Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Du har sikkert hørt masser om Umami, når det kommer til fin mad, og nu rykker begrebet over i whiskyens verden med lanceringen af den nye Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami.

Den nye limited edition whisky er udarbejdet af master blender Emma Walker og den berømte japanske kok Kei Kobayashi, og målet har været at indkapsle essensen af ”den femte smag”, som er karakteriseret ved at være gådefuld og besidde mystiske kvaliteter.

“Vi vidste godt, at vi tog et skridt ud i det ukendte, da vi satte os for at forsøge at fange essensen af umami. Det endte med en spændende smagsrejse, hvor drømmen henad vejen blev at rykke grænserne for, hvad whisky kan være og på den måde bidrage med noget nyt og innovativt til whiskyens verden,” fortæller Emma Walker.

Når kun det bedste er godt nok

Jagten på det ypperste er en velkendt disciplin indenfor Michelin-madlavning, og både Emma Walker og Kei Kobayashi har knoklet lige så ihærdigt med den nye limited edition whisky.

I arbejdet med at skabe Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami har det nemlig kun været ét fad per 25.000 fade i producentens enorme reserver, der har haft kvaliteterne, niveauet og smagsprofilen til at indgå i den eksklusive blend.

“Umami besidder en mystisk kvalitet, der tænder vores sanser og giver en overdådig smag, kompleksitet og dybde – og jeg mener, at vi har fanget denne essens i Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami. Den færdige whisky er blevet et komplekst produkt med mange facetter, som er et fint udtryk for, hvordan jeg fortolker umami,” fortæller den verdensberømte kok Kei Kobayashi.

Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami er en smukt afbalanceret blended whisky med søde og salte smagsnuancer.

Den har noter af blodappelsiner og røde bær samt et strejf af både røget kød, salt og peber, mens afslutningen er lang, sød og frugtig.

Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami kan købes globalt og i Danmark hos velassorterede forhandlere fra den 18. oktober 2023.

Prisen er 2.999 kroner, som cirka er det dobbelte af en normal flaske Blue Label. Men dine smagsløg vil takke dig.

Johnnie Walkers Blue Label Elusive Umami forkæler smagsløgene


Se andre seje sager om: ,