Det danske folk er et stolt folk med en stolt historie. Og det har vi god grund til at være.

Nu hylder Highland Park den danske kulturarv med deres nyeste whisky, Highland Park Single Cask Danefæ, som er destilleret i 2006 og har ligget på genbrugte butt-puncheon-fade i 12 år. Ordet Danefæ betyder ”død mands gods” eller ”et gods uden herre.” Og navnet er slet ikke tilfældigt.

Whiskyen er nemlig Highland Park-stifteren, den afdøde Magnus Eunsons, ”gods,” som han efterlader til danskerne. Og modsat værdifulde og kulturhistoriske genstande, som bliver fundet rundt omkring, skal dette stykke Danefæ ikke indleveres til Nationalmuseet. Det skal nydes derhjemme.

Der er tale om en frugtig whisky med noter af ananas og kokos, mens den skotske konfekture Butterscotch runder det hele af. Whiskyen er varm på tungen med en anelse røg, og eftersmagen er lang og sødmefuld med snert af honning og med en fornemmelse af ristede nødder. Alkoholprocenten er 64,8, så der er godt med krads i de gyldne dråber.

Highland Park Single Cask Danefæ koster 949 kroner, og whiskyen er tilgængelig nu i vinforhandlere over hele kongeriget. Den er skabt i en limited edition, så der er kun 604 flasker.

Highland Park Single Cask Danefæ


Se andre seje sager om: ,