Lonely Planet har kåret irske Roe & Co whiskey som en af de 10 mest interessante åbninger i 2019, og de laver da også fremragende whiskey. Nu inviterer de dig indenfor på deres spritnye destilleri i den ikoniske Guinness Power Station på James Street i Dublin, hvor du kan booke en 75 minutters guidet tur og se hele den imponerende proces og smage på udvalget af fine irske whiskeys.

Roe & Co åbner spritnyt whiskey-destilleri, hvor du må smage på det hele

En stor oplevelse for whiskey-folket

Smagen er i centrum af den besøgsoplevelse Roe & Co har forsøgt at skabe på det nyåbnede destilleri, og en rundtur er en opdagelsesrejse i smagsnoter, aromaer og sansenuancer.

Oplevelsen fungerer ved, at gæsterne kan tjekke ind og tjekke ud, når de henholdsvis starter og slutter deres rundvisning. Der er tænkt som et lille nostalgisk element, der trækker tråde tilbage til destilleriets fortid, hvor det var normal kutyme for arbejderne på destilleriet. Herefter vil man blive guidet rundt i den irske whiskeys historie over de gode og de dårlige tider frem til nutiden.

Der arbejder 18 personer på destilleriet, som vil supplere det, der allerede er Irlands mest populære turistattraktion, The Guinness Storehouse. Bygningen er indrettet i en moderne, urban og industriel stil, og det bliver afspejlet i alle designelementer fra personalets uniformer til de rå vægge og de fritstående stålkonstruktioner, der bærer bygningen.

En guidet tur koster 25 euro per gæst – det svarer til cirka 185 danske kroner – og inkluderer whisky-smagning, en smagsworkshop og en cocktail i Power House Bar.

Turene finder sted fra kl. 11.00 til 17.00 hver dag, syv dage om ugen.

Se andre seje sager om: