Denne artikel er lavet i samarbejde med Talisker Whisky.

Lasse Wulff Hansen, Michael Lyng, Mikkel Schmidt og Anders Nørregaard er de fire medlemmer af Team Row for Veterans, og de er lige stævnet ud på deres livs rejse. En tur på hele 5.000 kilometer fra La Gomera i De Kanariske Øer over Atlanten til Antigua, og den eneste motorkraft på rejsen er deres egne kroppe, for de skal ro hele vejen. De stævnede ud torsdag morgen d. 12. december, og hvis alt forløber efter planen, regner de med at nå destinationen om en måneds tid.

4 seje danskere sejler 5.000 kilometer i robåd til Talisker Whisky Atlantic Challenge

Row for Veterans er veteraner fra to forskellige verdener

Fundamentet for Team Row for Veterans blev skabt på målstregen for sidste års Talisker Whisky Atlantic Challenge i Caribien. Lasse Wulff Hansen havde lige fuldført turen med sin makker Mads Vangsø, og her var hans familie og vennerne Anders Nørregaard og Michael Lyng mødt op for at tage i mod ham. Det var så fed en oplevelse, at de straks besluttede sig for at slå kræfterne sammen og melde sig til næste års udfordring.

Nu er de så lige taget afsted på den 5.000 kilometer lange tur, hvor deltagerne i gennemsnit tager hele 5 millioner åretag og taber omkring 12 kilo, inden de rammer de Små Antiller i Caribien. Det er altså en rimelig effektiv slankekur – også fordi de er væk i Juletiden.

Det er også en tur, der virkelig binder folk sammen. De sidder jo tæt på hinanden i en klejn robåd i en måneds tid. Og Row for Veterans er et team, hvor to verdener mødes. Den ene halvdel er krigsveteraner, mens den anden er veteraner fra det danske erhvervsliv. Lasse Wulff Hansen er faktisk den eneste i båden, der har erfaring med langdistanceroning på åbent hav, og for ham står det klart, hvad konkurrencen giver deltagerne, og hvorfor den er motiverende for de fire danskere.

“Det er anden gang, jeg deltager i Talisker Whisky Atlantic Challenge. Jeg deltog jo sidste år, hvor vi roede to mand, og jeg elskede udfordringen. Og så betyder det faktisk meget for os at repræsentere Danmark i Talisker Whisky Atlantic Challenge, blandt andet fordi vi er en stolt søfartsnation med mange maritime traditioner. Men man skal nok have et eller andet element af vildskab i sig for at kaste sig ud i det her projekt. Ellers tror jeg slet ikke, man er i stand til at gennemføre det”, fortæller han.

Det er i hvert fald fedt, at de har mod på udfordringen. Vi ønsker jer god vind.

Hvis du vil følge deres færd, kan du se deres position på et kort i realtime LIGE HER.

4 seje danskere sejler 5.000 kilometer i robåd til Talisker Whisky Atlantic Challenge

FACTS OM TALISKER WHISKY ATLANTIC CHALLENGE

Afstand: 5.000 kilometer fra kysten af ​​La Gomera, De Kanariske Øer, over Atlanterhavet til havnen i Antigua.

Antal hold: 35 bestående af 103 roere.

Kalorier brændt: 8.000 om dagen. Roerne taber 20% af deres kropsvægt i løbet af tuen over Atlanterhavet.

Motivation: Hvert hold forsøger at rejse penge til deres egen udvalgte organisation. Row for Veterans ror for danske veteraner med PTSD.

Talisker Whisky Atlantic Challenge er inspireret af MacAskill-brødrene, der roede fra Eigg til Skye i Skotland for næsten 200 år siden. Her etablerede de Talisker Destilleriet. Ligesom grundlæggernes lange rotur repræsenterer Talisker Whisky Atlantic Challenge eventyr, styrke, karakter og viser hvad det betyder at være i besiddelse at den vilde ånd og vovemod, som er hele grundkernen i Taliskers værdier.

4 seje danskere sejler 5.000 kilometer i robåd til Talisker Whisky Atlantic Challenge

Talisker beskytter verdenshavene

“Made By The Sea”. Det er Taliskers motto, og det skyldes både historien og den unikke placering af destilleriet. Talisker er nemlig det ældste destilleri på Isle of Skye i Skotland og er på alle måder et produkt af den barske, ufremkommelige kystlinje, der danner rammen om øen. Netop fordi derfor har Talisker et ønske og en vision om at beskytte vores oceaner, der er det vigtigste økosystem på planeten.

I ugen op til starten på Talisker Whisky Atlantic Challenge 2019 segmenterede Talisker sit engagement i verdenshavene ved at introducere Parley Ocean School for alle roere. Parley Ocean School er kort fortalt designet til at uddanne, inspirere og styrke den næste generation på havet.

Taliskers egen arv og historie lægger sig også direkte op ad de elementer, Talisker Whisky Atlantic Challenge indeholder.

 


Se andre seje sager om: ,