Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Med Fars Dag lige om hjørnet – det er 5. juni – gælder det jo om at forkæle farmand med en god gave.

Men hvad giver man så egentlig til sin far, for han virker jo til at have det hele?

Jo, hvis han er vild med en sødlig skarp til ganen, er en flaske A.H. Riise et stærkt bud. A.H. Riise har stolte traditioner inden for rom-produktion, hvor det hele begyndte på De Vestindiske Øer helt tilbage i 1838, og i dag har de mere end 30 eksklusive flasker i sortimentet.

Her har vi så udvalgt fire flasker, der passer til enhver pengepung, og dem får du herunder. Du kan også se hele udvalget hos A.H. Riise LIGE HER.

A.H. Riise er den perfekte fars dags gave - til enhver pengepung

A.H. Riise XO Reserve 1888 Copenhagen Medal

Hvis din far både er glad for spiritus og en god historie, får han begge dele med en A.H. Riise XO Reserve 1888 Copenhagen Medal.

Tilbage i 1888 blev A.H. Riise nemlig hyldet med en medalje for sin rom på en stort anlagt udstilling i København, og netop denne begivenhed kan du dykke dybere ned i ved at udforske den medfølgende gaveæske.

Og så er der selve indholdet i flasken, der er en moderne fortolkning af den rom, som vandt medaljen i 1888. Her får du en smag af varme krydderier og appelsinskal og til sidst et strejf af engelsk vingummi. Den rav-farvede spiritus dufter af mild eg, gammelt læder og tørrede abrikoser.

Det er en kompleks herlighed med 40% alkohol.

Vejl. udsalgspris: 419 kr.

SE MERE OM 1888 COPENHAGEN MEDAL

A.H. Riise er den perfekte fars dags gave - til enhver pengepung

A.H. Riise Royal Danish Navy 40%

Din far er måske den mere eventyrlystne slags?

Så er A.H. Riise Royal Danish Navy 40% det helt rigtige match, for Navy-serien hylder den eventyrlystne, som elsker udelivet og det maritime.

Ud over The Original Navy 40%, indeholder Navy serien også flasker som støtter op omkring Frømandskorpset, de Danske Kadetter og museumsskibet Fregatten Jylland. Af samme årsag kan du møde A.H. Riise i de danske havne til de maritime arrangementerne Limfjorden Rundt og Fyn Rundt.

Med A.H. Riises Royal Danish Navy 40%, får du en fyldig og sødlig tropisk duft af appelsinskal, kokosnød og papaya. Smagen er fyldig og har en herlig balance mellem sødme og citrusfrugter.

Det er sådan noget, der giver en sømand hår på brystet.

Vejl. udsalgspris: 495 kr.

SE MERE OM ROYAL DANISH NAVY 40%

A.H. Riise er den perfekte fars dags gave - til enhver pengepung

A.H. Riise Old St. Croix Non Plus Ultra La Galante

Måske er din far til fest og farver? Så er her muligheden for at lyse rummet op med en funklende karaffel i diskokuglens skær.

I oktober sidste år skrev vi om lanceringen af den nye Old St. Croix Non Plus Ultra La Galante fra A.H. Riise, og den artikel kan du læse LIGE HER.

Her får du både en mega lækker indpakning med en diamantfunklende karaffel, der majestætisk troner frem i barskabet, mens indholdet yder det hele retfærdighed ved at være et virkelig eksklusivt blend.

La Galante hylder nemlig både apotekeren A.H. Riise og den opdagelsesrejsende Christoffer Columbus, som fandt Dansk Vestindien og var fader til sukkerrørsproduktion netop her. Derfor udvælger A.H. Riises master blender kun de bedste dråber fra Vestindien og Mellemamerika, mens hvert egetræsfad er nøje udvalgt for at skabe et blend, der indfanger essensen af ​​Vestindien og øernes flora.

Resultatet er et blend med en mørk mahognifarve, hvor smagen er kompleks, fyldig og blød krydret med et strejf af appelsin, cremet vanilje og citron med noter fra egetræsfadene af den fineste kvalitet.

Og så er flaskens design jo virkelig wife-approved.

Vejl. udsalgspris: 1.079 kr.

SE MERE OM OLD ST. CROIX NON PLUS ULTRA LA GALANTE

A.H. Riise er den perfekte fars dags gave - til enhver pengepung

A.H. Riise Ultra Premium Signature

Er din far til ultimativ luksus? Så er her muligheden for at få det ypperligste fra A.H. Riise.

Rosinen i pølseenden er virkelig luksus fra øverste hylde.

A.H. Riise Signature er produceret i mindre end 2.000 nummererede flasker per batch, så der er tale om et unikt mesterværk, og allerede ved synet af den pyramideformede flaske er du ikke i tvivl om, at det her kommer fra øverste hylde.

Det bakkes så op af den fløjlsbløde smag, der samtidig er yderst kompleks med glaseret citrus og abrikoser viklet ind i ristet kokosnød med et strejf af eukalyptus, mens du får en meget fascinerende duft af modne tropiske frugter, kokosnødder og karamel ledsaget af kølige myntenoter.

Det er lige præcis sådan en flaske, der skal findes frem til de store øjeblikke i livet, som du vil værdsætte og huske.

Og det kan du jo så gøre sammen med din far.

Vejl. udsalgspris: 1.565 kr.

SE MERE OM A.H. RIISE ULTRA PREMIUM SIGNATURE

Herunder kan du følge med, når rom-connaisseuren Lars Code giver en rundtur i de gyldne dråber.