Forbrugslån, kviklån, hurtiglån, ”kært” barn har mange navne. Fælles for disse lånetyper er at de ikke tages i en bank, men hos et privat lånefirma, der udbyder deres lån på nettet. Fælles for dem er også at de har et meget blakket ry i befolkningen. Dette skyldes f.eks. TV-programmer som Luksusfælden og at der fra politisk side har været stor fokus på at stække firmaer, der tilbyder især kviklån til danskerne.

Men behøver det nødvendigvis at være en dårlig ting med disse lån? Er det kun dårligt uddannede og mindre kloge mennesker, der tager disse lån, og findes der en klog måde at låne penge på online?

Det er klart at når man ser programmer som Luksusfælden, så tænker man nej til alt det ovenstående. Men her skal man huske at det program skal være underholdning for seerne og at man derfor finder og caster de mest ekstreme tilfælde, hvor folk har lånt penge meget uintelligent og derfor i en ofte meget ung alder skylder mange hundrede tusind væk, eller millioner i grelle tilfælde. Vi anbefaler naturligvis ikke at du låner penge, du ikke har råd til at betale tilbage, eller at du bruger kviklån til at købe unødige ting for. Som med alt andet der omhandler økonomi, skal man behandle lån ansvarligt.

Samlelån kan forbedre din økonomi

Har du flere end ét lån hist og pist? Lån kan også være dyre afbetalingsordninger på møbler, telefon eller andet. Her kan det ofte rigtig godt betale sig at samle alle disse smålån i ét stort forbrugslån. For det første er det nemmere at overskue og forholde sig til at afbetale på ét lån hos én udbyder end at have mange små kreditorer. Samtidig kan man ofte få en bedre rente på et større forbrugslån end på de dyre kviklån eller afbetalingsordninger, der gerne kører med meget høje renter.

Find det billigste lån, der passer dine behov og din situation

Der er at hav af låneudbydere og lånetilbud derude. Du har sikkert set én eller flere reklamer for lån i TV, på busreklamer eller andre steder. Vi anbefaler at du ikke vælger det første det bedste tilbud du ser. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at bruge en tjeneste som Tjek-laan.dk, hvor du kan indtaste og vælge på en lang række relevante parametre. Hvor mange penge har du behov for at låne, hvor meget kan du betale af pr. måned? Tjenesten præsenterer de aktuelt billigste lån, der passer til dine behov og ønsker – og du kan herefter ansøge om et lån direkte fra siden.

Husk at lægge et godt budget

Der er mange fristelser når man er moderne mand. Dyre ure, snart modetøj, smykker, biler og meget andet godt man kan tænke sig at købe. Vil du låne penge til disse ting er det vigtigt at du tager et godt kig på din privatøkonomi først. Har du råd til at låne penge? Det kan godt være at du ikke lige har 20.000 kroner på kontoen til at lægge for det fede ur du har øjnene på. Det klogeste valg er selvfølgelig altid at spare sammen til uret. Du kan lægge et fast beløb til side hver måned indtil du har råd til at købe det kontant. Vil eller kan du ikke vente så lang tid, så kan du benytte dig af at af de mange online lånetlbud.

Inden du ansøger om et lån, skal du lægge et grundigt budget. Der findes mange gratis budgetskabeloner på nettet som du kan tage udgangspunkt i. De fleste banker tilbyder også budgetskemaer i forbindelse med deres netbanker. Uanset hvilken løsning du vælger handler et budget grundlæggende om at liste dine indkomster og alle dine faste udgifter over for hinanden. Differencen mellem de to, der helst skal være positiv er de penge du har tilbage til dig selv om måneden. Her skal der være rum til at afbetale et månedligt afdrag på et lån. Er der det, og har du samtidig penge nok til også at betale diverse udgifter som gaver, tøj, byture og hvad du ellers måtte bruge penge på udover de faste ting som husleje, bil osv, ja, så er der ikke noget i vejen for at tage et lån.