Sponsoreret af Telia Danmark
Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk
Da den nye OnePlus 6 blev præsenteret i sidste uge var jeg pænt meget oppe at køre med høje forventninger til den nye Android-smartphone. Jeg har altid været vild med mobiler – sprang faktisk på den første mobil med farveskærm, en Ericsson T68i, tilbage i 2001 og var i USA for at hente den første iPhone hjem i 2007 – og jeg tilhører typen, der er fløjtende ligeglad med, om styresystemet er Android, iOS eller Symbian. Så længe det er en god telefon, så er jeg solgt. Og i min tid hos Mandesager har jeg siden 2013 bogstaveligt talt testet ALLE nye telefoner, der er kommet på markedet. Nu har jeg så haft mulighed for at teste den nye OnePlus 6 i en uges tid, og her følger mine tanker.
KØB ONEPLUS 6 HOS TELIA TIL DANMARKS SKARPESTE PRISER
DESIGNET
OnePlus 6 er udstyret med glas på både for- og bagside, og den føles virkelig solid i hånden. Jeg har på ingen måde en fornemmelse af, at den vil krakelere i mine hænder, så jeg render ikke og pussenusser om hardwaren. Det er faktisk en af de største parametre for hele lækkerheds-fornemmelsen, at mobilen kan holde til at blive brugt, for selvom der medfølger et cover i pakken, er jeg principielt imod at udstyre mobiler med covers. En telefon er et værktøj, der skal kunne holde til dagligdagens slid, og hvis den er så skrøbelig, at den skal pakkes ind i beskyttelse, så er den, i mine øje, dårligt designet og bygget. Det er bare min smag, men heldigvis er OnePlus 6 godt bygget af stærke materialer med et design, hvor der er skåret ned på svage led i kæden. Knapperne er således holdt på et minimum, mens det desuden føles som om, at de kan klare en milliard tryk, før der kommer metaltræthed.
Så er vi kommet til kronen på værket i enhver smartphone. Skærmen. Her får du 6,28 tommer med 2.280 x 1.080 pixel at lege med, og displayet er ført så langt ud til kanterne på fronten som muligt, hvilket medfører et lille hak i toppen af skærmen. Ja, det lille hak er standard på stort set alle topmodeller lige nu. Jeg må indrømme, at selvom jeg hadede det, da iPhone X introducerede konceptet, så har jeg faktisk vænnet mig til det, og i hverdagen giver hakket god menig. Jeg får mere skærmplads at lege med, og i almindelig oprejst stilling ligger statusbar og notifikationer smukt og svæver oppe ved siden af hakket. Så funktionen vinder faktisk over formen. I tilfældet med OnePlus 6 får du endda mulighed for at vise eller skjule den såkaldte “Notch” i indstillingerne, så det er ikke en dealbreaker, hvis du er totalt anti-“notch”.
Hvis jeg skal prøve at opsummere designet, så er det faktisk utroligt simpelt uden at blive for kedeligt. Der er lige præcis de knapper, du har brug for, og det giver bare en enorm tilfredsstillelse, når du tager telefonen frem og soler dig i den store skærm uden unødvendig spildplads.
KØB ONEPLUS 6 HOS TELIA TIL DANMARKS SKARPESTE PRISER
BRUGEROPLEVELSEN
Det nytter selvfølgelig ikke noget at have lækker hardware, hvis softwaren spænder ben for din samlede oplevelse. OnePlus 6 smelter de to ting sammen på smukkeste vis. De præcise specifikationer finder du i oversigten længere nede, men jeg kan fortælle dig, at det hele bare går mega snappy. Jeg er nærmest OCD-agtig med hensyn til ventetid i elektronik, så et splitsekund her og der får hurtigt min begejstring til at falde eksponentielt, men i løbet af den første uge med OnePlus 6 har jeg på intet tidspunkt været irriteret over forsinkelser. Tværtimod, så går det faktisk så hurtigt, at det er mig, der er flaskehalsen. Det starter allerede ved ansigtsgenkendelsen, der låser telefonen så hurtigt op, at du ikke engang bemærker selve oplåsningen, mens menuerne kører helt uden gnidninger og loader apps med det samme. Det er selvfølgelig et resultat af heftig hardware, men også det faktum, at du får et Android-styresystem der er meget tæt på Googles version. Der er altså ikke smidt helvedes mange ting ovenpå til at sløve det hele. OnePlus kalder det selv “The Speed You Need”, og det kan man da kun tilslutte sig.
Og så er der strømmen. Jeg må indrømme, at trådløs strøm endnu ikke har fanget min interesse. Der skal alligevel et kabel i selve opladeren, så indtil de finder en måde at forvandle hele mit skrivebord til én stor trådløs oplader til mobil, computer og alt muligt andet, så venter jeg bare med at springe på. Derfor er jeg heller ikke oprørt over, at OnePlus modsat mange andre fabrikanter ikke har udstyret mobilen med trådløs opladning. OnePlus 6 har til gengæld verdens hurtigste kablede opladning, og den har faktisk ændret min måde at fodre mobilen med strøm på. I stedet for at oplade den natten over, giver jeg den bare et kvarter i laderen, mens jeg er i bad, og så holder jeg mig snildt kørende resten af dagen. OnePlus siger selv, at deres Dash Charge leverer en hel dags strøm på en halv time, men i praksis nøjes jeg altså med mindre.
BEDSTE MOBIL TIL PRISEN ELLER BARE DEN BEDSTE MOBIL?
Man skal passe på med at sætte tingene for meget på spidsen. I sidste ende handler det altid om, hvad du får for pengene, og jeg kan helt ærligt sige, at OnePlus 6 med en startpris på 3.899 kr. er den bedste smartphone til pengene lige nu. Men er det også den bedste smartphone på markedet? Ved du hvad, det synes jeg faktisk, at den er. Jeg føler på intet tidspunkt, at der er gået på kompromis med hverken design, hardware eller funktioner for at holde prisen nede. Der vil altid være præferencer i mobil-verdenen, og det er helt i orden, for vi er alle forskellige, så nogen sværger til Android, mens andre er parate til at gå i krig for deres iPhone. Jeg kan bare sige, at hvis vi skærer hele styresystems-fejden væk, glemmer forudindtagede holdninger og kigger på en mobil for hvad den er. Så er er OnePlus 6 en fremragende én af slagsen.
KØB ONEPLUS 6 HOS TELIA TIL DANMARKS SKARPESTE PRISER