Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vi har tidligere skrevet om den fremragende Barista Touch fra Sage, der lader dig brygge rigtig barista-kaffe i hjemmets trygge rammer, og nu er de klar med en endnu skarpere version.

Barista Touch Impress bygger nemlig videre på den fantastiske kaffe og tilfører noget mere snedighed.

Det er virkelig en lækker espressomaskine, og den kigger vi nærmere på her i artiklen. Først får du lige en video med det fulde overblik over mulighederne med Sage Barista Touch Impress.

Din yndlingskaffe uden besvær

Der ryger en del kopper kaffe indenbords her på Mandesager-redaktionen, og der har vi indtil videre bare brygget en omgang filterkaffe.

Det klarede jo opgaven, og kaffe er vel bare kaffe?

Sådan er det bare ikke, for efter vi har udskiftet filterkaffen med en Sage Barista Touch Impress, er hele kaffe-oplevelsen gået fra at være en ubetydelig del af hverdagen til at være et af dagens højdepunkter. Både morgen, middag og eftermiddag.

Det er simpelthen en vidunder-maskine, der laver kaffe, som snildt matcher de mega dyre af slagsen på en café.

Årsagen er, at der i bund og grund er tale om en professionel espressomaskine, der bare er så kompakt, at den indfinder sig pænt og elegant på køkkenbordet, og så er den samtidig så simpel at bruge, at du hverken behøver at være kaffe-nørd eller uddannet barista for at betjene den.

I forhold til den tidligere model, Barista Touch, er Barista Touch Impress udstyret med en opdateret touchskærm med realtidsfeedback og trin-for-trin-vejledning til at guide dig sikkert gennem bryggeprocessen. Det er virkelig en fornøjelse at bruge skærmen, der har bedre opløsning og grafik, og så ser det lækkert ud med en række live-animationer undervejs.

Og touchskærmen gør også det hele nemt og overskueligt, for du kan for eksempel bare swipe mellem de otte færdige caféfavoritter eller selv sammensætte op til otte af dine egne favoritter.

Det er generelt en dejlig følelse at bruge Sage Barista Touch Impress, for den har for eksempel intelligent dosering med kværnhukommelse, som betyder, at den rigtige mængde kaffe i portafilteret beregnes automatisk ud fra den seneste maling. Maskinen viser det korrekte niveau, og signalerer, hvis det er nødvendigt at korrigere – hvis du for eksempel skifter til nye bønner eller en anden type.

Indstillingen huskes så automatisk til næste kop.

Til sidst sørger funktionen ”assisted tamping” for et præcist 10 kg poleret aftryk med en 7-graders barista-twist. Du ved, det er de små detaljer, der gør hele forskellen, og her er der tænkt på alt.

Det gælder også den indbyggede Baratza-kværn i hærdet stål, der tilbyder 30 kværningsindstillinger, så du altid kan opnå din ønskede smag. Sage har indgået et samarbejde med Baratza, så deres revolutionerede teknologi fremover vil være at finde i alle Sage espressomaskiner med indbyggede kværne.

Barista Touch Impress er så den første med teknologien.

Sage Barista Touch Impress

Fintun din barista-kaffe

Enkelheden er en bekvem kvalitet i hverdagen, for det går lynhurtigt med af få kaffen serveret.

Men det bliver bedre og bedre jo mere du lærer espressomaskinen at kende, og det er let at finde rundt i hele processen på det nye og forbedrede touchdisplay, der både lader dig vælge forudindstillinger på varianter som espresso, americano, cappucino og latte. Her kan du så prøve dig frem og fintune de forskellige indstillinger, så du finder hen til den perfekte kop kaffe.

Når du så har fundet de optimale indstillinger, kan du gemme det hele og ved et enkelt tryk genskabe det gang efter gang.

Her er der så ekstra forkælelse til dem, der foretrækker mælk i kaffen, for Barista Touch Impress er velsignet med en ny og patenteret mælkeskummer med mulighed for temperaturer mellem 40 og 75 grader og 8 forskellige indstillinger for konsistensen. Den er faktisk så effektiv, at den leverer mindst en million mikrobobler per milliliter, og resultatet er silkeblødt mælkeskum.

Ja, der er mange muligheder for at få det præcis som du vil. Og den kalibrerer sig iøvrigt helt automatisk til brug af forskellige mælketyper, så du kan få det meste ud af mælk fra køer, havre, mandler eller soya. Det spiller bare, og så kan du jo lave al den barista-kunst, du lyster.

Når du lægger det hele sammen, så er Sage Barista Touch Impress faktisk en af de vigtigste genstande her på redaktionen, og det er egentlig ret vildt at tænke på, at du kan lave så god en kvalitets-kaffe uden at betale i dyre domme på en café.

Kaffe er nemlig ikke bare kaffe, og det beviser denne flotte espressomaskine.

Sage Barista Touch Impress


Se andre seje sager om: