Fede herreure er blevet en fast del af garderoben hos den moderne mand. Det understreger hans stil og identitet, og så er det ikke mindst praktisk. 

De fede ure er den lille detalje, der gør, at du står bare står en tand skarpere i mængden. Samtidig er der ikke noget federe end et ur, der kan spice ethvert outfit op. De rigtige herreure kan give det sidste til selvtilliden før en date eller den vigtige præsentation på jobbet. Det kan være et statement til din stil eller bare en praktisk funktion pakket ind i lækre detaljer.

Der findes mange forskellige ure til mange forskellige priser. Derfor kan det godt være lidt af en jungle at finde rundt i, når man er på udkig efter det helt rigtige ur. Men behøver fede ure at koste det hvide ud af øjnene? Og går man på kompromis med design og kvalitet, når man undgår prisskilte på ure med for mange nuller? Nej, ikke hvis du spørger os. Du kan sagtens finde fede ure i god kvalitet og lækkert design, uden at du behøver give spidsen af en jetjager for dem.

Derfor har vi lavet en liste med 10 fede ure til under 2.000 kroner til dig, der er på udkig efter skarpe ure til en rimelig pris. Den får du herunder.

10 fede ure til under 2.000 kroner

Nordgreen Pioneer

Er du til klassisk dansk design med et bæredygtigt tvist, så er Nordgreen Pioneer et ur for dig. Her får du et ur, hvor der er tænkt over detaljen på en innovativ og kreativ måde. Derfor er dette ur også det første på vores liste over 10 fede ure til under 2.000 kroner.

De fede Pioneer ure har et mildt udtryk, der samtidig springer i øjnene, når du kommer tættere på. Med inspiration fra danske principper og værdier er uret designet med tydelige referencer til Danmarks banebrydende videnskabelige indsats. For eksempel er den røde spids på viseren en hyldest til de danske vindmøller, der også har samme farve for enden af deres vinger. Det giver designet et stolt og stilfuldt udtryk, der helt sikkert også vil kunne mærkes, når man tager det på.

Samtidig kommer uret i flere farver og materialer, så du helt selv kan vælge, hvad der passer bedst til dig og din stil.

Hvis du samtidig er interesseret i dit aftryk på jorden, og gerne vil give tilbage, giver et af de fede ure fra Nordgreen Pioneer serien dig mulighed for det. Du kan nemlig med et Nordgreen ur vælge at give tilbage til en af tre globale velgørenhedsorganisationer gennem deres Giving Back program. Derudover har du også mulighed for at vælge et vegansk alternativ til en læderrem, hvis det er det, du ønsker.

Det fede Nordgreen Pioneer ur er med et minimalistisk udtryk til dig, der værdsætter dansk design og danske værdier. Men det er ikke til dig, der er på udkig efter et prangende ur. Alligevel er dette ur et statement, når du har det på. Samtidig er urets delikate detaljer så fine, at man skal tæt på for virkelig at kunne sætte pris på dem. Derfor skaber uret også et mere mildt (og måske et lidt anonymt) udtryk. Dog er det et ur, der er skabt til dette årti, da det taler ind i de værdier og principper, som verden står overfor at skulle tage stilling til.

Nordgreens bæredygtige initiativer gør Pioneer uret til et af de fede ure, der udadtil er meget anonymt, men som indadtil råber på innovation, aktualitet og ansvarlighed. Det er et ur, der bliver til et statement, når du har det på, hvor det bredere perspektiv er vigtigere end det enkelte individ. Alt sammen uden at sprænge din bankkonto.

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Bæredygtigt

– Dansk design

– Et statement

Du kan se mere hos Nordgreen, der udover Pioneer-modellen har flere lækre ure til rimelige priser, LIGE HER.

10 fede ure til under 2.000 kroner

Casio Edifice Classic Kollektion

Er du manden, som er mere til et herreur, der har et lækkert design, men hvor praktiske funktioner og solidt håndværk også spiller en rolle? Så er Casios Edifice Classic Kollektion noget for dig. Det her er et af de fede ure til under 2.000 kroner, der giver dig et klassisk, maskulint udtryk blandet med innovativt og praktisk design.

