Denne artikel er lavet i samarbejde med Talisker
Det kan da godt være, at vinteren er på vej, men der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Når det er koldt udenfor, rykker vi da bare hyggen indenfor, og her luner det godt med en skarp whisky.
De gyldne dråber smager fremragende alene i et glas, og hvis du virkelig skal have varmen, får du længere nede i artiklen en fantastisk opskrift på at lave en skarp kop varm chokolade med whisky og skumfiduser. Det er sådan noget selvforkælelse, der holder snuen for døren og humøret helt i top.
I den forbindelse er Talisker 10 Year Old en stærk makker, for det er en single malt med hår på brystet. Talisker er faktisk den eneste skotske single malt whisky, der bliver lavet langs kysten af Isle of Skye – en af de mest afsidesliggende, barske og smukkeste naturscenerier i Skotland. Taliskers næse leder øjeblikkeligt tankerne hen på den bjergtagende natur, der omkranser det gamle destilleri fra 1831. Og når du dufter til whiskyen oplever du kontraster i glasset af røget sødme, maritime noter og en krydret kant.
Det er lige præcis sådan en rå karakter, der passer perfekt til chokolade og skumfiduser.
Nå, men opskriften får du herunder.
Sådan laver du Talisker Hot Chocolate
DET SKAL DU BRUGE:
50 ml. Talisker 10 Year Old
125 ml. havremælk
2 tsk. mørk chokoladepulver
10 m.l sukkersirup
Pynt: Store, ristede skumfiduser
SÅDAN GØR DU:
Kom alle ingredienserne i en mælkeskummer eller gryde og opvarm mælken. Hæld den varme mælk op i et krus, og top med en skumfidus til servering.