Fredag morgen d. 11. oktober 2024 er skelsættende for Tesla.

De har nemlig lige afsløret firmaets fremtid med den nye Tesla Cybercab, og Teslas nye model har hverken rat eller pedaler. Det er nemlig rigtig, men hvordan styrer du så elbilen?

Det skal du faktisk slet ikke.

Tesla Cybercab er en førerløs taxa med plads til to passagerer, og her kan begge personer så tage en slapper, mens elbilen selv sørger for at komme sikkert frem til destinationen.

Netop førerløse biler har jo været planen for Elon Musk helt fra starten af, og nu ser der altså ud til at ske noget.

Så billig bliver Tesla Cybercab

I forbindelse med den store afsløring, som egentlig mere var en fest end en bilpræsentation, kunne Tesla også afsløre prisskiltet på deres førerløse elbil.

Og det er i den helt billige ende. Selvfølgelig uden danske afgifter og andre tillæg, men stadig.

Tesla Cybercab kommer nemlig til at koste under 30.000 dollars, hvilket er lidt over 200.000 danske kroner, og den billige pris skyldes blandt andet det manglende ladestik. Cybercab oplader i stedet trådløst, når den er parkeret på et ladepunkt.

Ja, det er ret smart, og det var vel bare et spørgsmål om tid, før det kom til elbilerne.

I forhold til tidshorisonten, siger Elon Musk, at den vil være klar om 2-3 år, og Tesla-bossen lægger vægt på både det praktisk, men også det sikkerhedsmæssige ved førerløse elbiler:

“Den autonome fremtid er her nu. Vi har 50 fuldt autonome biler her i aften. Du vil se model Y'er og Cybercab. Alle førerløse,” sagde Elon Musk til den store afsløring af Cybercab.

Han understegede samtidig, at de førerløse biler vil være 10-20 gange mere sikre end biler med mennesker bag rattet.

Fremtiden er i hvert fald fyldt med nye tiltag indenfor personlige transportmidler, så det bliver spændende at se, hvornår vi rent faktisk bare kan sætte os ind i en bil, give en adresse og så ellers bare slappe af og nyde turen.

Teslas nye model har hverken rat eller pedaler


Se andre seje sager om: ,