Det er nemlig rigtigt. Årets højdepunkt for Gin-fans er her endelig, for d. 9. april er officielt den internationale Gin & Tonic dag. Ja, det er jo juleaften for Gin-tosser, og det skal fejres.

Derfor får du her opskriften på en lækker omgang italiensk pasta med retten Rigati alla Gin med grillet citron, mens du også får serveret opskriften på en ret speciel Gin & Tonic med forkullet citron og basilikum.

Det perfekte makkerpar til at fejre højtiden.

Skål, opskrifterne ser du herunder.

Fejr Gin & Tonic dag med lækker mad med Gin

Rigati alla Gin med grillet citron

DET SKAL DU BRUGE:

1 dl. Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin

Olivenolie

400 g. Rigati-pasta

1 økologisk citron

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

1-2 spsk. chiliflager

200 g. tomatpuré

2 dl. fløde

25 g. smør

Salt, peber og sukker

100 g. parmesan

Frisk basilikum

SÅDAN GØR DU:

1. Start med at fylde en stor gryde med vand. Tilsæt salt og få den i kog.

2. Del citronen og grill halvdelene med skæresiden nedad på en varm, tør pande. Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.

3. Hak løgene og riv parmesan, som du også sætter til side.

4. Varm nu en stor gryde på medium varme, og kom ½ dl. olivenolie i. Tilsæt løgene og steg dem, indtil de bliver gennemsigtige. Det tager cirka 5 minutter. Hak dine hvidløg og tilsæt dem sammen med chiliflagerne. Steg videre i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt lidt mere olivenolie, hvis gryden føles tør.

5. Kom nu tomatpuréen i og lad den stege, indtil den er lyserød og karamelliseret. Det tager 5-6 minutter. Der skal helst sidde lidt fast i bunden af gryden uden at blive brændt. Tilsæt nu din Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin, og deglacer gryden ved at røre rundt og skrabe bunden. Lad det reducere ved svag varme i cirka 2 minutter.

6. Tilsæt fløden og lad den simre på svag varme. Rør indimellem. Tilsæt salt og peber efter smag og eventuelt 1-2 spiseskefulde sukker. Kom en stor skefuld smør i og rør godt rundt.

7. Kog din pasta til den er al dente, og tilsæt ½-1 dl. pastavand til saucen. Hæld vandet fra pastaen, og rør derefter pastaen sammen med saucen. Tilsæt nu saften fra en halv forkullet citron og cirka ¾ af din parmesan. Rør det hele godt sammen, indtil osten er smeltet og har skabt en cremet sauce, der dækker hele retten. Smag til med salt og peber.

8. Server din Rigati alla Gin med parmesan, frisk basilikum og olivenolie på toppen.

Fejr Gin & Tonic dag med lækker mad med Gin

Gin & Tonic med forkullet citron og basilikum

DET SKAL DU BRUGE:

2 cl. Gordon’s Sicilian Lemon Distilled Gin

5 cl. Tonic

1 økologisk citron

Frisk basilikum

Is

SÅDAN GØR DU:

1. Del citronen og grill halvdelene med skæresiderne nedad på en varm, tør pande. Lad dem stege, indtil skæresiden er mørk, forkullet og karamelliseret. Sæt dem herefter til side.

2. Hæld nu din gin i et glas. Kom en ske i glasset og hæld tonicvand i langs skeen. Det gør man for at holde på kulsyren. Fjern skeen, når du er færdig.

3. Skær nu den forkullede del af citronen af, og gem den til pynt. Klem resten af den ​​halve citron ned i glasset og tilsæt nu godt med is.

4. Slå et par basilikumblade behersket ned i dine håndflader for at frigøre aromaerne. Kom dem i cocktailen og rør rundt.

5. Pynt til sidst med mere basilikum og den forkullede citronskive.


Se andre seje sager om: