Siden 1824 har The Macallan forkælet whisky-aficionados med nogle af verdens mest eksklusive dråber. Det giver dem næsten 200 års ekspertise i destilleringens fine kunst, og al den erfaring samler de nu med lanceringen af den nye The Macallan Estate.

The Macallan Estate er faktisk en hyldest til destilleriets arv og hjem. Det betyder for eksempel, at Estate er er skabt på en sjælden spiritus, der er destilleret på byg dyrket på Easter Elchies’ ejendom. Easter Elchies er det gods, hvor The Macallan har hørt hjemme siden det hele startede i 1824, og det er konturerne af Easter Elchies, man kan se i logoet.

​​The Macallan Estate

Smagen af eksklusivitet

The Macallan Estate indeholder noter af træ, varm kastanje og appelsinoliearoma, og den subtile antydning af sød citrus virker som den perfekte modvægt til den traditionelle, fyldige sherrysmag, der er karakteristisk for The Macallans single malts.

”Med sine vidunderligt søde citrusnoter og varmende trænoter er The Macallan Estate en fyldig, tilfredsstillende og kompleks spiritus. Den hylder det frugtbare Speyside, hvor The Macallan hører til, ligesom den fejrer det enestående håndværk, vi har været kendt for siden 1824,” siger Sarah Burgess, der er Whisky Maker hos The Macallan.

Smagsnoterne fordeler sig således:

Farve: Kastanje

Aroma: Varme , beroligende og hjemlige noter af kanel. Noter af træ og appelsinolie, der går over i tørrede frugter med sød citron, banan og karamel

Palate: Blød og varmende med noter af træ , der går over i en tør havresmag med kandiseret rosin og frisk figen. Derefter en sød, frisk appelsin og delikat, frisk citrus

Finish: Et sødt citrustwist

Alkoholprocent: 43 %

​​The Macallan Estate

Prisvindende destilleri

Det knap 200 hektarer store område, Easter Elchies råder over, ligger i den storslåede Speyside-region i Skotland. De velplejede bygmarker bugter sig langs kanten af floden Spey, som man også kan se fra det nye The Macallan-destilleri, der slog dørene op i 2018. Den prisvindende arkitektur er inspireret af Skotlands kuperede landskab, og destilleriet er som skåret ind i områdets skråninger for at komplimentere Spey-dalen.

”Vores Easter Elchies-ejendom ligger i det skønne naturområde, Speyside-regionen i Skotland er, og vi er stolte af at kunne kalde det vores hjem,” siger Sarah Burgess, Whisky Maker for The Macallan.

The Macallan Estate kommer i en elegant gaveæske med et landskabsinspireret design. Det afspejler især de natursten med skiffer, der findes på Easter Elchies-ejendommen. Æskens inderside er prydet af et luftfotografi af de imponerende bygmarker,

Det er et vildt imponerende sted, og du kan faktisk besøge det. For lige knap 350 kroner får du en guidet tur og smagninger med deres udvalg, og du kan se mere om oplevelsen HER.

Herunder får du en video fra byggeriet.


Se andre seje sager om: ,