Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

“Work smarter, not harder.”

Det er du sikkert blevet bombarderet med i forbindelse med træningen. Men hvordan gør man så lige det i praksis?

Det gør du først og fremmest ved at kende din egen krop og hvad den egentlig er i stand til. Her er GRASPOR et uvurderligt værktøj, for det er et wearable, der er i stand til i realtid at måle dine fedtforbrændings- og syregrænse.

Ja, du får altså live-data fra dine muskler under træningen, så du kan styre det hele med ekstrem præcision uden at tage den på gefühl.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den banebrydende træningsmakker, og først får du lige en video med tre af de vigtigste fordele.

Avanceret teknologi, der er let at bruge

Det kan hurtigt blive kompliceret, når du vil styre din træning baseret på data. Men GRASPOR har gjort det virkelig simpelt at komme i gang og drage fordel af de indsamlede informationer.

Systemet består af en sensor og et sleeve til låret. De to dele kan adskilles, så du kan vaske sleevet, hvilket jo er meget praktisk. Sensoren skal så forbindes til den medfølgende app, som holder styr på dataen og serverer den for dig på en overskuelig måde.

Så er du faktisk klar til at træne, mens GRASPOR måler iltniveauet i dine muskler i realtid og fodrer dig med informationer om dine aerobe og anaerobe grænser. Og der er desuden Garmin-integration med nyere head-units og cykelcomputere, så du kan se iltningsniveauet uden at finde mobilen frem. Det er jo særligt praktisk ved udendørstræning.

Det betyder, at du hele tiden er fuldstændigt klar over, hvor meget brændstof der er til rådighed i tanken, så du kan presse dig selv i forhold til dette. Og det er smart, for så optimerer du træningen i forhold til, hvad din krop egentlig er i stand til i stedet for at fokusere helhjertet på din puls eller eksterne parametre som Watt.

Det er selvfølgelig stadig vigtigt at kigge på din puls og performance, men nogle dage er der jo bare ikke gode ben, og så må du tilpasse dig derefter.

Her er GRASPOR et fantastisk værktøj, for når du kender dine musklers ydeevne kan du også handle derefter uden at række ud efter en uopnåelig performance. Og på den anden siden, kan du presse dig selv yderligere, hvis du ved, at benene har potentialet.

Det er da selve definitonen på at arbejde smartere, og i praksis betyder det, at du simpelthen får mere ud af dine anstrengelser.

GRASPOR

Udviklet til astronauter – optimeret til din træning

Ja, den er god nok. Teknologien i GRASPOR er oprindeligt udviklet til at holde styr på fysikken hos astronauter i rummet, hvor det jo er pænt vigtigt at have et overblik over kroppens vitale funktioner.

Det er præcis samme teknologi, du kan spænde på låret og bruge i træningen.

Helt lavpraktisk, så sender sensoren lys gennem din hud og fedtlaget helt ind i muskelvævet, hvorefter den så analyserer intensiteten af det tilbagevendende lys og udregner iltniveauet. Den klarer faktisk 10 udregninger i sekundet for at give ekstremt præcise målinger.

Og resultaterne er lige så præcise som en mælkesyretest, hvor du prikker hul på fingeren eller et andet sted, eller en Vo2 max test, hvor du træner med en maske. GRASPOR er så bare en kompakt wearable, som du kan bruge i hverdagen og gøre til en aktiv del af træningen.

“Work smarter, not harder”. Det kan du gøre i praksis med GRASPOR.


Se andre seje sager om: ,