Fundamentet for det skotske whisky-destilleri Ardbeg strækker sig helt tilbage til 1815, da de første gang åbnede for kedlerne, og nu er de klar med en moderne whisky i form af den nye Ardbeg Wee Beastie.

Selvom whiskyen kun er lagret i fem år, så betyder lagringen på Oloroso Sherry-fade og tidligere Bourbonfade, at der er masser af saft og kraft med en intens og kraftfuld røget smag med aromaer af friskkværnet peber, frisk fyrretræsharpiks og en eksplosiv smagsoplevelse af chokolade og tjære. Det er sådan en whisky, der giver hår på brystet, så det er mere for de garvede end for nybegyndere.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at Ardbeg-fans vil elske denne whisky og dens pirrende udtryk. Fadene, der er valgt til whiskyen, gør det ideelt at nyde den rent eller som lækker hovedingrediens i en kraftfuld røget cocktail,” siger Dr. Bill Lumsden, direktør for Whisky Creation hos Ardbeg.

Alkoholprocenten ligger på 47,4, og den lyse gyldne farve suppleres af en ren smagseksplosion.

Ardbeg Wee Beastie er et bæst af en whisky

Den ultimative maltwhisky fra Islay

Ardbeg holder til på øen Islay i Skotland, hvor destilleriet er blevet berømt verden over for brugen af en særlig tørv, som gror på øen. Resultatet er nemlig den mest røgede og komplekse skotske whisky, der samtidig er forsynet med et skud sødme. Det kendes som “Det Tørveholdige Paradoks.”

Ardbeg er desuden verdens mest prisbelønnede røgede maltwhisky. De har nemlig høstet hele 50 guld- og dobbeltguld-priser i whiskykonkurrencer siden 2008, hvor det blandt andet er blevet til udmærkelsen som “World’s Best Single Malt” ved World Whiskies Awards i 2010 og 2013.

Vi er altså oppe på den helt store klinge, når det kommer til whisky for kendere.

Ardbeg Wee Beastie er et bæst af en whisky


Se andre seje sager om: ,