende bruschetta. Du kan endda stege fisk, grøntsager, en saftig steak eller alt andet indenfor fantasiens grænser.

I forbindelse med lanceringen af den nye 17 tommer pizzaovn er Cozze nemlig også klar med nogle virkelig lækre og praktiske støbejernspander, som i praksis omdanner ovnen til en grill. De nye støbejernspander er 10 millimeter tykke, og de er vendbare, så du selv kan vælge mellem en flad eller en rillet bund. Det er ret smart, hvis du for eksempel lige vil have den helt rigtige stegeskorpe på kødet. Det vil jeg gerne.

Her er det også ret smart, at der medfølger en bordskåner til panderne, så serveringen både er praktisk og præsentabel. Når du rykker sådan en støbejernsplade ud ad ovnen, så er den jo pænt varm, og her hjælper det også på sikkerheden, at du har et stabilt sted at placere den.

Når du kombinerer de fantastiske egenskaber i pizzaovnen med det nye og store format og støbejernspanderne, så har du altså en kraftig konkurrent til grillen hjemme på terrassen.

Cozze Pizzaovnen er virkelig et fantastisk redskab til al din udendørs madlavning. Her kommer den i hvert fald til at arbejde hårdt gennem hele sommeren.

Cozze Pizzaovn

Her kan du købe Cozzes pizzaovn og tilbehør

Du behøver hverken rejse til Italien eller rode rundt i det danske land efter en forhandler af Cozze. Der findes heldigvis en stribe danske online-forhandlere, der har det lækre grej fra Cozze i sortimentet, og du finder en liste af dem herunder.

Bare klik på din favorit, og så kommer du direkte videre.

PROSHOP.DK

FRISHOP.DK

XL-BYG.DK

HOMESHOP.DK

COMPUTERSALG.DK

SILVAN.DK

ELGIGANTEN.DK

JOHANNESFOG.DK

HAPPII.DK

MERLIN.DK

BYGHJEMME.DK

Cozze Pizzaovn


Se andre seje sager om: ,