Påstanden om, at det er sundt at kede sig, ringer nok en genkendelig klokke hos de fleste. Det er nemlig blevet prædiket af diverse sundhedspersoner, pædagoger og hjerneforskere gennem mange år, og der er helt sikkert også noget om snakken. Problemet er bare, at det netop er utroligt kedeligt at kede sig – og det kan være svært at holde kedsomheden ud for længe ad gangen.

Føler du dig ideforladt, flad og ukreativ, når det kommer til ting at tage sig til, når kedsomheden banker på i hverdagen? Frygt ej, for her serverer vi 10 gode ideer for dig, der med garanti kan løfte humøret og energien og bringe stimulans til de små grå på øverste etage. God fornøjelse!

1.Invitér vennerne på mandeaften

Den ulidelige følelse af kedsomhed kan sommetider være tæt forbundet med en forræderisk følelse af ensomhed. Men bare fordi du lige nu keder dig, og kammeraterne synes langt væk, betyder det ikke, at du ikke kan fokusere lidt på at dyrke venskaberne på sigt.

En kedelig stund kan nemlig med fordel benyttes til at planlægge noget særligt for dig og gutterne. Bliv inspireret af vores guide til en rigtig mandeaften, hvor vi bl.a. kommer forbi mulighederne for en solid gamersession, en god gammeldags filmaften eller de lidt mere ekstravagante aktiviteter såsom et smut forbi gokartbanen, en tur på restaurant eller et besøg på bowlingbanen.

Nu gælder det bare om at hive fat i vennerne og få sat et kryds i kalenderen – god fornøjelse!

2.Planlæg din næste tur, weekendudflugt eller ferie

Sidder du derhjemme og keder dig halvt ihjel ved at se ud ad de samme gamle vinduer på de samme gamle omgivelser? Så kan du stimulere hjernen lidt ved at drømme dig væk fra nabolagets velkendte rammer og planlægge din næste getaway. Du behøver ikke at tømme banken, når du planlægger en tur ud af byen – der findes nemlig masser af muligheder for at rejse på budget og stadig få en fed oplevelse.

Pak bilen med telt, sovepose og madpakker, og kør derudad uden plan eller destination for at få en oplevelse ud over det sædvanlige, hvor du kun fokuserer på næste vejsving. Find en af de mange gode og gratis overnatningsmuligheder i den danske natur lige her.

Hvis du trænger til lidt mere eksotiske luftforandringer, kan du også kigge på flybilletter frem i tiden. Der kan nemlig tit være gode besparelser at hente, hvis du er ude i god tid. Verden ligger for dine fødder, og det kan være en sjov og forventningsfuld aktivitet at planlægge din drømmetur, uanset om det er en campingferie i Vestjylland, en badeferie i Sydeuropa eller et storslået roadtrip gennem Nordamerika.

3.Start et onlinespil med gutterne

I dag er vi heldigvis velsignede med internettets evige og konstante evne til at forbinde os med venner, familie og fremmede over hele verden, og man behøver derfor aldrig at føle sig ensom, selvom man måske fysisk sidder alene derhjemme.

Hvis du er i besiddelse af en computer, en internetforbindelse og måske et par gode høretelefoner, har du allerede de perfekte rammer for en god onlinegaming-session mod vennerne, hvor I kan få mange timer til at passere, mens I dyster i et utal af forskellige spil.

Hvis kammeraterne har for travlt til at spille med, betyder det heldigvis ikke, at du er tvunget til at vente på, at de igen får tid – i de fleste moderne onlinespil kan du nemlig spille med fremmede fra hele verden, og du behøver derfor aldrig at se langt efter konkurrenter, teammates eller potentielle nye venner. Som man siger i gamer-kulturen – GL HF!

4.Opfrisk dine sprogkundskaber

Uanset om du var en haj til tysk i folkeskolen eller bare har samlet lidt almindelige spanske gloser op hist og her i sommerferierne, har du nok lidt kendskab til et fremmedsprog eller to, du kan øve dig på. Det kan være både sjovt og utroligt brugbart at lære et nyt sprog, og med diverse sproglæringsapps og onlinetjenester er der næsten ingen grænser for, hvilke sprog du kan kaste dig over.

Måske du drømmer om at kunne bestille en fadøl på autentisk og lokal manér på dit næste besøg i Grækenland? Eller måske du gerne vil imponere kæresten med romantiske, italienske gloser under jeres næste restaurantbesøg? Uanset hvad er det en fed og stimulerende aktivitet at genopfriske de rustne sprogkundskaber, og hvem ved – måske de kan komme dig til gavn en dag i fremtiden?

5.Træn din kedsomhed

Vi ved godt, at vi i begyndelsen af artiklen lovede at holde din kedsomhed på sikker afstand. Men måske er der trods alt lidt fornuft i at blive fortrolig med sin kedsomhed, så længe man gør det på den rigtige måde. I livets mest dødkedelige øjeblikke, er der nemlig rigtig god plads til gode idéer, og dem kan man aldrig få for mange af.

En af de bedste måder at træne sin kedsomhed på er ved at lægge sin telefon langt væk. Den allestedsnærværende smartphone stjæler nemlig for mange af os enhver lille pause, der opstår i hverdagen, såsom når vi venter på grønt lys, står i kø eller kører i elevatoren. Uden telefonens konstante muligheder for at scrolle sig til næste dopamin-rus tvinger vi os selv til at vende opmærksomheden indad og i stedet fokusere en smule på os selv. Måske vil lidt kedsomhed føre til din næste guldrandede iværksætter-ide?

