Det rigtige værktøj til den rigtige opgave er essentielt for at opnå succes, og når det kommer til tjansen i køkkenet, leverer Gastrotools knivskarpt værktøj, der skærer helt ind til kernen af gastronomien. Kort fortalt: Det er møglækre knive, der gør det både sjovere og mere effektivt at lave mad. Det er de for eksempel glade for hos Michelinrestauranten Søllerød Kro, for her leverer Gastrotools alt det skarpe værktøj. Følg med her i indlægget for at få mere info om de skarpe redskaber.
DANSK GÅPÅMOD MED JAPANSK BLOD I ÅRERNE
Det hele startede i 2016, da stifteren Julius Søndergård Schiller realiserede sin drøm om at skabe den ultimative køkkenkniv. Med inspiration fra Japan skabte han en serie af knive lavet af japansk Damascenerstål i 67 lag, der både giver et rigtigt fedt look og samtidig er ekstra holdbart, så du får en livstidsgaranti med i hatten. Det er lige præcis sådan et kvalitetsstempel, der understreger den høje kvalitet, hvor der ikke er gået på kompromis med noget.
SAMURAISVÆRD I KØKKENET
Køkkenknivene er altså lavet på præcis samme måde som samuraisværd af damasceret stål. Ja, det er ret sejt. En køkkenkniv af damasceret stål adskiller sig fra andre køkkenknive ved dets formidable skæreevne, og den er fremstillet i hånden af dygtige smedemestre af hele 67 lag stål. De 33 lag stål på hver side af den ekstremt hårde kerne sikrer dig nogle af de skarpeste knive som eksisterer.
Fremstillingen af Damaskusstål fandt sted for mere end 2.000 år siden. På dette tidspunkt foregik produktionen hovedsageligt i Sydasien, hvor man gennem komplicerede og meget omfattende processer fremskabte metalbarrer med en unik struktur og sammensætning af mineraler. Barrerne skulle bruges til fremstilling af sværdklinger og knive, og det orientalske stål blev eksporteret til store dele af Asien og Mellemøsten. Særligt blev stålet fragtet til den syriske hovedstad Damaskus, hvor verdens dygtigste smedemestre perfektionerede stålets egenskaber – heraf navnet “damaskusstål”.
Frygten for stålets styrke og skarphed spredte sig, og damaskusstålet blev berømt for dets egenskaber i store dele af verden. I Japan perfektioneredes teknikken af de frygtindgydende samuraier. De kæmpede for kejseren og andre højtstående i det japanske samfund. I takt med den teknologiske udvikling udskiftede man samuraisværdene med skydevåben, og smedemestrene måtte derfor finde andet arbejde. En stor del af de traditionelle smedemestre begyndte at lave knive til fredelige formål. Siden er køkkenerne rundt omkring i verden og i Japan i særdeleshed blevet mere og mere avancerede, og smedene er begyndt at lave køkkenknive efter de samme metoder som man brugte til samuraisværdene. Fremstilling af damaskusstål til køkkenknive er siden forbedret over flere omgange, hvilket i dag gør dem til nogle af de mest eftertragtede blandt både professionelle kokke og madentusiaster.
Og således er det gået til, at du nu kan gå til stålet i køkkenet med det samme udstyr, samuraierne brugte i sin tid.
Du kan se hele sortimentet af de eksklusive knive hos Gastrotools ved at trykke her.
Se andre seje sager om: Damascenerstål, Damaskusstål, Gastrotools, Køkkenkniv, Køkkenknive, Madlavning, Michelin