Uret er lavet i rustfrit stål og har et ridsefrit safirglas i højeste hårdhed. Uret har et stilfuldt og dynamisk udtryk, der samtidig er spækket med en overflod af skarpe detaljer. Det fede ur fra Casio Edifice Classic Kollektion er til den klassiske mand, der har brug for et ur, der er praktisk, men stilfuldt. Det er et af den slags ure, der både kan bruges til festlige lejligheder eller de mere afslappede hverdage. Uret er lavet til manden, der kan lide et maskulint og klassisk herreur, men samtidig sætter pris på et smart og slidstærkt design. Det er til dig, der kun har brug for ét ur i din garderobe, som til gengæld kan bruges til alt.

Hvis du spørger os, hvorfor dette ur er blandt disse 10 fede ure, så er det på grund af designets hensyn til det praktiske aspekt af urets funktion. Der er nemlig indbygget en solcelle, der tilfører energi til uret. Og så er det vandtæt helt ned til 100 meter. Derfor må det siges at være et særdeles praktisk ur. Men med praktiske detaljer følger også et mere solidt udtryk. Derfor fylder dette ur meget i billedet i forhold til et mere minimalistisk ur, hvor der er fokus på det enkle design. Det her ur er til den praktiske mand, der går mindre op i sin stil, fremfor manden der aktivt bruger urets design til at skabe bestemte udtryk med sin stil.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Innovativt

– Solidt design

– Praktisk

10 fede ure til under 2.000 kroner

Swiss Military Hanowa Bermuda

Et af de 10 fede ure på denne liste er fra Swiss Military Hanowa. Dette ur er til manden, der bruger uret aktivt i sin hverdag og også på jobbet. Det er til dig, der ikke har brug for bekymringerne om, det nu holder til en tur under vand eller bliver ridset, når du udfører dit arbejde. Uret er nemlig designet med en silikonerem og mineralsk krystal, der tåler ridser. Samtidig er det vandtæt ned til 100 meter og tåler derfor, at du svømmer med det.

Selve samspillet mellem materiale- og farvevalg er lækkert. Den lysegrønne og orange farve står i skarp kontrast til den dominerende sorte nuance. Det er lækkert at kigge på, men mangler, modsat andre fede ure på denne liste, lidt flere enkle og rene linjer i urskiven. De store tal og brede visere er meget markante, hvilket skaber et stærkt, men meget praktisk udtryk. Det er tydeligt, at man har tænkt urets funktion ind allerede fra start, hvilket også er det, der dominerer urets design hele vejen igennem.

Urværket er af typen Quartz, der selvom sin lille størrelse ikke går på kompromis med nøjagtigheden. Samtidig giver uret dig mulighed for at indstille datoen på urskiven ligesom designet af denne gør det muligt at aflæse tiden nemt og hurtigt.

Materialerne er valgt på baggrund af at holde prisen nede. Dog går man ikke på kompromis med kvalitet eller funktion. Dette ur er alligevel ikke så stilfuldt som mange af de andre fede ure på listen. Det er mere et statement, der fortæller noget om dig, der har det på, og hvordan din hverdag ser ud. Dette ur er nok heller ikke det, man ville tage på til en fornem middag, medmindre det var i militæret. Men det kan meget andet, og er et fedt og praktisk ur med et maskulint og militært udtryk.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Utrolig praktisk

– Funktion før design

– Karakteristisk

10 fede ure til under 2.000 kroner

Triwa Smoky Nevil

Dette ur fra Triwa er et moderne take på det klassiske kronograf-ur. Det kan især ses på den stilrene og enkle urskive. Det mørke farvevalg af materialerne skaber et maskulint udtryk, der gør uret meget udtryksfuldt, når du tager det på. Det fylder i rummet, og kan ikke overses på dit håndled. Uret her er en del af de 10 fede ure, da det med et eksklusivt og stilrent design er en sublim tilføjelse til garderoben. Det er samtidig et ur, som alle mænd kan bære, ligesom det passer til alle slags outfits, både derhjemme, på arbejdspladsen, og til festlige lejligheder.

Uret oser af eksklusivitet, hvilket også afspejler sig i de materialer, der er blevet brugt. Det italienske læder komplimenterer både urkassen, men også håndleddet. Det ydmyge materiale tilfører både komfort og kvalitet til uret. Urskiven er dækket af mineralglas, der tåler ridser. Samtidig er uret vandtæt ned til 100 meter. Du skal derfor ikke bekymre dig, når du skal en tur i vandet, for det tåler nemlig badning. Uret er drevet af et japansk Quartz urværk. Det er utroligt nøjagtigt og er batteridrevet.

