Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Elbiler er kommet for at blive, og hvis du er den heldige ejer af en elbil, kender du jo udmærket kampen om at få adgang til en offentlig ladestander.

Derfor giver det pokkers god mening med en ladestander derhjemme, og dem har de masser af hos Greenline.dk, hvor du kan finde netop den løsning, der passer perfekt til dig.

Her i artiklen kigger vi nærmere på mulighederne.

Greenline ladestander til hjemmet

På billedet ovenover ser du en Charge Amps Halo ladestander

Som at have en benzintank derhjemme

Sådan er det jo rent faktisk, når du har din egen ladestander. I stedet for at fare rundt og lede efter en ledig offentlig ladestander, smider du bare stikket i elbilen derhjemme, og så er du altid godt kørende med fyldte batterier.

Og det er faktisk virkelig let at komme i gang.

Du behøver nemlig ikke springe på et abonnement eller en leasingaftale på en ladestander, hvor du får en af udbyderens modeller med hjem, for du kan sagtens købe din egen og klare det hele selv. Det kan faktisk være en stor fordel, hvis dit kørselsbehov er beskedent.

Her er det fedt, at de har et kæmpe sortiment af ladestandere hos Greenline.dk, hvor du finder både 230 V og 400 V ladestationer til elbiler og plug-in hybridbiler, mens de også har alt nødvendigt elmateriel til opsætning af ladeboksen.

Du skal faktisk bare købe delene selv og lave en aftale med din lokale elinstallatør, og så har du din egen “benzintank” derhjemme.

Greenline ladestander til hjemmet

På billedet ovenover ser du en Schneider EVlink Home billader

Hvad skal du være ekstra opmærksom på?

Selvom det er ret simpelt at få en ladestander hjem i garagen, er der alligevel lige et par faldgruber, du skal passe på med at falde i.

Hvis du for eksempel er røget på en ladestation med almindelig 230 V, er det jo meget nærliggende at sætte en almindelig stikprop med jord på ledningen fra ladestationen og så komme den i stikkontakten.

Det skal du ikke gøre. Den korte forklaring er, at almindelige stikpropper simpelthen ikke kan klare belastningen, og det kan tage en evighed at få ladet elbilen op.

Du skal i stedet opsætte en separat sikringsgruppe med en ekstra strømafbryder i eltavlen og føre en ny ledning til ladeboksen på væggen. Her skal du lige være opmærksom på, at du skal benytte en autoriseret fagmand til at tilslutte sikringsgruppen til eltavlen og tilslutte ladestanderen til ledningen.

Men alt derudover må du gerne klare på egen hånd, og det betyder, at der er en del at spare ved at købe delene selv og klare, hvad du nu engang selv må klare.

Og så er der den lille, men væsentlige detalje, at du skal vælge en samledåse til udendørs brug, hvis samlingen placeres udenfor.

Hey, det gælder om at have styr på detaljerne, men så er det faktisk heller ikke særligt svært at få sin egen ladestander til elbilen derhjemme.

Greenline ladestander til hjemmet

På billedet ovenover ser du en ABB TAC-W22-T-O billader


Se andre seje sager om: ,