Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Et gammelt ordsprog siger: “Giv en mand en fisk, og han har mad i dag. Lær ham at fiske, og han har mad for livet.”

Det giver også god mening i pizzaens verden, for med den nye Witt ETNA Rotante pizzaovn er du ikke tvunget til at bestille hos din lokale pizzasnedker i tide og utide. Så kan du lave verdensklasse pizzaer hver evig eneste dag hjemme hos dig selv.

Ja, så er du selvkørende med pizza.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den nye pizzaovn, der holder en konstant temperatur på 500 grader, og endda som den første i verden er udstyret med en roterende pizzasten og en booster burner for at sørge for optimal varmefordeling i hele stenen.

Resultatet er perfekte pizzaer, og vi starter lige med en video af vidunderet i aktion.

KØB WITT ETNA ROTANTE HER

Sprøde mesterværker hver gang

Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige pizzaovne, og det er vildt imponerende, hvor effektive de er til at lave sprøde sager, der er helt på niveau med de professionelle pizzeriaer.

Her er Witt ETNA Rotante ingen undtagelse.

Det snedige er så, at den er velsignet med en roterende sten, som helt automatisk sørger for at dreje pizzaen undervejs. Det var ellers noget, jeg selv har skullet stå for, og medmindre du er en regulær curlingfar og roterer pizzaen konstant, så er det altså svært at få den helt perfekt, fordi den bliver sort i den ene side og ubagt i den anden.

Witt Etna Rotante

Her er resultatet bare helt perfekt, fordi pizzaen konstant er i bevægelse, mens den desuden får præcis varme fra den primære U-formede brænder, der fordeler varmen jævnt i hele ovnen, og der er faktisk også en brænder under selve pizzastenen til at give ekstra varme til dejen og sikre sprødheden.

I praksis betyder det bare, at du kan læsse din kreation i pizzaovnen, vente et minut og så tage det dampende mesterværk ud. Her kan du jo så passende nyde synet af processen, for det er altså et smukt syn, når sådan en pizza begynder at boble op i den ekstreme varme.

Det er faktisk så let, at alle kan være med, og hvis du så vil give den ekstra gas med de kreative lækkerier, er der også rig mulighed for at give den fuld spade.

KØB WITT ETNA ROTANTE HER

Witt ETNA Rotante er den perfekte pizzaovn

En nem måde at forkæle familien

Det nytter jo ikke noget, at du står med perfekte pizzaer, hvis vejen derhen har være så snørklet, at det faktisk var lettere at bestille på nettet.

Witt ETNA Rotante kører på gas, og den er stort set færdigsamlet, når du modtager pakken. Den er oppe at køre på to minutter, og så er den ellers parat til at træde til med øjeblikkelig varsel, når du er sulten. Eller, når familien er sulten, for så skal det gå hurtigt.

Her åbner du så bare for gassen og tænder for pizzaovnen på kontrolenheden på siden, hvor du kan styre temperaturen på de to brændere og slå den roterende pizzasten til eller fra. Så er den varm efter et kvarters tid og klar til at tilberede dine pizzaer, som så bare lige skal have godt et minut, før de står knivskarpe.

Det kunne nærmest ikke være lettere, men hvis du alligevel foretrækker din pizzaovn uden roterende pizzasten, findes ETNA også i en Fermo-model uden den drejende sten. Det er godt, hvis du hellere vil være mere hands-on med madlavningen, og du får stadig den samme høje temperatur og U-formede brænder. Her må du så også undvære brænderen under pizzastenen, men den behøver du heller ikke, når den ikke roterer.

Witt Etna Rotante

Her er det så ret fedt, at Witt ETNA Rotante tager imod pizzaer med en diameter på helt op til 40,5 centimeter. Ja, det er nogle ordentlige krabater.

Så hvis du er vild med pizza og nærmest kunne spise det hver dag, er det her virkelig kræs til menuen. Og det er bare ekstra lækkert, at du kan krydre hele oplevelsen med et hav af grej til dit hjemme-pizzeria, for Witt laver tilhørende pizzaspader, pizzaskærere, dejskrabere, serveringsbrætter og meget mere.

Hey, hjemmelavede pizzaer er også en udstyrssport, og med en Witt ETNA Rotante er du helt oppe på højeste niveau.

KØB WITT ETNA ROTANTE HER

Witt Etna Rotante


Se andre seje sager om: ,