Denne artikel er lavet i samarbejde med OnePlus, som har leveret testeksemplarer af Nord 4, Pad 2, Watch 2R og Nord Buds 3 Pro til redaktionen.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Når det kommer til valg af økosystem for sin digitale færden, kan det for nogle mennesker være nærmest en religiøs beslutning. Især med de mobile enheder, hvor valget står mellem Googles og Apples løsninger.

Nu har jeg brugt snart 20 år på at teste og anmelde seje sager til mænd, hvor jeg har været omkring de fleste enheder med iOS og Android, og jeg kan helt ærligt sige, at lige meget hvad du vælger, så får du altså lignende oplevelse på både godt og ondt.

Og nogle af dem, som gør det virkelig godt i Android-land er OnePlus. Du får meget for skillingerne, og det er faktisk lykkedes dem at krydre Google-systemet med deres egne snedigheder og kendetegn, som binder de forskellige enheder sammen på en flydende måde.

Det har jeg selv haft fornøjelsen af den seneste måned, hvor jeg har testet en Family Bundle fra OnePlus bestående af en Nord 4 smartphone, en Pad 2 tablet, et Watch 2R smartwatch og hovedtelefonerne Nord Buds 3 Pro.

Her i artiklen får du mine erfaringer med de enkelte produkter, som hver for sig gør det godt – og i samlet flok gør det fremragende.

OnePlus Family Bundle

OnePlus Nord 4

Jeps, jeg starter selvfølgelig med mobilen, som for de fleste er det bankende hjerte i deres digitale liv.

Her er OnePlus Nord 4 en del af deres prisvenlige segment, men der er bestemt ikke meget discount-følelse over mobilen. Jeg synes, designet sidder lige i skabet med en bagside af aluminium, og her bruger jeg modellen i Oasis Green, mens du også kan få den i Obsidian Midnight (mørkegrå) og den mere ekstravagante Mercurial Silver med et diagonalt mønster, som ser ret eksklusivt ud.

Og ved du hvad, den er lækker at have i hånden med det matte metal, og så føles den bare super solid.

Størrelsen er nærmest identisk med min gamle Google Pixel 8 Pro, og det gælder også skærmen på 6,74 tommer med 2.772 x 1.240 pixel med HDR-understøttelse og automatisk justering af skærmopdateringshastigheden på op til 120 Hz, som sikrer hurtighed efter behov og sparer på strømmen, når det ikke er nødvendigt.

Her skal du så lige selv gå ind i indstillingerne for at vælge den høje opløsning på 2.772 x 1.240, for den er som standard sat til 2.414 x 1.080 pixel. Ja, det gør Android åbenbart på mobilerne for at spare strøm, men jeg vil have fuld knald på alt.

Og så står skærmen ellers bare knivskarpt, mens der er en Snapdragon 7+ Gen 3 processor og 12 GB RAM til at levere varen. Jeg har brugt den i over en måned og på intet tidspunkt irriteret mig over manglende regnekraft.

OnePlus Family Bundle

Jeg har til gengæld irriteret mig over manglende trådløs opladning.

Nej, OnePlus Nord 4 har ikke trådløs opladning, men jeg har kun følt det som en mangel den første uges tid, for så har jeg vænnet mig til at smide den i stikket, hvor opladningen er vanvittigt hurtig. Når du køber mobilen, følger der ikke oplader med i pakken, hvor en SUPERVOOC 100W oplader er en af mulighederne, og her gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at vælge opladeren.

Jeg havde selv en 60W oplader fra OnePlus, som klarer opladningen imponerende hurtigt, men det siger sig selv, at 100W er hurtigere, og det bliver du glad for. Den oplader er bare en kæmpe opgradering i hverdagen.

Her har OnePlus så endnu en snedighed i ærmet.

Deres tweak af Android-styresystemet er nemlig fyldt med ekstra funktioner, og dem kan man jo mene om, hvad man vil. Nogle af dem er ligegyldige, mens andre hurtigt bliver essentielle.

Jeg bruger for eksempel hele tiden det smarte sidepanel. Her trækker jeg et panel ud fra skærmens kant, og så er der hurtig adgang til en række apps, som jeg selv kan vælge. Jeg logger hele tiden ind i systemer ved hjælp af MitID, så det trækker jeg ud og aktiverer i et mindre vindue ovenpå den aktuelle app, og så kan jeg logge ind og lukke MitID i en flydende bevægelse.

Det er lige præcis sådan en funktion, som føles gennemført og ekstremt praktisk.

Det korte af det lange

Når du lægger det hele sammen, synes jeg virkelig, at OnePlus Nord 4 er en fantastisk mobil, som mere end rigeligt dækker langt de fleste behov i forhold til en smartphone. Den koster altså kun 4.200 kroner.

Designet med metal er fedt. Skærmen er hurtig og skarp. Styresystemet kører flydende og bygger videre på Googles funktioner. Opladningen er lynhurtig.

Så ser vi lige igennem fingre med, at der ikke er trådløs opladning, for OnePlus Nord 4 leverer på stort set samtlige parametre, og i forhold til prisen, er det ret vildt, hvor meget du får.

