Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er bare sjovere at lave god mad, når du har det rigtige udstyr, og her er gadgets en vigtig ingrediens. Jeg har derfor kigget nærmere på de nye dampovne fra Electrolux, som er proppet med fede funktioner, og det er virkelig sådan noget, der sparker kogekunsten op på et nyt niveau. Hvad siger du for eksempel til indbygget Sous Vide, WiFi og et kamera, så du kan følge med i udviklingen i ovnen direkte fra din mobil? Ja, det er lækkert, og her i artiklen bliver du klogere på de nye gadget-ovne.

Vi starter lige med en video:

Nu kan alle lave fremragende mad

Der er sket en kæmpe udvikling indenfor køkkengrej de seneste år. En af de største innovationer er Sous Vide. Måske har du hørt om det, måske ikke. Kort fortalt, så går Sous Vide ud på, at dine råvarer vakuumpakkes og sættes i et vandbad, og på denne måde kan temperaturen styres optimalt. Det betyder for eksempel, at du kan smide dine bøffer i poserne og få den ønskede kernetemperatur, hvorefter de bare lige skal have lidt farve på hver side på panden eller grillen. Resultatet er perfekt kød hver gang.

Tidligere har det krævet ekstraudstyr, men med den nye Electrolux 900 SteamPro dampovn er funktionen indbygget i selve ovnen. Det betyder, at du kan benytte samme teknik som professionelle kokke, og med ovnens touchdisplay klarer du hele processen uden at skulle sjusse dig frem.

Faktisk bliver du holdt sikkert i hånden, når du går på eventyr i køkkenet, for den har en Steamify funktion, hvor du får hjælp til at finde det rette dampniveau ud fra den valgte tilberedningstemperatur. I praksis betyder det, at du bare skal bruge den som en ganske almindelig ovn, og så sørger den helt automatisk for at skrue op eller ned for dampen. Og når først du har prøvet en dampovn, er det svært at gå tilbage til den gammeldags af slagsen.

De nye gadget-ovne fra Electrolux lirer madlavningen med smarte funktioner

Få mere tid til alt det sjove

Det er fedt at have gæster og forkæle dem med en god omgang hjemmelavet mad. Det er så knapt så fedt at tilbringe al tiden i køkkenet, når du burde hygge med gæsterne. Her slipper du selvfølgelig ikke for at forberede råvarerne, men når du først har smidt maden i ovnen, kan du tage en slapper. Med Steamify funktionen sørger ovnen nemlig selv for at regulere temperatur og damp undervejs.

Og som en ekstra feature er Electrolux 900 CookView dampovnen udstyret med et kamera. Ja, et kamera. På den måde kan du følge med i tilberedningen direkte fra mobilen, og det er ret smart i stedet for at vandre frem og tilbage for lige at tjekke, hvornår lasagnen har fået den perfekte gyldne farve. Nu kan du bare blive siddende ved middagsbordet og endda også vise udsigten til ovnen til gæsterne, så de kan komme med en vurdering.

De nye gadget-ovne fra Electrolux lirer madlavningen med smarte funktioner

Brug dit Smart Home til at lave mad

Med indbygget WiFi, er dampovnene fra Electrolux fuldt udstyret til at indgå i dit smarte hjem. Det betyder for eksempel, at du kan bruge Google Assistant til at styre ovnen, og hvis du for eksempel ved, at aftensmaden skal på bordet kl 18.00, og du først er hjemme 17.30, men allerede har forberedt maden, så den bare skal i ovnen med det samme, kan du fjernindstille ovnen til at skrue op for temperaturen, så den er good to go. Hey, hvis du er en børnefamilie, er det lige præcis sådan en feature, der kan redde din aften.

Så tænker du sikkert, at det da kræver en doktorgrad i teknologi at komme i gang med sådan noget moderne teknologi. Langt fra, for du benytter bare den brugervenlige My Electrolux Kitchen app til a styre løjerne, og så er du i gang med funktionerne uden besvær.

Hvis du altså er på udkig efter en ny ovn, er det faktisk et oplagt valg at udstyre køkkenet med en smart dampovn fra Electrolux. Jeg er i hvert fald solgt.


Se andre seje sager om: ,