Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg elsker pizza. Ja, der er ingen anden måde at beskrive det på, for hvis jeg kun måtte spise én ret resten af livet, så ville det være pizza.

Derfor vil jeg også dele et tip med dig, for jeg har simpelthen fået den mest geniale pizzaovn hjem i hytten, og den banker ægte italienske pizzaer på middagsbordet på kun to minutter.

Den hedder Cozze – det udtales cutse – hvilket er italiensk for muslinger og kommer fra den særlige form, der præger ovnen.

Du får lige en video med hovedfunktionerne, før jeg kommer med mine erfaringer. Men jeg kan godt afsløre, at hvis du er vild med pizzaer, så kommer Cozze Pizzaovnen på overarbejde hjemme hos dig.

Stenovn på niveau med pizzeriaet

Som med al anden madlavning, så ligger hemmeligheden bag et godt resultat i temperaturstyring.

Og når du bager pizzaer, skal der altså godt med knald på temperaturen. Det er også derfor, du ikke kan bage de bedste pizzaer i en almindelig ovn ved 250 grader, for det er ikke i nærheden af stenovnen hos din lokale pizzasnedker.

Cozze Pizzaovnen rammer den optimale temperatur på 400 grader efter 20 minutters opvarmning, og den bruger enten almindelig gas eller campinggas. Det betyder altså, at den er virkelig let at gå til, for du tilslutter bare gassen, og så er du klar.

Så skal du bare bikse din pizza sammen og smide den ind på stenpladen, og så er den klar på kun to minutter. Der er placeret gasrør hele vejen rundt inde i ovnen, så varmefordelingen sidder lige i skabet, og det sikrer, at din pizza er jævnt tilberedt. Lige præcis, som den skal være. Det er faktisk ret imponerende, hvor lækre pizzaer der kommer ud af ovnen, for det er præcis som at få serveret en frisk pizza fra pizzeriaet.

Her er den hurtige tilberedningstid så et ekstra plus, fordi kadencen sagtens kan følge med en sulten familie og gæster. Bare pas på, når naboen dufter de friske pizzaer, kommer han hurtigt forbi og skal låne den i to minutter.

Cozze Pizzaovnen laver sprøde pizzaer hjemme hos dig selv

Kram til mange års pizza-nydelse

Det nytter jo ikke noget, at din pizzaovn svigter, når du er på jagt efter sprøde pizzaer. Så kan den være nok så god, når den virker, men den skal virke hver gang.

Det er tydeligt, at Cozze Pizzaovnen nok skal holde mig og familien forsynet i mange år, for den er virkelig solidt bygget af stål uden dele der rasler. Det er vigtigt, for den skal jo benyttes udenfor, og selvom du kan få et overtræk til at passe godt på den, så er det ikke altid det lige bliver trukket over ovnen. Men hey, den kan holde til regn og blæst uden at tage skade.

Og nu vi er ved at tage skade, så skal du lige være opmærksom, hvis du som mig har små børn rendende rundt derhjemme. Ovnen bliver selvfølgelig varm, så den brænder altså små fingre, hvis de begynder at prikke til den. Ja, det gør de kun én gang, men det er stadig synd for dem. Det hjælper dog på sikkerheden, at du kan få et speciallavet udebord til at stille den på, for så kommer ovnen op i voksenhøjde og væk fra pilfingre. Som en bonus får du også en bedre arbejdshøjde, et udtræksbord, gourmetstænger med kroge og hjul på bordbenene.

Cozze Pizzaovnen laver sprøde pizzaer hjemme hos dig selv

Lige til at tage med på farten

Med de beskedne mål på 53 x 53 x 29 centimeter, er det ret let at få Cozze Pizzaovnen med på tur, og det bliver bare lettere, når du bruger den speciallavede bæretaske.

Og du har virkelig lyst til at tage den med dig.

Når du skal i sommerhus eller til middag hos en ven, er der jo stadig brug for gode pizzaer.

Jeg har efterhånden tygget mig igennem en del pizzaer – både hjemmelavede og købte – og den her pizzaovn er en velsignelse til hjemmelavede pizzaer.

Hvis du også er vild med pizza, vil du elske en Cozze Pizzaovn.

Cozze Pizzaovnen laver sprøde pizzaer hjemme hos dig selv


Se andre seje sager om: ,