Der er kaffe og så er der Kopi Luwak. Du har måske hørt navnet før, for de eksklusive bønner er verdensberømt som den dyreste kaffe, du kan hælde i koppen, og det vilde prisskilt dækker over absolut luksus for kaffekendere. Vi har selv nydt et par kopper her på redaktionen, og den klassiske bløde, men fyldig kaffesmag har overhovedet ingen syrlighed, mens der er undertoner af chokolade til at give en helstøbt oplevelse for selv de mest kræsne smagsløg. Det er sådan noget, der bare skal prøves mindst én gang i livet.
HISTORIEN BAG DE EKSKLUSIVE BØNNER
Kopi Luwak er verdens dyreste kaffe, og den produceres i Indonesien. Grunden til, at bønnerne er så specielle skyldes deres tilblivelse. De bliver nemlig til via en Luwak (som bedst kan betegnes som et desmerlignende dyr) der udvælger og spiser de allerbedste kaffebønner. En Luwak bruger meget af sin tid på at jage perfekt modnede kaffebønner, og du kan derfor være sikker på, at en luwak kun spiser bønnerne, hvis de er perfekt modnet.
Efter Luwakken har spist kaffebønnerne, kommer de indonesiske kaffebønder og henter bønnerne fra jordbunden. Herefter tages de med hjem til kaffefarmen, hvor de grundigt bliver rengjort, vasket og tørret.
Det er en langvarig proces, og på grund af tilblivelsen af kaffen, produceres der derfor kun meget begrænsede mængder af Kopi Luwak kaffe.