Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

OnePlus er klar med deres første folde-mobil med den spritnye Open, og de er gået all in på at skabe en topmodel, der udover det snedige folde-design med en kæmpe skærm også byder på specs fra øverste hylde og en imponerende byggekvalitet.

Jeg har været så heldig at teste OnePlus Open i et par uger, og her i artiklen får du mine indtryk af mobilen. Jeg kan lige så godt advare dig med det samme – den enorme skærm, der troner frem, når du åbner mobilen, er ganske vanedannende.

SE MERE HOS ONEPLUS

OnePlus Open er et lækkert bæst af en folde-mobil

Helstøbt og solidt design

Hvis du endnu ikke har krydset klinger med folde-mobiler, er det klart, at du sikkert er en smule skeptisk omkring holdbarheden.

Det er meget forståeligt, men jeg har været med siden de første af slagsen kom på markedet for flere år siden, og jeg kan skrive under på, at der er sket en del med både design, materialer og samlekvalitet.

Det gør sig virkelig også gældende med OnePlus Open, der føles ekstremt solid at have i hånden. Jeg er overhovedet ikke bange for at smadre den, og selvom der følger et cover med i pakken, er det ikke nødvendigt at pakke den ind i panser. Den klarer sig glimrende uden, og det er faktisk en skam at gemme den væk under et cover.

På den måde kan du nemlig beundre det flotte ydre af glas og børstet stål, mens du ikke tilfører noget til den lave vægt på 242 gram. Nej, det er ikke en letvægter, men det er alligevel mega imponerende, at den er så let, når man tænker på, at du får en kæmpe skærm, når du åbner mobilen. Og den er faktisk også kun 11,7 millimeter tyk i foldet tilstand, hvilket gør den yderst anvendelig som en ganske almindelig smartphone.

Her oplever jeg i hvert fald, at jeg sagtens kan klare småting uden at folde mobilen ud. Til gengæld er muligheden der jo, hvis det kræves og det er pænt lækkert.

OnePlus Open er et lækkert bæst af en folde-mobil

Der er faktisk tale om en mobil, der bare oser af kvalitet, og den føles virkelig lækker at røre ved. Det samme gælder for hængslet til åbne- og lukkemekanismen, for bevægelsen er flydende og fast på samme tid, så det er en kæmpe fornøjelse at benytte sig af funktionen.

Her lover OnePlus, at den snildt holder til 1.000.000 åbninger og lukninger, hvilket jo alligevel er en del. Jeg tager faktisk nogle gange mig selv i lige at åbne og lukke mobilen, fordi jeg lige vil mærke bevægelsen – ikke fordi jeg rent faktisk skal noget.

Til gengæld er det super tilfredsstillende, og der er masser af muligheder, når mobilen er åben og klar til kamp med den sygt lækre skærm på 7,82 tommer, og dem kigger vi nærmere på i næste afsnit.

SE MERE HOS ONEPLUS

OnePlus Open er et lækkert bæst af en folde-mobil

Et multitasking-monster

Det er klart, at den absolut største feature i OnePlus Open er den inderste skærm. Bevares, den yderste skærm på 6,31 tommer gør det også ganske godt, og den er fin til hverdagens små opgaver som at besvare opkald og beskeder, men den virkelige magi sker, når du åbner op for løjerne.

Her afsløres den massive skærm på 7,82 tommer nemlig, og den er et teknologisk mesterværk.

Ja, du kan stadig ane knækket i midten af displayet, når du rammer bestemte vinkler og det helt rigtige lys, men kun hvis du kigger efter den. Det gør jeg jo selvfølgelig, når jeg tester skidtet, men så snart jeg holder op med at kigge efter den, så er den bare forsvundet. Jeg tager virkelig hatten af for den bedrift, for det er godt klaret.

I praksis betyder det altså, at du bare får en vanvittig skærm med en opløsning på 2.440 x 2.268 pixel med en dynamisk opdateringsfrekvens på 120 Hz, der sparer på batteriet, når det er nødvendigt, og skruer helt op for hastigheden, når du har brug for det.

Den er helt absurd lækker, og alt står bare knivskarpt.

Der hvor den så virkelig kommer til sin ret er ved multitasking, for du får bare så meget skærm at lege med, at det giver en hel perlerække af muligheder. Det er som at have en tablet i lommen. En sygt lækker tablet, der ikke fylder mere end en mobil.

OnePlus Open er et lækkert bæst af en folde-mobil

Størrelsen betyder altså noget, og her har OnePlus sørget for at presse så meget ud af den store skærm som muligt med snedig software.

De kalder det selv for Open Canvas, og det er ret genialt.

Det betyder nemlig, at du let og elegant kan have op til tre apps kørende på samme tid, og du bestemmer selv, om de skal køre ved siden af hinanden eller skubbe hinanden ud over skærmens kanter. Ja, det er meget lig den oplevelse, du får på desktop, og det er så intuitivt, at alle kan lære det på ingen tid.

Hele interfacet med multitasking er faktisk med til at jeg i flere omgange har brugt OnePlus Open i stedet for at hive min laptop frem, som jeg ellers normalt ville gøre. Jeg er vild med mobiler, men min laptop har bare altid være det foretrukne værktøj.

Det hele kører bare så flydende på folde-mobilen og skærmen er så stor og lækker, at jeg faktisk kan klare mig helt med OnePlus Open, og det er virkelig den største ros, jeg kan kaste efter en mobiltelefon.

En mobiltelefon med hardware til at konkurrere med en laptop. Ja, det findes åbenbart.

SE MERE HOS ONEPLUS

OnePlus Open er et lækkert bæst af en folde-mobil

Hvem er den til?

Det er jo det store spørgsmål, og her bliver det ofte lidt mudret.

Jeg vil egentlig sige, at OnePlus Open er en fremragende mobil til langt de fleste. På den anden side set, så følger der også et heftigt prisskilt med i pakken, og der skærer man jo automatisk en del potentielle brugere fra. Vi taler altså om en mobil til 14.000 kroner, der på nuværende tidspunkt kun er tilgængelig med abonnement hos Telia til 9.999 kroner.

Hvis du så er en Android-mand, der er villig til at betale top dollar for din mobil, så leverer OnePlus Open virkelig varen, og den skal nok få dig til at smile over hele femøren. Det er i hvert fald, hvad den gør ved mig.

Det er en fantastisk smartphone, der smelter WOW-faktor sammen med de bedste specifikationer og multitasking til lommen, der kan konkurrere med en laptop. Og ved du hvad, så har jeg ikke engang nævnt, at der medfølger nyeste Snapdragon 8 Gen 2 processor, 16 GB RAM og et fuldstændigt vanvittigt kamera-setup fra Hasselblad.

Men det gør der altså, for der er ikke sparet på noget som helst i OnePlus Open.


Se andre seje sager om: