Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk
I sidste uge var vi inviteret med til den Nordeuropæiske finale i bartenderkonkurrencen World Class, der er den største i verden, og det er virkelig et slaraffenland for alle, der er bare den mindste smule interesserede i cocktails. Det er vist ingen hemmelighed, at vi her på redaktionen er glade for alkohol, så vi var selvfølgelig med til det imponerende arrangement, der løb af stablen på det verdensberømte Nolet Distillery i Rotterdam i Holland.
Alexander Remoundos fra Ruby i København var fremragende
Finalen løb af stablen 1. og 2. juli med en storslået afslutning på Nolet Distillery i Schiedam i Rotterdam, som huser den 325 år gamle familieejede kvalitetsvodka Ketel One.
På det tidspunkt havde alle deltagerne dystet i tre forskellige konkurrencer. Første dag bød på en blindsmagning og på selve finaledagen skulle bartenderne først testes i konkurrencen Bee Conscious, hvor opgaven bestod i at lave et koncept omkring bevarelsen af bier med fokus på, hvordan deres egen bar kunne involvere branchen i at bevare og genskabe bisamfundet. Udover det, var eneste krav, at Ketel One vodka skulle indgå i cocktailen.
Senere samme dag dystede de i konkurrencen The Sundown Speedround, hvor de skulle vise hurtighed og evnen til at underholde gæster, når der er stress på. Der skulle laves seks klassiske cocktails på syv minutter af mærkerne Ketel One, Tanqueray No.10, Zacapa, Don Julio, Johnnie Walker og Bulleit Bourbon. Her kunne hver enkelt bartender så vinkle de klassiske cocktails ud fra deres egen personlige stil. Da pointsummen af de tre konkurrencer skulle tælles sammen, var der ikke nogen tvivl om, hvem den danske mester var:
”Alexanders speedround var perfekt udført. Han udviste et exceptionelt overskud gennem hele den konkurrence. Udover at lave velsmagende cocktails, var han sikker, rolig og samtidig ydmyg i sin tilgang til det, han lavede, hvilket fik ham til at fremstå virkelig sympatisk. Det er vigtigt i en konkurrence som World Class, der først og fremmest er en bartenderkonkurrence og ikke en cocktailkonkurrence. Man bliver nød til at brænde igennem som likeable over for sine gæster, hvis man vil give dem en god oplevelse. Og det er jo i sidste ende dem, det hele handler om,” fortæller Ben Lobos, der er dommer og hollandsk World Class-mester fra 2018.
Født ind i branchen
Alexander arbejder til dagligt på Ruby i København, men han har haft et ben i branchen så langt tilbage han kan huske. Hans far har nemlig haft restauranter op gennem hele hans barndom. Han startede bag baren med at lave kaffe, da han var helt lille. Da han blev ældre, begyndte han at fascineres af bartenderne på familiens spisesteder, og da han nåede til ungdomsårene stod det klart for ham, at han måtte være en del af den verden. Nu kan han se frem til et træningsforløb frem til september, der uundgåeligt vil præsentere ham for den absolutte elite indenfor cocktailens verden. Både når det handler om de andre deltagere og de dommere, der vil være tilknyttet finalen i Glasgow.
”Lige nu er jeg først og fremmest bare rigtig glad. Det har været en drøm for mig at deltage i World Class, siden jeg var 14 år og startede i branchen, og jeg har fulgt med i alle de World Class-slutrunder, der har været. De næste måneder bliver hårde, og så snart jeg ved, hvad de forskellige konkurrencer i Glasgow kommer til at omhandle, vil jeg gå i gang med at forberede mig. Så må jeg sove efter september,” fortæller Alexander Remoundos.
Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence
15.000 bartendere fra 57 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i nu 11 år.
I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelse for at tage bartenderfaget til nye højder.
Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogle af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.
Bartenderne dyster i en lang række forskellige udfordringer, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reservebrands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.
En fantastisk stemning med lækre drinks
Det var virkelig fedt at være med til World Class, hvor vi blev forkælet med drinks i verdensklasse. Herunder har vi samlet en række skud fra begivenheden.
Se andre seje sager om: Cocktails