Når du i forvejen producerer den bedst sælgende blended whisky i Skotland, er du godt gearet til at udvide sortimentet. Det har The Famous Grouse gjort med deres Naked Grouse. Denne whisky indeholder maltwhisky fra blandt andet Highland Park og The Macallan, og den store forskel i forhold til The Famous Grouse er, at Naked Grouse er lagret på sherryfade, der tilfører et ekstra element af sødme med frugt og krydderier, mens smagen bliver blødere.

Naked Grouse

Hvordan smager den så?

De enkelte nuancer i en whisky er op til individuelle oplevelser, men det er meget tydeligt, at der er godt med gas på sødmen. Allerede ved første møde med næsen får du fornemmelsen af sød frugt med en balanceret palet af noter af rosiner og et hint af mørk chokolade med en smule citrus. Når du så får den flotte gyldenbrune væske ind i munden, er der sherrynoter med chokolade, kaffe og en smule kanel. Det er en ret sammensat oplevelse, og whiskyen passer perfekt til en god hyggestund, når du gerne vil have masser af smag i en blød indpakning.

Men det er jo som sagt individuelt. Derfor må vi hellere høre, hvad Master Blender Gordon Motion siger. Det får du her i videoen, så lyt og lær.


Se andre seje sager om: ,