Det schweiziske urmærke Oris har perfektioneret deres kronomatiske kunstværker siden 1904, og de har tidligere bevist, at de er gode til at tænke udenfor boksen med flere specialversioner. Deres Movember Edition ur er for eksempel stærk stil til et godt formål.

Nu er de så klar med endnu et af de helt fede ure i form af det nye Oris Momotaro, som kaster en omgang denim ind i mikset, og resultatet er et skarpt ur med en rå attitude.

Her i artiklen kigger vi nærmere på det nye ur, og lad os starte med en video til at give det forkromede overblik. Ja, det er altså et ret lækkert ur.

Schweizisk præcision møder japansk design

Fundamentet for samarbejdet mellem Oris og det japanske denim-ikon Momotaro Jeans er det blærede dykkerur Oris Divers Sixty-Five.

Her får du en 40 millimeter urkasse af stål med en sort lynette med en kant af bronze og en grøn urskive der står knivskarpt, og med det mekaniske urværk Oris 733 med en gangreserve på 38 timer, er det såmænd sejt nok i sig selv. Det er jo velkendt schweizisk håndværk med et design, der gør sig lige så godt på en dykkertur, eller som tilbehør til et stilet jakkesæt.

Så bliver det jo bare endnu bedre med et skud japansk design.

Selve urkassen har Momotaro Jeans ikke pillet ved, men de har til gengæld lagt deres håndværk i udarbejdelsen af remmen. Ligesom Oris, er mantraet hos Momotaro Jeans, at de ikke går på kompromis med kvaliteten eller håndværksmæssige traditioner, og derfor er remmen lavet på samme måde, som de laver deres øvrige sortiment af denim. Resultatet er kvalitet fra øverste skuffe og en holdbarhed, der ikke er til at slå. At det så ser rasende godt ud, er jo bare en bonus.

Oris Momotaro

Earn Your Stripes

Da Hisao Manabe tilbage i 2006 grundlagde Momotaro Jeans ville han forbedre standarden for denim-kvaliteten i Japan, og det er lykkedes. Fra tre ansatte i begyndelsen er virksomheden vokset til 140 ansatte i dag, og den enorme succes skyldes det nærmest pertentlige fokus på kvalitet med håndsyede produkter, og det er virkelig noget forbrugerne har taget til sig.

Udover den høje kvalitet er Momotaro Jeans let genkendeligt på grund af de såkaldte Battle Stripes. I praksis består det af to hvide striper i denim-designet, og det går selvfølgelig igen i samarbejdet med Oris.

Remmen er lavet af Indigo Momotaro denim, der sammen med et stålspænde og de ikoniske Battle Stripes fuldender pakken og leverer et ur, der skiller sig ud fra mængden. Altså på den gode måde, for det er bare lækkert hele vejen rundt. Så er det bare ekstra fedt, at du udover uret får et samlet sæt med et denim-etui til sikker opbevaring.

Uret er til salg lige nu, og med et beskedent prisskilt på 15.300 kroner, får du stærk stil for skillingerne.

Oris Momotaro

Se andre seje sager om: ,