Denne model fra Triwa skiller sig ud fra mængden af andre fede ure, og er meget iøjnefaldende. Det et er ur, der kan tilføre dit outfit et mere eksklusivt look, der skaber genklang i hele rummet. Samtidig har dette fede ur også et meget maskulint look, der kommer til udtryk i valget af mørke farver. Udtrykket og designet er så stærkt, at det bliver prikket over i’et ved dit outfit og hæver dit look til det eksklusive niveau. Det ligner i hvert fald et ur, som burde koste meget mere.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Eksklusivt look

– Mørkt og maskulint design

– Skiller sig ud fra mængden

10 fede ure til under 2.000 kroner

Kronaby Sekel 41mm

Fede ure kommer i mange forskellige stile, designs, materialer og farver. Nogle ure kan ligne hinanden, men der er alligevel ting i designet, stilen eller farverne, der gør, at de er forskellige. Dette ur fra Kronaby kan synes at være meget lig andre ure med en simpel og klassisk urskive, en lækker læderrem og et relativt traditionelt farvevalg. Alligevel kan dette ur stadig noget. For det skiller sig ud på fra mængden med en helt unik funktion, der gør dette ur til et af de 10 fede ure.

Uret fra Kronaby er nemlig tilknyttet en app. Du har mulighed for at tilpasse urskiven, så den passer til dine behov, mens uret giver dig mange flere muligheder end et traditionelt armbåndsur. Du kan for eksempel bruge appen til at finde dit ur eller dit ur til at finde lokationen på din telefon, hvis den er blevet væk. Du kan også indstille forskellige tidszoner, du kan styre din musik, du kan holde styr på dine bevægelser og meget andet. Det her er ikke bare et ur, men er, modsat andre fede ure, også en gadget til manden, der er vild med de nyeste trends indenfor ure og teknologi.

Dette fede og anderledes ur kan mange ting. Men der er også mange af funktionerne, der virker lidt overflødige, da det ikke helt er et smart-watch, men heller ikke helt et almindeligt armbåndsur. Det er en ting midt imellem. Derfor kan uret også godt komme til at fremstå som et kompromis mellem to ting, der har resulteret i et lidt anonymt design med nogle smarte funktioner. Dog er det også et ur til dig, der gerne vil have et smartwatch, men ikke synes, det behøver at ligne en mini smartphone eller et løbeur. For med Kronaby-uret får du funktioner og design fra både den klassiske og teknologiske verden. Og ovenikøbet til en fair pris.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Ikke bare et ur

– Smart teknologi

– Klassisk look

10 fede ure til under 2.000 kroner

Gant Park Hill Day Date II

Dette ur fra Gant har et fantastisk flot og tidsløst design, som også er derfor, det er med på denne liste over 10 fede ure til under 2.000 kroner. Med simple og rene linjer har Gant skabt et eksklusivt og lækkert design, der skiller sig ud med sin marineblå urskive. Remmen af rustfri stål har et elegant design, der hæver sig op over den til tider lidt solide traditionelle rem af rustfrit stål. Samtidig er det enkle farvevalg med til at gøre uret til en perfekt tilføjelse til din garderobe, ligesom det kan bruges til alle formål, om det er arbejde, fest eller en tur i supermarkedet.

Uret er vandtæt ned til 50 meter. Det tåler derfor stænk og håndvask ved almindelig brug, men er dog ikke vandtæt ved badning. Samtidig har Gant valgt at udfordre designet og gjort indikationen af dag og dato til en flot og elegant del af designet. Det giver også urskiven et unikt udtryk, der adskiller sig fra mange andre af de fede ure på denne liste.

Det enkle design med få forskellige materialer og farver gør, at uret står skarpt og sikkert, og hvor alle detaljer kommer til sin ret. Man er ikke i tvivl om det fantastiske håndværk, der ligger i dette ur fra Gant. Det er et ur, der helt sikkert skiller sig ud fra mængden af andre fede ure, og som udstråler eksklusivitet og finesse. Uret er flot og prangende, det er helt sikkert. Men hvis du er på udkig efter et praktisk ur, du kan have med dig overalt, uden at skulle tænke over, om det vil blive ødelagt, så er Park Hill Day Date II-armbåndsuret fra Gant nok ikke for dig.

