Denne artikel er lavet i samarbejde med Swapfiets, som har stillet to Power 7 elcykler til redaktionens rådighed.
Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk
Det kan være ret besværligt at eje en cykel, og når det er dit primære transportmiddel, er det jo ikke ligefrem optimalt.
Det kører til gengæld som smurt i olie med et cykelabonnement fra Swapfiets, for her betaler du et fast månedligt beløb, og så sørger de for at holde dig kørende. De laver fuld service, og ved det mindste problem med cyklen kommer de til dig og fikser det.
Vi bruger selv to af deres cykler til at komme rundt i byen til møder og events, og det fungerer bare. Her i artiklen giver vi et indblik i konceptet.
God service er god stil
Vi bruger Power 7 elcyklen fra Swapfiets, der virkelig ligger godt på vejen. Det er så også deres topmodel, men du kan bare springe på nakken af en af deres cykler uden motor, hvis det skal være billigere.
Så er der bare lige det, at lige meget, hvor god en cykel du har, så opstår der uforudsete problemer undervejs. Sådan er det bare, og det er ens for alle cykler.
Her lover Swapfiets så, at de kommer til dig og reparerer eller ombytter din cykel indenfor 48 timer.
Det er god service, og vi har oplevet det i praksis.
Vi har både prøvet at få frost i baglygten, så den ikke virkede, fået stjålet en cykel og fået en pind i baghjulet der smadrede skærmen – ja, det var pænt uheldigt.
Hver gang var der bare hurtig service, for de kom faktisk samme dag og udbedrede fejlene, så cyklen var klar til at trille videre med det samme. Da cyklen blev stjålet fik vi bare en ny stillet til rådighed.
Det er fedt, at de holder, hvad de lover. Og det gør jo bare, at man har en cykel uden bøvl og ballade.
Et bæredygtigt koncept
Udover den ekstremt lette måde at have en cykel på, kan du desuden også trampe derudaf med god samvittighed.
Swapfiets-konceptet er nemlig bæredygtigt. I videoen ovenover forklarer de selv tankegangen, og det er da virkelig også en god idé.
Vores moderne brug-og-smid-væk-kultur ses ret tydeligt på det store antal efterladte cykler i gaderne. Jaja, en del af dem er selvfølgelig stjålne, men mange af dem er altså også bare efterladte, fordi de er gået i stykker eller blevet overflødige.
Det er ret egoistisk og ikke særligt miljøvenligt.
Det er derfor, du ikke kan købe en Swapfiets cykel. Du bliver i stedet en del af et fælleskab, der forbruger mindre.
Power 7 er en fremragende elcykel
Nu kører vi som sagt på Power 7 elcyklen fra Swapfiets. Og den kører godt.
Den er super behagelig at cykle på, og den er faktisk ret hurtig til at få dig op på 25 km/t, som ifølge loven er den maksimale hastighed en elcykel må hjælpe rugbrødsmotoren. Her hjælper det også på komforten, at der er en centermotor fra Shimano, for det giver en meget naturlig fremdrift, der ikke føles som at blive skubbet frem. Det er lige som en almindelig cykel, hvor du bare har stærkere ben.
Det er også ret fedt, at du kan tage batteriet med dig, så du slipper for at slæbe hele cyklen hen til en stikkontakt. Du får generelt mange lækre detaljer. Der er for eksempel indbygget lys, som får strøm fra batteriet, et bagagebærer foran, to låse med en kæde til at spænde den fast og et display på styret med info om fart og rækkevidde.
Det er virkelig en lækker cykel af høj kvalitet. Uden bøvl.
Se andre seje sager om: Cykler