Af Peter Frøkjær / Foto: Mandesager.dk

Jeps, de fleste husker nok elektronikproducenten Sharp fra trøjesponsoratet i Manchester United fra 1982 til 2000.

Nu er den hæderkronede virksomhed så tilbage. I hvert fald her i Norden, for Sharp har haft stor succes i resten af verden som en af klodens største teknologivirksomheder.

Sharp er nemlig klar med spritnye fladskærme med topmoderne teknologi til yderst fair priser, og her i artiklen kigger vi nærmere på den lækre EQ-Serie, som lige er landet hos din lokale elektronikbutik i den fysiske verden og på det store internet.

Først får du lige en video med det forkromede overblik.

Lækkert billede og stor lyd

Lad os bare få de imponerende specs på bordet.

Den nye EQ-Serie fra Sharp byder på knivskarpe 4K-billeder takket være QLED-teknologien og support for HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) og Dolby Vision med 12-bit farvegengivelse. Det er så krydret med Sharps AQUOS Smooth Motion-teknologi, som ved at tilføje ekstra billeder til videosekvenser får indholdet til at se ekstra levende og flydende ud.

Det er især ret fedt, når du ser sport eller actionfilm med hurtige bevægelser.

Du er altså sikret flotte billeder, hvilket jo er ret lækkert med en VM-slutrunde i fodbold lige om hjørnet.

Her får du så også den gode stemning hjem i stuen på lydsiden, for Sharp er gået sammen med Harman/Kardon om at skabe et avanceret lydsystem specifikt til EQ-Serien. Det sidder i den nederste ramme på TV’et, hvor de to integrerede højtalere leverer 24 Watt og understøtter Dolby Atmos, DTS:X og alt DTS-kodet indhold.

Du kan så også tilslutte din egen soundbar, hvor HDMI 2.1 og eARC giver mulighed for 7.1-lyd.

Det spiller bare.

Sharp er tilbage i Norden: Lancerer nyt Android TV med verdensklasse lyd

Android TV i minimalistisk design

Du kan selvfølgelig forbinde en Chromecast til dit gamle TV, hvis du vil have fuld udnyttelse af Googles økosystem. Det behøver du så bare ikke med Sharp EQ-Serien, for her er Android TV indbygget direkte i fladskærmen.

Og det giver et hav af muligheder, mens det også bare forstærker TV’ets minimalistiske tilgang med et rammeløst design og en lækker opbygning af aluminium. Du kan i øvrigt få det i en sort- eller en sølv-version afhængigt af dit humør.

Det indbyggede Android TV gør det let og elegant at streame alle dine serier og film fra tjenester som DRTV, TV 2 Play, Viaplay, Netflix og mange, mange flere, og du kan desuden caste indholdet fra din mobil til skærmen uden de store armbevægelser.

Hvis du i forvejen boltrer dig i Android-land, så er det simpelthen genialt, og her kan du så også game løs i Google Stadia, hvis du er til sådan noget.

Jeps, det er længe siden, at et TV bare var et TV, og med Sharp EQ-Serien er mulighederne for at blive underholdt nærmest uendelige.

Sharp er tilbage i Norden: Lancerer nyt Android TV med verdensklasse lyd

Valuta for skillingerne

Nå, men hvad koster al den lir til TV-stuen så?

Ja, det er jo det store spørgsmål, og her er Sharp klar med ekstremt skarpe priser.

Du skal således smide kun lige knap 6.000 kroner for at komme i gang med den mindste model på 50 tommer, mens der er en 55 tommer til under 7.000 kroner, en 65 tommer version til knap 9.000 kroner og en ordentlig moppedreng til lige under 12.000 kroner.

Det giver altså virkelig smæk for dine sparepenge, og Sharp garanterer desuden, at det indbyggede Android TV løbende bliver opdateret, så du har et topmoderne TV i mange år fremover.

Jaja, ingenting er fremtidssikret, men her er du alligevel sikker på at have en fed fladskærm i et godt stykke tid.

Sharp er tilbage i Norden: Lancerer nyt Android TV med verdensklasse lyd


Se andre seje sager om: , ,