Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Bambus er simpelthen bare et helt fantastisk materiale til tøj.

Derfor var det også det oplagte materiale, da vi her på Mandesager skulle finde fundamentet for merch med vores eget logo, så vi teamede op med Bambustøj.dk, der leverede t-shirts og trøjer af bambus, og hele redaktionen render stort set ikke rundt i andet.

Nu er folkene bag Bambustøj.dk så klar med deres helt eget brand, som hedder Copenhagen Bamboo, og her består udvalget indtil videre af strømper, t-shirts, underbukser og undertøj af det ædle materiale, hvor de selv har fintunet hver enkelt detalje, og det er lige præcis, hvad vi kigger nærmere på her i artiklen.

SE MERE HOS COPENHAGEN BAMBOO

Copenhagen Bamboo

Din krop vil takke dig

Det er ikke sikkert, at du overhovedet var klar over, at man kunne lave tøj af bambus. Hvis du til gengæld har prøvet at rende rundt i tøj af bambus, er du udmærket klar over, hvorfor det er en fantastisk idé.

Da vi her på redaktionen prøvede strømper, underbukser og t-shirts lavet af bambus, var det virkelig en øjenåbner, og når først du har vænnet dig til det, føles det pludselig ukomfortabelt at vende tilbage til bomuld, som jo ellers var fint nok før i tiden.

Bambus slår simpelthen bomuld på samtlige parametre, og den nye kollektion fra Copenhagen Bamboo kommer direkte fra øverste skuffe.

Copenhagen Bamboo

For det første, så er det ultra blødt. Ja, det føles nærmest som silke.

Og så er det desuden åndbart, temperaturregulerende, svedtransporterende, lugtafvisende og antibakterielt, hvilket skyldes selve produktionen, hvor bambus nedbrydes til små fibre i lange tråde, der væves sammen til et stof. Denne sammensætning gør, at din krops affaldsstoffer ikke samler sig i stoffet og ophober sig, mens huden får luft til at ånde.

I praksis betyder det, at tøjet er ekstremt komfortabelt at have på, og det gælder selv på de lange dage på kontoret. Det holder sig simpelthen friskere end tøj af bomuld, og så kan det da godt være, at du stadig kan føle dig beskidt sidst på dagen, men bambustøjet sørger altså for, at du er så frisk som overhovedet muligt.

Den forskel mærker du tydeligt, hvis du bruger bambustøj den ene dag og skifter til bomuld den anden dag.

SE MERE HOS COPENHAGEN BAMBOO

Copenhagen Bamboo

Også mere miljøvenligt

De klare fordele i det daglige brug, hvor komforten bare er helt i top, er egentlig grund nok i sig selv til at bruge bambustøj. Det er virkelig luksus til kroppen, der bare er super behageligt.

Men så er der også den ekstra bæredygtige bonus, og det er netop noget, de har stor fokus på hos Copenhagen Bamboo.

Tøjet er nemlig produceret på en ansvarlig måde fra start til slut af OEKO-TEX certificeret bambus, hvilket kræver langt mindre vand at producere end bomuld. Bambus absorberer desuden mere CO2 per kvadratmeter i sin levetid end et træ, så det belaster altså ikke klimaet i samme grad

Læg så lige dertil, at tøjet er slidstærkt og sagtens kan vaskes ved 30 grader, og så har du altså tøj, der holder i virkelig lang tid. Det betyder jo, at du ikke skal ud og investere i nyt tøj hele tiden, og det er bare med til at forstærke bæredygtigheden.

Så er der i hvert fald styr på basistøjet, for hos Copenhagen Bamboo har de gjort det enkelt med t-shirts, strømper og underbukser, og det hele er holdt i et stilrent design, så du har tøj, der aldrig bliver umoderne, men til gengæld holder i mange år.

Jeps, hvis du endnu ikke har prøvet bambustøj, må du hellere se at komme i gang.

Copenhagen Bamboo