SE MERE OM ONEPLUS NORD 4 HER

OnePlus Family Bundle

OnePlus Pad 2

Nej, det er ikke en iPad. Det er en tablet. Nærmere bestemt en OnePlus Pad 2, som kører OxygenOS (OnePlus-styresystemet bygget på Android). Alle iPads er tablets, men ikke alle tablets er iPads.

Her gælder der så præcis samme differentiering som med en iPhone og en Android-smartphone, hvor vi bare er oppe i en større skærm. Det betyder, at du med Pad 2 i princippet “bare” får en større OnePlus Nord 4, og det er virkelig fedt, for skærmen på 12,1 tommer er i stand til at presse endnu flere snedigheder ud af styresystemet.

Det kommer jeg tilbage til, men først vil jeg lige knytte en kommentar til selve designet.

OnePlus Pad 2 er nemlig virkelig tynd. Den måler kun 6,49 millimeter, og så er der ganske vist et lille bump på bagsiden til kameraet, men det er nærmest ingenting. Alligevel føles den solid, så jeg er ikke bange for at knække den, og jeg skal da ærligt indrømme, at den er røget på gulvet et par gange. Hjertet hopper lige helt op i halsen, men den har ikke taget skade.

Den er godt bygget, og der er ikke en finger at sætte på samlekvaliteten. Vægten på 584 gram er godt fordelt, og det er virkelig en fornøjelse at have den i hænderne eller hvilende på låret.

Her har OnePlus også gjort det simpelt for dig at vælge den rigtige model.

Der er nemlig kun en enkelt i farven Nimbus Gray, hvor du får en Snapdragon 8 Gen 3 processor med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads, mens skærmstørrelsen altid vil være 12,1 tommer. Her kan du så vælge ekstra gaver, hvor jeg i lighed med Nord 4 vil anbefale SUPERVOOC-opladeren, for Pad 2 kan nemlig også lade med en rasende fart.

OnePlus Family Bundle

Men det vigtigste vil jo altid være skærmen og de ting, den kaster efter dine øjne.

Her er OnePlus Pad 2 et rent powerhouse, og jeg har fornøjet mig med flere timers Fortnite, som bare ser hamrende godt ud. Det skyldes så også opdateringsfrekvensen på 144 Hz og de flotte farver, som i kombination med størrelsen på skærmen bare giver en meget bedre oplevelse end på mobilen.

Det spiller rigtig godt sammen med skærmformatet på det lidt spidsfindige 7:5, som giver et stort areal. Så må du leve med sorte bjælker i top og bund, når du streamer indhold, men skærmen er så rigeligt stor nok til stadig at fungere til underholdningen.

Til gengæld er skærmformatet helt fænomenalt til de tidligere nævnte snedigheder i styresystemet.

Det oplevede jeg en snert af, da jeg anmeldte foldetelefonen OpePlus Open i oktober sidste år. Her kommer systemet Open Canvas nemlig virkelig til sin ret, for det muliggør multitasking i stor stil, så du kan køre apps ved siden af hinanden, du kan gruppere apps, du kan trække filer mellem apps og du kan faktisk skifte layoutet så det passer helt til dine præferencer.

Netop den fulde udnyttelse af Open Canvas er for mig det springende punkt, som banker Pad 2 op i en helt anden liga.

Det kræver lidt tilvænning, men når først du vænner dig til det, er det lige præcis sådan noget, der giver en helt anden helhedsfornemmelse og optimering af skærmtiden. Det fungerer, og det fungerer godt.

Det korte af det lange

Jeg har slet ikke nævnt prisen på grisen. OnePlus Pad 2 koster lige under 4.000 kroner, og på nøjagtig samme måde som med Nord 4, får du altså kæmpe værdi for det prisskilt.

Den er solidt bygget, og skærmen på 12,1 tommer fungerer virkelig godt. Der er masser af processorkraft og muskler til at løfte alle dine opgaver, og den klarer underholdningen uden problemer.

Men den virkelig genistreg er den elegante multitasking på den store skærm, som nærmest er helt vanedannende.

SE MERE OM ONEPLUS PAD 2 HER

OnePlus Family Bundle

OnePlus Watch 2R

Jeg har faktisk sådan et lidt ambivalent forhold til smartwatches. De kan jo mange smarte ting, men jeg forsøger at holde forstyrrelser på et minimum, og min mobil kan jo så rigeligt i forvejen.

Når det så er sagt, har jeg selv brugt smartwatches i en årrække, og det bliver jeg ved med. De er bare altid på lydløs.

Her er OnePlus Watch 2R en stærk wingman til armen, for designet er afdæmpet, og jeg kan godt lide, at det faktisk ligner et ganske almindeligt ur. Urkassen af børstet aluminium er kun udstyret med to knapper på den ene side, og der er safirglas på toppen til at modstå ridser. Jeg har brugt det hver eneste dag den seneste måned, og der er endnu ingen synlige ridser, så det virker.

Det er fedt, at urkassen er på hele 47 millimeter, for selvom det godt kan virke stort, så er det faktisk slet ikke tilfældet – selv på mit forholdsvist slanke håndled.

