Der er absolut intet i vejen med en instant-kaffe til et hurtigt koffein-fix, men når du vil have ordentlig kaffe, er der brug for ordentligt udstyr.

Og det er den nye Barista Touch fra Sage By Heston Blumenthal.

Espressomaskinen fintuner bønnerne præcis efter dine unikke præferencer, så du let og ekstravagant kan lave cafékvalitet uden at forlade dit eget hjem, og der er oveni hatten et hav af fede funktioner til gadgetmanden. Det kan vi jo godt lide.

Lad os starte med en video. Her får du skåret helt ind til benet af funktionaliteten ved at se maskinen i aktion.

Som at have en Barista derhjemme

Det er selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at kaffen er i orden, og Barista Touch forkæler bønnerne gennem hele processen.

Du begynder med at vælge den ønskede kaffe, og du kan for eksempel vælge mellem Americano, Latte, Cappuccino eller tilpasse kaffen til din egen helt specielle smag. Herefter kan du tilpasse vandets temperatur, mælkeskummets tykkelse og kaffens styrke, og så sætter du koppen ind, trykker på start og når kaffebønnerne er kværnet, tager du portafilteret ud, kompresser det med tamperen og trimmer det. Ja, det er præcis som en ægte barista på caféen. Til sidst kan du skumme mælken i den medfølgende mælkekande, og så er du klar til at nyde resultatet.

Hele betjeningen foregår via det intuitive touchdisplay, der lader dig styre præferencerne på en overskuelig måde, og når du er helt færdig med at brygge den perfekte kop kaffe, kan du gemme den på displayet med navn og logo, så du altid kan skabe nøjagtigt den samme kaffe igen.

Med Barista Touch brygger du kaffe derhjemme som en ægte Barista

5 tips til den gode kaffebrygning:

Det er egentlig lige meget, om du investerer i lækkert udstyr som en Barista Touch eller holder dig til mere primitive former for kaffebrygning – der findes stadig 5 essentielle tip til den gode kaffebrygning. Og dem får du lige her:

– Nymalet kaffe smager bedst – brug så friskristede espressobønner som muligt. Køb evt. kun en lille pose ad gangen, så er du sikker på at få den brugt inden for et par uger. Du vil opleve at friskristede bønner giver en helt anden oplevelse.

– Når du justerer kværnen, så gør det 1-2 hak ad gangen, så du kan følge med i udviklingen. Kværnen skal arbejde i 4-5 sekunder, før justeringen reelt har fundet sted.

– Dosér kaffen i dit bryghåndtag ca. 14 gram, eller til det er fyldt og jævnt fordelt. Tamp først meget let for at sikre et lige tamp, bank derefter forsigtigt på bryghåndtagets side for at løsne kaffe, der måtte sidde på indersiden.

– Espressoen bør løbe imellem 20 og 30 sekunder, fylde ca. 3 cl. og have et nøddefarvet cremelag. Hvis den løber hurtigere igennem, har du muligvis malet bønnerne for groft eller ikke stampet hårdt nok – og omvendt, hvis den løber langsommere igennem.

– Brug altid sødmælk. Lad være med at købe fedtfattig, sødmælkens høje fedtindhold giver det bedste resultat.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Elgiganten.