For selvom det kan klare at blive hævet gennem hverdagens gøremål, så er det ikke et ur, du ville tage på til en løbetur, eller når du laver havearbejde i weekenderne. Det er det ur, der samler et outfit og tilfører et luksuriøst og stilrent udtryk til din garderobe.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Elegant design

– Less is more

– Godt håndværk

10 fede ure til under 2.000 kroner

INEX Herreur

Urkassens design får uret til at virke mindre end den reelt er, mens den sorte læderrem giver en vis tyngde til designet. En tyngde, der klæder uret, og som berettiger dets plads på denne liste over 10 fede ure under 2.000 kroner. INEX herreuret er dækket af et mineralt glas, der tåler ridser. Uret er desuden vandtæt ned til 100 meter. Du skal derfor ikke bekymre dig om noget, når du skal en tur i vandet, da uret tåler badning. Uret er også forsynet med kronograf og dato-viser.

Linjerne og brugen af de sorte mod de grå nuancer skaber en vis dybde i udtrykket på urskiven. Men der sker meget på meget lidt plads. Urskiven kan godt se lidt proppet ud i forhold til de mange funktioner, man har forsøgt at give den. Det bliver hjulpet lidt på vej af et monokromatisk look, der skaber en dybde i urskivens udtryk. Fordi urets design går i så mange forskellige retninger, hvad angår urskiven, så står hele uret ikke så skarpt, som andre modeller gør. Det er uden tvivl en smagssag, om du er til det eller ej. Med det sagt, så er dette ur et godt bud på et klassisk herreur med det klassiske, maskuline og raffinerede udtryk. Det er et praktisk ur, der samtidig er lavet i flotte materialer og med et klassisk design. Det er også derfor, INEX herreur er på listen over disse 10 fede ure til under 2.000 kroner.

Det her ur er til dig, der sætter pris på et klassisk udtryk med lidt ekstra lir. Det er til dig, der har behov for praktik pakket ind i et fedt design. Dette fede ur kan man nærmest kalde et go-to ur, der passer til nærmest alt i garderoben.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Klassisk herreur

– Mange detaljer

– Traditionelt farvevalg

10 fede ure til under 2.000 kroner

Daniel Wellington Iconic Link

Her er der tale om et af de fede ure, der er så stilfuldt og simpelt, at materialerne taler for sig selv. Det er det forædlede og polerede rustfrie stål, der skaber udtrykket i designet, og som er urets bærende designelement på linje med den simple sorte urskive. Dette ur er et af dem, hvor der ikke behøves mange detaljer, da materialer og et stilfuldt minimalistisk design taler for sig selv. Samtidig er man ikke i tvivl om det fremragende håndværk, der er lagt i uret, når man ser de sirlige linjer og flotte behandlede materialer.

Dette Daniel Wellington ur har den velkendte urskive, der giver referencer til brandets øvrige ure. Men samtidig skaber remmen af rustfrit stål et helt nyt look for Daniel Wellington. Desuden skaber den klassiske Daniel Wellington stil, i kombination med den klassiske rem af rustfrit stål til herreure, et ur, som man føler, man har set før og så alligevel ikke. 

Dog er det ikke med dette ur muligt at skifte remmen ud. Det er ellers noget af det, som mange af Daniel Wellingtons ure er kendt for at kunne – hvad enten der skal være knald på farverne eller man har behov for en mere afdæmpet og klassisk læderrem.

Med dette ur er det tøjstilen og især farvevalg, der enten giver dig et anonymt ur eller et ur, der skiller sig ud. Man kan nærmest sige, at det er en to-i-én handel, du kan lave her.

