Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Den verdensberømte danske Michelinrestaurant Alchemist har siden 2020 disket op med sanseoplevelser ud over det sædvanlige, og nu skruer de lige et ekstra hak op for eksklusiviteten med deres nye samarbejde med The Macallan.

Nu kan du nemlig opleve en aften på Alchemist d. 19. juni, hvor deres velkendte menu er krydret med et glas fra en af verdens mest sjældne og dyreste flasker whisky – den 81 år gamle single malt The Reach fra The Macallan.

Der er kun lavet 288 flasker på verdensplan af The Reach, og med et prisskilt på 820.000 kroner, er det altså ikke lige sådan en whisky, man går og nipper af til daglig.

Til gengæld kan du få lov til at smage den hos Alchemist, og så bliver du altså medlem af en temmelig eksklusiv klub. Det er faktisk første gang nogensinde, at The Reach officielt åbnes og serveres for restaurantgæster.

Her i artiklen kan du læse om den unikke oplevelse og blive klogere på, hvorfor The Reach er en af de vildeste whiskys, der nogensinde er lavet.

KØB DIN BILLET HER

Smag The Macallans ældste whisky på Alchemist

En enestående aften på Alchemist

Udover den ekstreme lækkerbisken fra The Macallan, får du selvfølgelig også ren forkælelse på din aften d. 19. juni.

Alchemist danner således rammen om en fem timer lang fusionsoplevelse, hvor gastronomi, drama, kunst og stedets spektakulære ”dome” virkelig giver én på opleveren. Dine sanser bliver pirret og udfordret på alle leder og kanter.

Aftenen hos Alchemist er nemlig et drama i fem akter, hvor hver akt udspiller sig forskellige steder i restauranten.

I centrum for oplevelsen på lige præcis denne aften er naturligvis The Reach og stedets ”dome”, hvor du indtager middagen omgivet af kunstneriske, filmiske projekteringer, der forstærker stemningen og den sanselige oplevelse. Og med en varighed på fem timer, er der rigeligt med plads til fordybelse.

De dygtige kokke har udfordret sig selv og genfortolket nogle af restaurantens ikoniske “impressions”, som retter og indtryk på Alchemist kaldes, så The Macallans dybt funderede whiskyhåndværk og særlige æstetiske ånd gennemsyrer atmosfæren og restaurantens unikke “impressions”.

Det hele går hånd i hånd, og i næste afsnit dykker vi ned i The Macallans mesterværk The Reach.

Smag The Macallans ældste whisky på Alchemist

The Reach indkapsler The Macallans historie

Der er sket meget siden The Macallan blev grundlagt i 1824. Whiskyhuset har således overlevet to verdenskrige og et hav af verdenskriser, og i dag troner The Macallan frem som en af verdens største og mest succesrige producenter af whisky.

Her startede The Reach sin fortælling helt tilbage under Anden Verdenskrig, hvor den blev hældt på et enkelt, sherrymodnet egetræsfad, inden whiskyhuset blev tvunget til at lukke for første og eneste gang i brandets historie. Men de gyldne dråber blev ikke glemt, og The Reach er faktisk et bevis på den særlige omhu og forpligtelse til kompromisløs excellence, der har drevet The Macallan siden grundlæggelsen i 1824.

The Reach er en hyldest til dem, der kæmpede trods store trængsler og modgang for at genoptage destilleringen af The Macallans sjældne whiskyarv, samt til de ildsjæle og Whisky Makers, der i dag fortsat opretholder brandets dybt funderede værdier.

Og den hyldest har fået en helt speciel indpakning.

Den mørkgyldne whisky er indkapslet i en karaffel lavet af mundblæst glas hvilende i en bronzeskulptur af tre hænder, der hver symboliserer forskellige figurer og personligheder i The Macallans historie.

Det er faktisk et gennemført kunststykke med tre vigtige hænder:

– Den ene hånd mindes og symboliserer destilleri-arbejderne fra 1940, der skabte ånden hos The Macallan og hele brandets eksistens under svære og udfordrende tider.

– Den anden hånd, repræsenterer tidligere chairman, Allan Shiach, hvis bedstefar stod i spidsen for virksomheden, da The Reach blev hældt på fad.

– Den tredje og sidste hånd tilhører nuværende Master Whisky Maker, Kirsteen Campbell, der omhyggeligt har udvalgt det fad fra 1940, der er brugt til at skabe The Reach.

Der er altså både historie og autencitet i The Reach, og det er faktisk ret vildt, at man overhovedet kan få lov til at smage den. Men det kan du altså d. 19. juni på Alchemist, hvor den for første gang nogensinde officielt åbnes og serveres for restaurantgæster.

KØB DIN BILLET HER

Smag The Macallans ældste whisky på Alchemist

Fakta om The Reach

The Reach er en eksklusiv, limiteret udgivelse med kun 288 flasker på verdensplan, og det er den ældste whisky, der til dato er udgivet af det prominente whiskyhus The Macallan.

Farve: Dyb rødbrun.

ABV: 41,6%

Duft: Mørk chokolade, sød kanel, aromatisk tørv, blommer, læder, pink grapefrugt, ribsgelé og rig harpiksnote.

Smag: Toffee-sirup, brombærmarmelade, lakrids, kandiseret ingefær, muskatnød, brændt ananas, pekannødder og røg fra brændeovn.

Finish: Intens, rig, sød og røget.

Vejledende udsalgspris: 820.000 kroner

Smag The Macallans ældste whisky på Alchemist


Se andre seje sager om: ,