Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er standard at rende rundt i bomuldstøj, og det har jeg selv gjort det meste af mit liv. Men så prøvede jeg tøj lavet af bambus, og ved du hvad? Det slår bomuld med flere længder, og så koster det ikke engang mere at rende rundt i bambus. Det er virkelig genialt, og jeg kan kun anbefale, at du smutter forbi Bambustøj.dk og tager et kig på deres tøj.

Når først du har prøvet et par underbukser af bambus, vil du aldrig gå i andet. Okay, du skifter selvfølgelig underdrenge med jævne mellemrum, men blot til et nyt par af bambus. Her i artiklen kigger jeg nærmere på de geniale kvaliteter i bambustøj.

Glem bomuld - bambus er det nye vidundermateriale til dit tøj

Undertøj der er blødt som silke

Det er snart et halvt år siden, jeg skiftede til underbukser, undertrøjer, t-shirts og strømper af bambus, og her har jeg især mærket en kæmpe forskel med undertøjet. Det er måske også klart, fordi det jo er i berøring med kroppens mest intime områder.

Jeg er vildt imponeret over, hvor blødt materialet føles, for det mærker nærmest som silke. Det er virkelig en fornøjelse at rende rundt i bambustøj, og underbukser lavet af bambus er bare silkebløde, mens de samtidig holder det hele på plads. Det er jo ikke som de gammeldags løse boxershorts, hvor det hele flagrer rundt. Det her er tights, der føles som løse boxershorts, og det er det bedste fra begge verdener.

Og underbukserne fortsætter med at være lækre, selv efter en hel dag i læderstolen på kontoret, der ellers er en katalysator til svedige forhold forneden. Det skyldes de antibakterielle egenskaber i bambustøj. Under produktionen nedbrydes bambus til små fibre i lange tråde, der væves sammen til et stof, og denne sammensætning gør, at din krops affaldsstoffer ikke samler sig i stoffet og ophober sig.

Men det er noget, du selv skal prøve, før du virkelig forstår den kæmpe forskel. Og det fortryder du ikke.

Glem bomuld - bambus er det nye vidundermateriale til dit tøj


Se andre seje sager om: