Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis der er noget, snaps virkelig kan, så er det at bringe os mennesker sammen. Især, hvis du drikker den rigtigt, som du får 3 tips til LIGE HER. Den skal for eksempel ikke være iskold.

Og det der med at komme tættere på hinanden beviser Aalborg Logen på fineste vis. De tre logebrødre Nikolaj Koppel, Lars Hjortshøj og Malte Ebert elsker nemlig alle Aalborg Akvavit, og derfor mødes de med jævne mellemrum i Aalborg Logen, hvor de nyder god snaps og udfordrer hinanden med forskellige aspekter af livet.

Resultatet er en række underholdende filmklip, som du kan se LIGE HER.

Og herunder ser du det nyeste afsnit, hvor de tre mødes til Moules Frites, snaps fra Aalborg Akvavit og flasker med hjemmelavet snaps, mens de også lige ser, om de kan skabe overfladespænding i snapseglassene.

En snaps med top er nemlig helt genial.

Den gode snaps er fundamentet

Når Nikolaj Koppel, Lars Hjortshøj og Malte Ebert vælger at kalde deres loge for Aalborg Logen, så skyldes det, at de alle har kærlighed for Aalborg Akvavit og smag for det enkle.

Når tre mænd mødes for at hylde livet, er det jo rart med et glas god snaps.

I de nyeste afsnit af Aalborg Logen nyder de Aalborg Jubilæums Akvavit, Aalborg Nordguld Akvavit og Aalborg Dild Akvavit. Der er tale om bløde og runde akvavitter, som går virkelig godt i spænd med den danske sommer – ja, snaps er ikke kun forbeholdt Julefrokosten.

Fælles for de tre snapse er, at de passer exceptionelt godt til fisk og skaldyr, så det er jo helt optimalt til Moules Frites.

Så hvis du har planer om at samle gutterne til en herre-middag eller frokost, så smid da lige en god snaps på bordet. Eller kast dig ud i en decideret loge som Nikolaj, Lars og Malte.

Det kan altså noget.

Aalborg Logen

Sådan laver du lækre Moules Frites

Nu hvor Lars, Malte og Nikolaj jo mæsker sig i en ordentlig omgang Moules Frites til den årlige snapsesmagning, skal du da ikke snydes for opskriften. Ja, man kan jo også kalde det muslinger med fritter, hvis det hjælper.

Nå, men herunder får du opskriften. Den er i øvrigt til 6 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

2 kilo blåmuslinger

2 finthakkede skalotteløg

4 fed finthakkede hvidløg

1 porre julienne skåret

2 gulerødder julienne skåret

Lidt timian

1 bundt hakket bredbladet persille, salt, peber, revet citron

Eventuelt lidt safran

3 deciliter hvidvin

2 ½ deciliter piskefløde

Smør til stegning

SÅDAN GØR DU:

Skrub muslingerne grundigt, skulle der være nogle åbne, kasseres disse

Svits løg, hvidløg, porrer og gulerødder i smør til det tager farve.

Tilsæt hvidvin og muslinger og lad det koge i 5-10 min til alle muslingerne har åbnet sig.

Sigt kogelagen over i en mindre gryde, og kog hvidvinslagen ind til du har cirka 3 deciliter tilbage.

Derefter tilsættes fløden og suppen koges ind til den har en lidt tykkere konsistens.

Muslingerne og grøntsagerne holdes varme under låg.

Saucen hældes tilbage over muslingerne, serveres i åbne skåle med masser af friskhakket persille.

Server med ovnbagte fritter og eventuelt et godt brød.

Aalborg Logen