Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Når du skal låne penge, bliver der altid udført en kreditvurdering af dig. Det er denne, der ligger til grund for dine lånemuligheder – og dermed også de konkrete lånetilbud, du modtager.

Der er naturligvis flere faktorer, der påvirker din kreditværdighed, hvilket betyder, at de også har indflydelse på dine muligheder for at låne penge.

I dag har de fleste mulighed for at optage et lån på nettet, men der er forskel på låntagernes vilkår, alt afhængigt af deres kreditværdighed. Ønsker man et godt overblik over nettets lånemuligheder, kan man finde en oversigt over lån gennem Fairlån.

Disse faktorer påvirker din kreditvurdering

Der er mange forskellige faktorer, der tages højde for, når der laves en kreditvurdering af en låntager. Herunder bliver du præsenteret for de faktorer, der har størst indflydelse på både din kreditvurdering og dine efterfølgende lånemuligheder.

Indkomst og udgifter

Din indkomst og dine udgifter er naturligvis noget, der har stor indflydelse på din kreditvurdering. Faktisk er det de to mest afgørende aspekter af vurderingen.

I denne sammenhæng bliver der set nærmere på din lønindkomst, dine faste og variable udgifter samt dit rådighedsbeløb. Med udgangspunkt i disse informationer, bliver der dermed foretage en vurdering af din økonomiske situation.

Personlige forhold

Det er også meget normalt, at der bliver set nærmere på dine personlige forhold. Her er der også flere ting, der tages højde for, hvilket omfatter både bopæl, ansættelseshistorik og familieforhold.

Det er meget forskelligt fra aktør til aktør, hvor meget, der bliver gået i dybden med denne del af kreditvurderingen. Nogen vurderer, at det er en vigtig del, mens andre ikke tillægger det specielt meget vægt.

Tilbagebetalingshistorik

Derudover er det også ganske normalt, at der bliver set nærmere på din tilbagebetalingshistorik. Her bliver der undersøgt, hvorvidt du er registreret i RKI, om du generelt har et positivt lånemønster m.m.

Hvis du ikke tidligere har lånt penge, er det naturligvis vanskeligt for långivere at undersøge dette i dybden. I et sådant tilfælde vil långiveren dermed nøjes med at undersøge, hvorvidt du er registreret som dårlig betaler i RKI.

Banker er mere kritiske

Når det kommer til at låne penge ud, er bankerne som regel mere kritiske end øvrige långivere. Derfor er det også meget normalt, at de går mere i dybden med deres kreditvurdering.

Optager du i stedet et lån på nettet, vil en stor del af processen være automatiseret, hvorfor du kan forvente svar på din låneansøgning indenfor ganske kort tid.