Af Peter Frøkjær / Mandesager

Det er 200 år siden Johnnie Walker var klar med sin første whisky, og det skal selvfølgelig fejres. Derfor får du nu en unik mulighed for at dykke ned i en række eksklusive flasker fra det hæderkronede skotske destilleri.

Det hele foregår med en online whiskysmagning lørdag d. 21. november, hvor Brand Ambassador Matias Svensson fra Diageo og whiskyekspert Dennis Klindrup fra Smagning.com guider dig gennem seks flasker fra sortimentet hos Johnnie Walker, som ellers sjældent ses på smagninger. Det gør de så nu, så det er en ret fed mulighed for at smage whisky fra øverste hylde.

Smagningen tager dig gennem denne fremragende menu:

Johnnie Walker Blender’s Batch Rum Finish – en dejlig “basis” Johnnie!

Johnnie Walker Green Label – den elegante blended malt!

Johnnie Walker Double Black Label – den populære Black Label – løftet til næste niveau!

Johnnie Walker Blue Label – fantastisk, intet mindre. Top Shelf whisky!

Johnnie Walker Ghost & Rare Glenury Royal – et blend af maltwhisky udelukkende fra lukkede destillerier, med hjertet i det hedengangne Glenury Royal Distillery!

Johnnie Walker Legendary Eight 200th Anniversary – sammensat af whisky fra 8 destillerier (heraf nogle som nu er lukket), som eksisterede for 200 år siden da Johnnie Walker tog sine første skridt!

Whiskysmagning

Selve smagningen fungerer ved, at du modtager prøveflasker på 3 eller 5 cl. af de seks varianter samt en liste over udvalget, og så er du klar til at deltage online. Det betyder, at du kan gøre det i ro og mag derhjemme, hvor du selvfølgelig også kan invitere et par gutter til at deltage i løjerne.

Her anbefales det, at du forsyner dig selv med et såkaldt Glencairnglas, som er ideelt til at trække aroma og smagsnoter ud af den fine spiritus. Helst et glas per whisky, så du har mulighed for at sammenligne dem. Men du kan også nøjes med et enkelt og skylle mellem hver omgang.

Hvis du endnu ikke har et Glencairnglas, finder du det LIGE HER. Hey, du kan jo lige så godt få grejet i orden.


Se andre seje sager om: ,