6.Gå en tur

Det lyder måske lige lovlig simpelt – og det er det også. Det gode ved gåturen er, at den ikke kræver noget af hverken dig eller dine omgivelser. Uanset vejr, lokation og selskab kan man altid gå en tur, og man ved aldrig, hvad der venter på den anden side af hoveddøren. Hvis det bliver for kedeligt blot at spankulere rundt i nabolaget, kan du vælge at supplere din gåtur med f.eks. en podcast i ørene eller et opkald til en god ven.

Der findes også mange forskellige spil, som du har gode muligheder for at inkorporere i din gåtur – f.eks. kræver populære spil som The Walking Dead: Our World, Super Mario Run og PokemonGo kun en smartphone, før du løber rundt og jagter zombier, prinsesser eller pokemons i dit nærområde.

7.Begynd på en ny TV-serie

Vi lever i den digitale tidsalder, og på alle tidspunkter af døgnet har du millioner af tv-serier lige foran dine fingerspidser. De store streamingtjenester tilbyder næsten uanede timers underholdning, og du kan med garanti finde noget, der interesserer dig, blandt det enormt store, varierede udvalg.

Du kan vælge at gå med en af de mest populære, anmelderroste klassikere, eller du kan kaste dig ud i en helt fremmed TV-niche – måske er koreansk sci-fi, østeuropæiske krimier eller svensk reality-tv en passion, du bare ikke har opdaget endnu?

Hvis du ikke har abonnement til nogle af de populære streamingtjenester, er der masser af godt indhold på forskellige gratisplatforme såsom dr.dk og Youtube. Med den rette serie kommer du ikke til at kede dig i et godt stykke tid fremover –f.eks. strækker den amerikanske sæbeopera Horton-sagaen sig over 14.000 afsnit og har på imponerende vis mere end 50 år på bagen!

8.Påbegynd et nyt investeringseventyr

Måske får du nervøse trækninger eller feberagtig anspændelse, når kollegaerne eller dine voksenvenner bringer aktiemarkedet og deres seneste gyldne investeringer op. Der er nemlig mange, som aldrig rigtigt har fået greb om det der med finansmarkedet, obligationer og aktieandele, og derfor holder sig helt uden for aktiemarkedets intimiderende arena.

Det behøver dog hverken at være svært, risikabelt eller dyrt at eksperimentere lidt med investering – faktisk kan alle og enhver lære det! Mange finder hurtigt ud af, at det kan være en interessant og fængslende hobby, og du kan endda være så heldig at tjene en skilling eller to på dine investeringer!

Hvis du ikke helt har mod på at kaste dig ud i de vilde investeringer på egen hånd, findes der i dag mange værktøjer og platforme, som hjælper dig godt i gang – læs f.eks. om den danske platform NORD.Investments, der gør investeringer tilgængelige for selv den mest forvirrede, talblinde nybegynder.

9.Opgradér dit hjem

Din bolig og dit hjem udgør de rammer, du højst sandsynligt tilbringer de fleste af dagens timer i, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du er tilfreds med indretningen, stilen og tilstanden af dine boligmæssige omgivelser. Du kan arbejde med dit hjem på mange forskellige måder, for det vigtigste er, at hjemmet afspejler, hvem du er, og akkommoderer netop dine behov.

Hvis du føler, at du mangler lidt inspiration og gode råd, kan du læse vores guide til, hvordan du får det perfekte hjem. Selvom du måske ikke interesserer dig synderligt for interiør, feng shui eller Marie Kondos seneste trendsættende koncepter, er der nemlig masser af hurtige, nemme ændringer, du kan foretage dig i dit hjem. Det behøver hverken at være dyrt, tidskrævende eller svært at opgradere dit hjem, men du kan alligevel ende med et resultat, du kommer til at nyde godt af hver dag!

10.Arbejd med din krop og fysik

Det er aldrig for sent at tage sin krop seriøst og begynde på en ambitiøs træningsrutine. Træning betyder heldigvis rigtig mange forskellige ting, og du kan med garanti finde en træningsform, der passer til din krop, dit skema og dit budget.

Måske sætter du pris på fleksibiliteten ved en afsondret løbetur i naturen? Eller måske er du mere tiltalt af fællesskabet ved en holdsport såsom fodbold, volleyball eller basketball? Det kan også være, at du finder det tilfredsstillende at kombinere træningen med at lære en ny færdighed såsom en form for kampsport, golf eller yoga.

Du kan med fordel eksperimentere med forskellige former for træning, og du kan heldigvis ofte prøve de forskellige muligheder af fra dit hjems trygge rammer. Find guides og instruktioner på nettet, eller læs vores guide til at kickstarte din træning, og få inspirerende tips med det samme!

Vi håber, at du har fundet en ide eller to, der kan holde kedsomheden på afstand og bringe lidt fornyet energi og tiltrængt stimulans til øverste etage.

Hvis ingen af de 10 idéer var noget for dig, kan du selvfølgelig også bare læse videre her på mandesager.dk, som vi dagligt opdaterer med alt det nyeste inden for elektronik, gadgets, mad og drikke, stil, transport og underholdning. God læselyst!