Denne artikel er lavet i samarbejde med LEGO, som har sendt sættet med McLaren P1 til redaktionen.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Når LEGO rækker ud for at høre, om jeg vil modtage et af deres mere spektakulære sæt, er det altså svært at sige nej. Også selvom jeg ved, at den i forvejen pressede kalender kommer til at brokke sig.

Men der er altid plads til LEGO, og jeg har i forvejen brugt adskillige timer på at samle sæt som inkluderer 1989-versionerne af Batmobilen og Batvingen, den nyere Tumbler, Lewis Hamiltons F1-racer og den mest tidskrævende af dem alle – CAT D11 Bulldozeren.

Så kalenderen skal holde op med at pive.

Nu har de så sendt deres vildt lækre McLaren P1, som faktisk er det mest avancerede sæt i LEGO Technic-serien af ultimative bilkoncepter indtil videre.

Og ja, det er noget af en mundfuld, men det er en ren fornøjelse at samle.

Du kan blive klogere på sættet her i artiklen, og først får du lige en video fra samarbejdet mellem LEGO og McLaren.

Den lyder altså godt sådan en McLaren P1.

Et klodset kunstværk

Med et prisskilt på 3.500 kroner, skal der et voksent budget til for at få fingrene i en LEGO McLaren P1, men der står også 18+ på pakken, så det er netop beregnet til de store drenge.

Du får da virkelig også lir for skillingerne.

Det hele starter med selve kassen, for den er prydet med McLarens designfilosofi med rene linjer og fede farver. Eller, det er nærmest kun én farve, som virkelig springer i øjnene, og det er selvfølgelig orange, som jo er kendt fra McLarens historie og nuværende F1-farve.

Det er faktisk ret fascinerende at betragte farven, for den orange tone er ekstremt dynamisk afhængigt af lys og betragtningsvinkel, så den pludselig kan skifte over i gul, og det ser fedt ud. Den er også svær at tage billeder af, for kameraet yder den ikke rigtigt retfærdighed.

LEGO McLaren P1
Den store æske er en rejse ned i McLaren-arven.

Nå, men tilbage til kassen.

Her går det virkelig op for dig, at der venter noget af et projekt. Der er tre kasser fyldt med poser, og så er det ellers bare med at starte med kasse 1 og pose 1, hvorefter du pløjer dig gennem poserne. Der er 3.893 dele totalt.

Jeg har ADHD, og det er nok en af grundene til, at jeg er så vild med at samle LEGO. Det er metodisk, beroligende og sygt tilfredsstillende at se fremskridtet undervejs. Og så er det jo ellers bare med at bladre samlevejledningen og tage det hele ét skridt ad gangen.

Det kan altså noget.

LEGO McLaren P1
Det hele begynder med kernen af McLarens superbil.

Et væld af detaljer

Når du stille og roligt arbejder dig gennem poserne, begynder der at dukke små snedigheder op, og dem kan du jo så beundre undervejs.

Her begynder hele byggeriet faktisk med noget af det mest interessante, hvilket er motor og gearkasse, og når du først er kommet godt i gang, er der frit udsyn til V8-stempelmotoren og 7-trins gearkassen med skiftetromle, og de enkelte dele kan skam bevæge sig. I hvert fald de dele, som er beregnet til det.

Så er der også en justerbar bagvinge, som du selv kan køre op og ned ved at dreje på et håndtag, mens du også kan lege med de unikke døre med sommerfuglemekanisme. Ja, nogen folk kalder dem Lambo-døre, men lad nu det ligge.

Det er blær, og når det hele er samlet, har du en mini-version af en McLaren P1 i størrelsesforholdet 1:8. Det betyder, at den er 59 centimeter lang, hvilket gør den til en ordentlig krabat. Jeg tænker stadig over, hvordan jeg får den monteret på væggen, så hvis du har en god løsning, må du gerne give et praj.

LEGO McLaren P1
V8-power går aldrig af mode.

Jeg skal selvfølgelig lige have det clearet med konen, men der hænger i forvejen en Batvinge af LEGO og en plakat fra Rocky IV i stuen, så mon ikke, at det nok skal gå. Ja, det er den plakat, hvor Sylvester Stallone er svøbt i det amerikanske flag i ringen og bliver hyldet efter sejren over Ivan Drago. Han bliver jo spillet af Dolph Lundgren, som jeg engang havde fornøjelsen af at interviewe.

Det var da vist en afstikker. Nok om det.

Jeg skylder lige at sige, at hvis du har planer om at spendere lidt kvalitetstid med ungerne på at bygge en LEGO McLaren P1, så skal du lige være opmærksom på, at det stiller forholdsvis høje krav til færdighederne.

Jeg har fået lidt hjælp af min ældste knægt på 9 år, og han blev lidt frustreret undervejs. Heldigvis kunne jeg jo træde til, men sættet er i den høje ende med hensyn til “holde-tungen-lige-i-munden”-disciplinen.

Det er jo også beregnet til store drenge på minimum 18 år, og de får et virkelig gennemført stykke legetøj.

Du kan kigge nærmere på McLaren P1 i LEGO's webshop LIGE HER.

LEGO McLaren P1
De to biler står godt sammen. Øverst ser du den originale McLaren P1, som kun er lavet i 375 eksemplarer, mens LEGO-versionen på nederste billede poserer foran McLaren Technology Centre i Woking i England.


Se andre seje sager om: ,