Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg bor til leje i en lejlighed i København, og da jeg modtog den sidste varmeregning, var jeg ved at falde nedad stolen. Nu vil jeg ikke nævne det konkrete beløb, men det var mere end det dobbelte af mine naboer, og selvom jeg faktisk forsøger at spare på varmen, må jeg bare erkende, at jeg åbenbart gør noget forkert. Derfor gik jeg straks i gang med at finde en løsning, og en af disse er de smarte radiatortermostater fra Netatmo, der lover, at du kan spare op til 37% på varmeregningen.

I artiklen her vil jeg komme med min anmeldelse af Netatmo termostat startpakken efter fire måneders brug.

Spoiler alert: Jeg er ret vild med tilføjelsen til det smarte hjem, hvilket min test også vil vise, for det er den bedste smart termostat, som er app styret over WiFi, og virkelig kan hjælpe dig med at spare på varmeregningen. Det er faktisk et af de bedste råd til at skære på varmeforbruget og få en billigere regning.

Lad os starte med en video, der viser opsætningen af termostaterne. Det er så idiotsikkert, at alle kan gøre det.

Styr dine radiatorer direkte fra mobilen

I stedet for at rende og skrue på dine termostater, som jo i bund og grund er ekstremt gammeldags, kan du bare finde mobilen frem og åbne Netatmos app. Jeg skulle lige vænne mig til det i starten, men det bliver lynhurtigt en integreret del af hverdagen.

Når du først har skruet WiFi-termostaterne på radiatorerne, overtager du resten af styringen på mobilen. Her opsætter du de enkelte termostater og grupperer dem efter rum. Jeg har et setup med 7 smarte termostater fordelt over 5 rum, og på den måde kan jeg styre temperaturen i de enkelt rum uafhængigt af hinanden. Det betyder, at du kan vælge den ønskede temperatur, og så åbner eller lukker termostaterne helt automatisk ventilen efter behov. Og det fungerer bare.

Det ekstra geniale er så, at du kan tidsindstille temperaturen. Jeg står op senest omkring klokken 7 hver dag – ofte langt tidligere, for sådan er det at have to små børn i huset – så jeg har indstillet appen til at skrue op for varmen klokken 6. Hele familien er så ude af hytten senest klokken 9, så her skruer termostaterne automatisk ned. Vi er så hjemme igen klokken 17, så jeg har indstillet dem til at skrue op en halv time før, så der ikke er alt for koldt.

Så kan min kone selvfølgelig godt finde på at skrue ekstra op for varmen om aftenen, fordi hun åbenbart fryser. Ja, der er noget med kvinder og kulde. Men der er generelt en streng varme-politik i vores lejlighed dikteret fra min side, for nu skal den varmeregning altså ned.

Det er altså ret plug-and-play, og jeg er vild med det. Her efter fire måneders brug er Netatmos smarte termostater blevet en naturlig del af hverdagen, og jeg undrer mig egentlig over, hvorfor jeg ikke fik tilføjet en smart radiator til det smarte hjem noget tidligere.

Det er især en no-brainer for folk i lejligheder, men hvis du bor i hus, kan der også sagtens være noget at hente. Jeg venter i hvert fald spændt på næste varmeregning, og allerede nu kan jeg se, at stregerne på radiatormålerne fra ISTA ikke faldet på samme niveau som sidste år. Ja, jeg fører regnskab over varmeforbruget.

Netatmos geniale termostater styrer varmen i dit smarte hjem

Hvem er de smarte termostater til?

ALLE. Så kort kan det siges. I praksis fungerer det helt efter hensigten, for det er virkelig bare et spørgsmål om at installere termostaterne, og så er du i gang med at spare på varmeforbruget.

Og du behøver slet ikke at være teknologiforskrækket, for det er super simpelt at opsætte og styre i det daglige. Har du en radiator? Tjek. Har du WiFi derhjemme? Tjek. Har du en mobiltelefon? Tjek. Så kan du også benytte dig af de smarte funktioner som følger med de bedste radiatortermostater.

Netatmos geniale termostater styrer varmen i dit smarte hjem


Se andre seje sager om: ,