Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

LED er fedt, og det er de eksperter i at presse lækre muligheder ud af hos LEDVANCE. Det har vi tidligere set med deres LED Moodlight og LED-arbejdslampe, der giver nogle stærke anvendelsesområder for lyset.

Men hvad så med dit TV?

Jo, her har LEDVANCE lavet en ret smart løsning, der er lige til at implementere med din fladskærm, så farverne fra displayet bliver projiceret ud på væggen omkring TV’et, og udover at se blæret ud, giver det faktisk også ekstra fordele.

Det har jeg selv installeret derhjemme, og her i artiklen kan du se, hvor let det er at komme i gang.

LEDVANCE Sync Box

Du er i gang på 5 minutter

Du kender sikkert konceptet med lyseffekter omkring TV’et fra Philips Ambilight. De indbygger nemlig teknologien direkte i deres TV, og det er ret lækkert.

Men nu er det jo ikke sikkert, at du har lyst til at investere i et TV fra Philips bare for den feature, og det behøver du heller ikke, for LEDVANCE Smart WiFi Flex Magic RGB gør det samme, og du kan hurtigt smide det på ethvert TV.

Jeg fuldførte selv hele opgraderingen med min knægt på 8 år, der var meget nysgerrig efter at se det endelige resultat, og det hele var så simpelt, at han sagtens kunne hjælpe til.

Du klistrer bare det fleksible LED-bånd på bagsiden af fladskærmen – der er tape på selve båndet, og det passer til fladskærme mellem 55 og 65 tommer – og så er det ellers med at forbinde strømkabler og HDMI-kabler mellem de to enheder, der består af en kontrolboks og en synkroniseringsboks.

Her kan du klistre kontrolboksen på bagsiden af skærmen, mens synkroniseringsboksen kan stå fremme, så der er let adgang til at forbinde din spillekonsol og medieafspillere.

Så er du faktisk i gang, og det hele er klaret på få minutter.

Her virker det faktisk ud af boksen, så der kommer synkroniseret lys omkring selve fladskærmen, der virker som en forlængelse af, hvad du ser på skærmen. Og det er virkelig god lir, men mulighederne bliver bare endnu større, når du hiver fat i LEDVANCE SMART+ WiFi Appen, der virker til både iOS og Android.

LEDVANCE Sync Box

Flere muligheder med WiFi

Jeps, nu bliver der virkelig skruet op for potentialet til at lege med kreativiteten.

Nu kan du nemlig selv tage kontrol over lyset, så du for eksempel kan vælge mellem en af de eksisterende lysscener, oprette dine egne og justere farvesegmenterne. Det hele er ganske intuitivt og let at gå til.

Den meget præcise farvestyring stiller 16 millioner farver til rådighed, og du kan også skifte mellem varmt eller koldt lys, hvis du mere er til sådan noget, mens der selvfølgelig også er mulighed for at skrue op eller ned for intensiteten.

Her er det fedt, at det selvfølgelig bare ser liret ud med lyseffekterne omkring TV’et, der virkelig gør det godt til et slag gaming, men også de ekstra fordele, der følger med. Når lyset fra skærmen fortsætter ud på bagvæggen skaber det nemlig en større indlevelse, fordi skærmen simpelthen virker større, og det er lige præcis sådan noget, der forvandler et kedeligt stuealter til et skarpt setup.

Så kan det da godt være, at din fladskærm ikke er vokset, men det føles sådan.

Skulle du så kaste penge efter et nyt TV, kan du jo bare flytte LED-båndet til det nye og få den samme effekt. Altså pånær hvis du køber et Philips-TV.

LEDVANCE Sync Box


Se andre seje sager om: ,