Det giver også mulighed for en stor AMOLED-skærm på 1,43 tommer, så jeg nemt kan ramme de rigtige ikoner, og jeg kan endda skrive beskeder på tastaturet uden konstant at skulle slette forkerte input. Det har jeg døjet med på andre smartwatches, men ikke her, hvor det også er en fornøjelse at navigere rundt i Wear OS.

Watch 2R virker i øvrigt med alle Android-mobiler, så du ikke er låst til OnePlus, men nu har jeg kun testet det i samarbejde med Nord 4, hvor det til gengæld kører ekstremt flydende.

De to enheder arbejder simpelthen sammen uden hverken bøvl eller ballade.

OnePlus Family Bundle

Det er faktisk noget af det vigtigste, jeg har opdaget den seneste måned. Hvor gnidningsfrit det hele kører.

Med andre smartwatches har jeg nogle gange oplevet små irritationsmomenter, som lige skulle fikses, og så har der været den daglige opladning, som hver evig eneste gang var irriterende, fordi uret konstant skal af armen for at komme i opladeren.

Watch 2R skal selvfølgelig i opladeren med jævne mellemrum, men jeg er virkelig imponeret over batteritiden. OnePlus opgiver selv en batteritid på 100 timer i Smart Mode, hvilken jo er lidt over fire dage, og her har jeg som oftest nok strøm på batteriet til at klare tre dage ad gangen, før det er tid til at få tanket op.

Det er virkelig godt klaret, og den tekniske forklaring er brugen af to processorer med en højtydende Snapdragon W5 og en energibesparende BES 2700. Og det fungerer altså i praksis.

Det korte af det lange

Der er hverken noget revolutionerende eller nyskabende over OnePlus Watch 2R, men det håndterer bare de velkendte Wear OS funktioner sygt godt.

Jeg synes, designet er præcis, som det skal være med et smartwatch. Afdæmpet med en stor skærm. Og så er batteritiden et kæmpe plus, som faktisk er nok til at gøre Watch 2R til et af de bedste smartwatches på markedet lige nu.

SE MERE OM ONEPLUS WATCH 2R HER

OnePlus Family Bundle

OnePlus Nord Buds 3 Pro

På samme måde som Nord 4, er Nord Buds 3 Pro også en mere budgetvenlig version af topmodellen OnePlus Buds Pro 3. Altså uden Nord-betegnelsen.

Det betyder, at du for lidt over en plovmand får et par smarte hovedtelefoner til at akkompagnere din smartphone, og jeg synes, at de spiller godt sammen med Nord 4.

Forbindelsen mellem de to er lynhurtig, og den er samtidig stabil, så jeg bare tager enhederne ud af etuiet, smider dem i ørerne og så kører det ellers. Lyden er ganske ok uden at være prangende, og du kan let og elegant ændre indstillingerne via mobilen, hvor de figurerer i Bluetooth-forbindelsen.

Her er der begrænsede muligheder for EQ-indstillinger, og jeg finder hurtigt ud af, at standard faktisk er den bedste til at få det meste ud af det meste. Ja, det er ganske fint. Du kan også ændre indstillinger for støjbegrænsning og transparens, mens du kan omarrangere styreelementerne på touchknapperne på enhederne i ørerne.

OnePlus Family Bundle

Med OnePlus Nord Buds 3 Pro er der faktisk alt, hvad du forventer i et par hovedtelefoner, og det inkluderer selvfølgelig udskiftelige gummidutter til ørerne, så de sidder optimalt.

Her er det bare vigtigt, at du lige forventningsaftstemmer dit budget med dine ører.

Lyden er ok, men du bliver ikke blæst bagover. Jeg har selv brugt dem en del til telefonopkald, hvor stemmer går tydeligt igennem, men hvis der skal fuld knald på volumen til en rigtig banger, kommer du altså ikke helt op at ringe. Dertil er bassen for tynd og lydbilledet for smalt.

Det samme gælder for støjreduceringen. Den er ikke specielt effektiv, og det hjælper ikke at skrue den op på maks. Som jeg skriver denne sætning med Nord Buds 3 Pro i ørerne og støjreduceringen på på sit højeste, kan jeg stadig tydeligt høre tastaturet klikke løs, og det har jeg ikke været i stand til med andre høretelefoner.

Det skal så også lige siges, at Nord Buds 3 Pro er i et betydeligt lavere prisleje, så hvis du er ligeglad med støjreducering, betyder det ikke så meget.

Det korte af det lange

OnePlus Nord Buds 3 Pro er et par budgetvenlige hovedtelefoner, der leverer godt i forhold til prisen. Men hvis du har kræsne ører og går meget op i støjreducering, skal du være villig til at investere mere for at blive helt tilfreds. Her kan du jo kigge nærmere på et par Buds 3 Pro, som koster mere og leverer mere.

Til gengæld er Nord Buds 3 Pro fremragende i hverdagen, hvor de holder en stabil forbindelse og er en stærk lyd-wingman til mobilen.

SE MERE OM ONEPLUS BUDS 3 PRO HER

OnePlus Family Bundle