Af Peter Frøkjær / Foto: Mandesager.dk

Denne artikel er lavet i samarbejde med Swapfiets, som har stillet to Power 7 elcykler til redaktionens rådighed.

Nogle gange kan det bare meget bedre svare sig at leje end at eje. Et meget godt eksempel er din cykel, for her gør Swapfiets det til en leg at klare det daglige pendleri.

Her i artiklen kigger vi nærmere på det geniale koncept, hvor du også kan se, hvilke cykler der er til rådighed.

SE MERE HOS SWAPFIETS

Swapfiets

Godt kørende uden problemer

Når du ejer din egen cykel, skal du både lægge et stort beløb på disken og vente på, at den endelig kommer hjem fra forhandleren. Herefter skal du så selv sørge for vedligeholdelse, der både koster kassen og besværliggør din hverdag, fordi du skal undvære dit transportmiddel i store perioder ad gangen.

Og så er der jo det der med, at cykler bliver stjålet i tide og utide. Og så er der jo lige det der med, at en cykel hurtigt falder i værdi og nærmest ikke er noget værd efter hårde år på landevejen.

Ja, der er meget besvær, men alt det slipper du for at bekymre dig om med Swapfiets.

SE MERE HOS SWAPFIETS

Swapfiets

Her betaler du et fast månedligt beløb, og så sørger de for at holde dig kørende. De laver fuld service, og ved det mindste problem med cyklen kommer de til dig og fikser det.

Det er da ret genialt, for så kender du dine udgifter til cyklen uden uforudsete af slagsen. Det er sikkerhed for budgettet.

Her er der så den ekstra bonus, at det er en mere bæredygtig tankegang. I vores moderne brug-og-smid-væk-kultur er der jo desværre en helvedes masse efterladte cykler rundt omkring, og selvom en del af dem uden tvivl er stjålne, så er størstedelen bare efterladte, fordi de er gået i stykker eller blevet overflødige.

Swapfiets sørger for at holde alle deres cykler kørende, og hvis du har problemer med din cykel, får de det fikset, så den altid er klar til brug.

Så er der selve cyklerne, som vi kigger nærmere på i næste afsnit.

SE MERE HOS SWAPFIETS

Swapfiets

Rugbrødsmotor eller el

Der er fire cykler i sortimentet hos Swapfiets, hvor de to af dem kræver saft og kraft fra din rugbrødsmotor for at komme frem i verden, mens de resterende to assisterer dig med en elmotor.

Her er det så dit behov og budget, som bestemmer, hvilken cykel det giver mening at springe på nakken af.

De to cykler uden el er Original fra 189 kroner om måneden og Deluxe 7 fra 209 kroner om måneden. Fælles for dem begge er, at der er skåret helt ind til benet, så du kommer frem og tilbage uden dikkedarer, mens de selvfølgelig er fuldt lovlige med Dynamo-LED, låse og hånd- og fodbremser.

SE MERE HOS SWAPFIETS

Så er der de elektriske cykler, hvor du får ekstra energi i benene. Her er du i gang med en Power 7 fra 629 kroner om måneden, og det er virkelig en stærk jernhest, som vi tidligere har testet. Den kan du læse meget mere om LIGE HER.

Nu har de så også fået et mere budgetvenligt eksemplar i folden.

Du får nemlig en Power 1 fra 529 kroner om måneden. Her får du en tophastighed på 25 km/t med en rækkevidde på op til 80 kilometer, og det aftagelige batteri går fra 0-100% på kun fire timer, så du hurtigt kan komme i gang, hvis batteriet er fladt.

På trods af den lavere pris får du stadig en stabil jernhest med en elmotor fra Shimano og tilhørende display med alle de vigtige funktioner, og der er kun et enkelt gear at koncentrere sig om, så du slipper for at skifte gear hele tiden.

Det er slet ikke så tosset til de daglige ture.

Lige meget, hvilken cykel du vælger, kommer du med i Swapfiets-klubben, hvor du kan parkere alle bekymringerne og bare nyde cykelturene. Det er virkelig smart.

SE MERE HOS SWAPFIETS

Swapfiets


Se andre seje sager om: ,