Det her ur er til dig, der gerne vil køre en ‘safe’ stil, men som har mod på at udfordre det ellers traditionelle herreur med en rem i poleret og forædlet rustfrit stål. Desuden er der rig mulighed for at kombinere dette fede ur med mange af Daniel Wellingtons andre smykker, så du på den måde kan skabe et mere unikt look.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Simpelt og stilfuldt

– Et velkendt design

– Kan både være anonymt eller iøjnefaldende

10 fede ure til under 2.000 kroner

Citizen AN3625-07X

Farven beige har vundet sit indpas de seneste år. Det er heller ingen undtagelse her, hvor især farvevalget ved dette ur er særdeles komplementerende. Det sorte stål mod det lyse læder giver et unikt look, mens man samtidig også godt kan se, at det er et herreur. Uret udstråler en oldschool vibe, men på en frisk og moderne måde, der gør dette ur til en hybrid mellem noget nyt og noget gammelt. Det er også derfor, uret er på denne liste over 10 fede ure til under 2.000 kroner.

Dette ur fra Citizen er et lækkert hverdagsur, der kan bruges ved mange forskellige kombinationer af tøj. Det er et ur, der er praktisk, fordi det er vandtæt ned til 100 meter, ligesom urskiven har flere urskiver under viserne, altså kronografer. Det giver dig mulighed for både at svømme med uret, men også bruge det som for eksempel et stopur.

Selvom farver og materialer fungerer rigtig godt i dette design, kan urskiven virke lidt kluntet eller proppet. På grund af urskivens store tal og kronografer bliver udtrykket mindre simpelt og forekommer mindre stilrent. Det gør også, at designet er mindre eksklusivt at se på end andre. Dog kan man ikke undgå at trække paralleller til de store oldschool ure, der hang på banegårde og torve for mange år tilbage. Med det sagt, så er denne model fra Citizen et ur, hvor du får et unikt design, der adskiller sig fra andre fede ure på især farverne. Det er et ur, der vil gå godt i spænd med det afslappede look på arbejdspladsen. Og så er det et ur, der kan dele vandene. Enten er man til dette specifikke og meget målrettede design, eller også er man ikke.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Unikt farvevalg

– Oldschool look

– Afslappet design

10 fede ure til under 2.000 kroner

About Vintage 1969 Vintage Special Edition

Et lille og let ur, hvor der er tænkt over de enkelte detaljer i relation til historien. Samtidig er det et ur, hvor urskivens design er midtpunktet, og det der gør dette ur specielt og værdig til denne liste med 10 fede ure til under 2.000 kroner. Den midnatsblå urskive med guld prikker og visere giver et stilfuldt udtryk, der samtidig er et modstykke til de klassiske ure i sølv med sort læderrem. For det er sjældent, man ser en urskive, der på en måde minder om en nattehimmel. Derfor er det en mulighed for dig, som gerne vil spice din stil lidt op med et veldesignet og smagfuldt vintage-ur. Det er til dig, der sætter pris på traditioner og klassiske linjer.

På grund af det tynde design synes dette ur at smelte sammen med håndleddet. Det fylder ikke meget i rummet, men giver øjnene grund til at vandre, når først man kommer tæt på. Samtidig er dette 1969 Vintage Special Edition-ur inspireret af verdens første Quartz-ur, der ændrede urindustrien og vendte alt på hovedet i 1969. For med denne nye type urværk, der både havde stor nøjagtighed og var lille i størrelsen, dykkede priserne på armbåndsure drastisk. 1969 Vintage uret er foruden Quartz-urværket prydet med lækre og simple vintage-detaljer som en let buet urskive og et super-domedglas.

Det er et meget simpelt ur i forhold til andre fede ure, men det betyder ikke, at uret ikke tilføjer noget til din garderobe. Det gennemførte moderne vintage-look er en flot detalje til det afslappede arbejdstøj eller det formelle festoutfit. Den flotte farvekombinationer er iøjnefaldende, mens det samlede udtryk er minimalistisk.

KØB URET HER

Tre ting, der gør dette til et af listens 10 fede ure:

– Simpelt

– Klassisk, historisk ur

– Detaljeorienteret

Som du kan se, så er der mange fede ure til under 2.000 kroner, hvor kvaliteten og designet stadig er i top. Med denne liste har vi prøvet at give vores bud på 10 forskellige fede ure, der alle appellerer til forskellige mænd, og som forhåbentlig overskueliggør udvalget af fede ure en smule. Om ikke andet kan denne liste også hjælpe dig med at komme nærmere et af de ure, der passer bedst til din stil og dine behov. Og ikke mindst din pengepung.


Se andre seje sager om: