Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det’ sørme, det’ sandt, December!

Ja, December er Juletid, og Juletid er børnenes tid. Jeg har selv to små knægte derhjemme på 5 og 6 år, og de skal nok blive smaskforkælede gennem hele December.

Men hvad så med de millioner af udsatte børn verden over, der har brug for hjælp?

De fortjener også at mærke Julens gavmildhed, og det er lige præcis, hvad du kan med Jule-Nødhjælpspakkerne fra UNICEF.

Det er et ret genialt koncept, som er lige præcis, hvad Julen egentlig handler om, for du kan give en af pakkerne i Julegave. Det synes jeg er fedt, og hele Mandesager-redaktionen støtter op om det gode formål.

Her i artiklen kigger vi nærmere på Jule-nødhjælpspakkerne, der er med til at sikre hjælp til verdens udsatte børn.

SE MERE OM UNICEFS JULE-NØDHJÆLLPSPAKKER HER

UNICEF donationskasser

Nødhjælp, klima eller flygtninge

Der er tre forskellige Jule-Nødhjælpspakker i sortimentet hos UNICEF, så du selv kan vælge, hvad du specifikt vil hjælpe med. Eller snupper alle tre, selvfølgelig. Og du kan printe eller sende et gavebevis til modtageren af gaven.

Vælger du for eksempel Klimapakken, er du med til at give ren luft og drikkevand til udsatte børn, mens du med en COVAX-pakke hjælper verdens fattigste forældre og frontpersonale med Corona-vacciner.

Springer du på Nødhjælpspakken, sender du blandt andet mad og et varmt tæppe til et barn ude i verden. Pakken sendes fra Verdens største humanitære lager i Nordhavnen i København, og den ryger afsted indenfor få dage til de steder, hvor behovet er allerstørst lige nu.

SE MERE OM UNICEFS JULE-NØDHJÆLLPSPAKKER HER

Det kunne for eksempel være til Yemen eller Afghanistan, hvor vinteren er på vej og hvor hungersnøden banker på døren. Alene i Yemen sulter 400.000 små børn lige nu, men den gode nyhed er, at UNICEF redder 9 ud af 10 børn ved hjælp af pakker som denne.

Det er da egentlig den bedste Julegave, du kan give. Og hvis du så også vil krydre Julen med lidt sjov, laver UNICEF nogle hyggelige Julesweaters, som du kan læse mere om LIGE HER.

UNICEF donationskasser

75 år med hjælp til udsatte børn

UNICEF blev oprettet af FN efter Anden Verdenskrig i 1946, fordi krigens rædsler var gået hårdt ud over børnene, der sultede og led. Og de havde brug for hjælp.

Det er netop fundamentet for UNICEF, der de sidste 75 år har hjulpet millioner af børn verden over, og organisationen er uafhængig og ikke politisk – der gives hjælp, hvor nøden er størst.

I dag er UNICEF verdens førende børneorganisation, og de danske ambassadører tæller folk som Kasper Hjulmand, Mads Steffensen, Nikolaj Kopernikus, Rasmus Brohave og Anders W. Berthelsen, der alle støtter op om det gode formål.

At hjælpe verdens udsatte børn.

SE MERE OM UNICEFS JULE-NØDHJÆLLPSPAKKER HER